Odeons eier AMC i akutt pengenød

Odeons eier AMC i akutt pengenød

Den amerikanske kinokjeden AMC, som eier Odeon i Norge, risikerer å stå uten oppsparte midler ved slutten av året. Nå vurderer selskapet å selge kinoer.

AMC-kjeden står i fare for å miste likviditeten ved utgangen av året om ikke en større del av kinopublikummet snart vender tilbake og selskapet får betydelig finansiell hjelp. Det er Variety som siterer sentrale kilder i AMC om den finansielle avgrunnen som nå truer selskapet.

AMC melder om at besøket på 494 av kjedens 598 kinoer i USA har falt med 85 prosent sammenliknet med før stengningen. Samtidig er kinoene i New York og L.A. fortsatt stengt på grunn av pandemien, og restriksjoner på antall seter er fortsatt strenge i de fleste stater. Fraværet av storfilmer bidrar også til det lave besøket.

Varskoet fra selskapet kommer bare få dager etter at Walt Disney Company annonserte at Soul, den nye spillefilmen fra Pixar Studios, lanseres eksklusivt på Disney+. Den føyer seg inn i rekken av storfilmer som enten er utsatt eller går rett på strømming.

På grunn av det reduserte utvalget av filmer og det synkende besøket, så regner selskapet med at kapitalreservene er brukt opp ved utgangen av 2020 eller tidlig i 2021. AMC, som fra før har stor gjeld, vurderer ulike alternativer, deriblant å selge kinoer og andre eiendeler.

Selskapet har eierskap i kinokjeder som strekker seg over flere kontinenter. I Norden er selskapet en av de største aktørene på kinomarkedet.  I 2017 ble SF Kino kjøpt av Odeon Cinemas Group, som igjen er en del av AMC Theaters. Kinokjeden Odeon, som er en av de største i Norge, har kinoer i 12 norske byer, og er altså eid av AMC.

Odeons eier AMC i akutt pengenød

Odeons eier AMC i akutt pengenød

Den amerikanske kinokjeden AMC, som eier Odeon i Norge, risikerer å stå uten oppsparte midler ved slutten av året. Nå vurderer selskapet å selge kinoer.

AMC-kjeden står i fare for å miste likviditeten ved utgangen av året om ikke en større del av kinopublikummet snart vender tilbake og selskapet får betydelig finansiell hjelp. Det er Variety som siterer sentrale kilder i AMC om den finansielle avgrunnen som nå truer selskapet.

AMC melder om at besøket på 494 av kjedens 598 kinoer i USA har falt med 85 prosent sammenliknet med før stengningen. Samtidig er kinoene i New York og L.A. fortsatt stengt på grunn av pandemien, og restriksjoner på antall seter er fortsatt strenge i de fleste stater. Fraværet av storfilmer bidrar også til det lave besøket.

Varskoet fra selskapet kommer bare få dager etter at Walt Disney Company annonserte at Soul, den nye spillefilmen fra Pixar Studios, lanseres eksklusivt på Disney+. Den føyer seg inn i rekken av storfilmer som enten er utsatt eller går rett på strømming.

På grunn av det reduserte utvalget av filmer og det synkende besøket, så regner selskapet med at kapitalreservene er brukt opp ved utgangen av 2020 eller tidlig i 2021. AMC, som fra før har stor gjeld, vurderer ulike alternativer, deriblant å selge kinoer og andre eiendeler.

Selskapet har eierskap i kinokjeder som strekker seg over flere kontinenter. I Norden er selskapet en av de største aktørene på kinomarkedet.  I 2017 ble SF Kino kjøpt av Odeon Cinemas Group, som igjen er en del av AMC Theaters. Kinokjeden Odeon, som er en av de største i Norge, har kinoer i 12 norske byer, og er altså eid av AMC.

MENY