Ny sesong med Wisting i opptak

Ny sesong med Wisting i opptak

Sven Nordin, Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er alle med i sesong to av Wisting som slippes på Viaplay våren 2021. Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder.

Foto: Fra settet, med Nordin, Allister Diesen og forfatter (av bøkene) Horst.

Nordic Entertainment Group kan bekrefte at en ny sesong av krimserien Wisting kommer eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay våren 2021.

Sven Nordin vender tilbake som politietterforsker William Wisting, sammen med sentrale skuespillere som Thea Green Lundberg og Mads Ousdal.

Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder. Han har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere.

Første halvdel av sesongen, som er basert på Jørn Lier Horst sin bok Illvilje (2019), «starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.» Sesongens siste fire episoder, basert på Horst sin bok Nattmannen (2009), «innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.»

Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land. Viaplay-serien oppnådde gode seertall da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia. Første episode av serien ble i januar i år nominert til «krimsjangerens Oscar» for årets beste TV-manus til Edgar-prisen.

Sesong to av Wisting består av åtte episoder og kommer eksklusivt på Viaplay i Norden våren 2021. Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto.


Les også: Wisting og visjonen – hvordan holde på kvaliteten i en monumental dramaserie (+)


 

Ny sesong med Wisting i opptak

Ny sesong med Wisting i opptak

Sven Nordin, Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er alle med i sesong to av Wisting som slippes på Viaplay våren 2021. Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder.

Foto: Fra settet, med Nordin, Allister Diesen og forfatter (av bøkene) Horst.

Nordic Entertainment Group kan bekrefte at en ny sesong av krimserien Wisting kommer eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay våren 2021.

Sven Nordin vender tilbake som politietterforsker William Wisting, sammen med sentrale skuespillere som Thea Green Lundberg og Mads Ousdal.

Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder. Han har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere.

Første halvdel av sesongen, som er basert på Jørn Lier Horst sin bok Illvilje (2019), «starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.» Sesongens siste fire episoder, basert på Horst sin bok Nattmannen (2009), «innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.»

Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land. Viaplay-serien oppnådde gode seertall da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia. Første episode av serien ble i januar i år nominert til «krimsjangerens Oscar» for årets beste TV-manus til Edgar-prisen.

Sesong to av Wisting består av åtte episoder og kommer eksklusivt på Viaplay i Norden våren 2021. Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto.


Les også: Wisting og visjonen – hvordan holde på kvaliteten i en monumental dramaserie (+)


 

MENY