Disney dropper kinopremiere på Pixarfilmen «Soul»

Disney dropper kinopremiere på Pixarfilmen «Soul»

Animasjonsfilmen «Soul» fra Pixar slippes direkte på strømmetjenesten Disney Plus. Det er nok et hardt slag for kinoene.

The Walt Disney Company annonserte i dag at Soul, den nye spillefilmen fra Pixar Studios, lanseres eksklusivt på Disney+ 25. desember 2020.

Det er et nytt hardt slag for kinoene som sliter med virkningene av pandemien. Nylig stengte kinokjeden Cineworld 536 kinoer i USA, og enda flere i Storbritannia. Det er snakk om at 25 000 arbeidsplasser kan stå i fare. Begrunnelsen  for nedstengningen er at forholdene for å drive kino er blitt for «krevende». Samtidig har den ene storfilmen etter den andre utsatt kinopremieren: Dune og den neste James Bond-filmen, No time to die, blir ikke sluppet på kino før neste år.

Soul er regissert av Pete Docter, den Oscar-vinnende regissøren bak filmer som Inside Out og Up. Medregissør/manusforfatter er Kemp Powers som også skrev One Night in Miami. Stemmene tilhører Jamie Foxx, Tina Fey, Phylicia Rashad, Ahmir Questlove Thompson, Angela Bassett og Daveed Diggs. Filmen har original jazzmusikk fra den anerkjente musikeren Jon Batiste og et musikkstykke komponert av Oscar-vinnerne Trent Reznor og Atticus Ross.

Handlingen i filmen kretser rundt Joe Gardener, en musikklærer på barne- og ungdomsskolen, som drømmer om å spille jazz for et publikum. Han får sin sjanse som oppvarmer på en etablert klubbscene. Men ved en ulykke blir Gardeners sjel separert fra hans kropp, og han havner i The Great Before, et sted der sjeler får utviklet personligheter og trekk før de sendes til jorda. Gardeners oppgave blir å forberede sjelene for deres opphold på jorda, før han selv kan vende tilbake for sin egen opptreden.

Disney dropper kinopremiere på Pixarfilmen «Soul»

Disney dropper kinopremiere på Pixarfilmen «Soul»

Animasjonsfilmen «Soul» fra Pixar slippes direkte på strømmetjenesten Disney Plus. Det er nok et hardt slag for kinoene.

The Walt Disney Company annonserte i dag at Soul, den nye spillefilmen fra Pixar Studios, lanseres eksklusivt på Disney+ 25. desember 2020.

Det er et nytt hardt slag for kinoene som sliter med virkningene av pandemien. Nylig stengte kinokjeden Cineworld 536 kinoer i USA, og enda flere i Storbritannia. Det er snakk om at 25 000 arbeidsplasser kan stå i fare. Begrunnelsen  for nedstengningen er at forholdene for å drive kino er blitt for «krevende». Samtidig har den ene storfilmen etter den andre utsatt kinopremieren: Dune og den neste James Bond-filmen, No time to die, blir ikke sluppet på kino før neste år.

Soul er regissert av Pete Docter, den Oscar-vinnende regissøren bak filmer som Inside Out og Up. Medregissør/manusforfatter er Kemp Powers som også skrev One Night in Miami. Stemmene tilhører Jamie Foxx, Tina Fey, Phylicia Rashad, Ahmir Questlove Thompson, Angela Bassett og Daveed Diggs. Filmen har original jazzmusikk fra den anerkjente musikeren Jon Batiste og et musikkstykke komponert av Oscar-vinnerne Trent Reznor og Atticus Ross.

Handlingen i filmen kretser rundt Joe Gardener, en musikklærer på barne- og ungdomsskolen, som drømmer om å spille jazz for et publikum. Han får sin sjanse som oppvarmer på en etablert klubbscene. Men ved en ulykke blir Gardeners sjel separert fra hans kropp, og han havner i The Great Before, et sted der sjeler får utviklet personligheter og trekk før de sendes til jorda. Gardeners oppgave blir å forberede sjelene for deres opphold på jorda, før han selv kan vende tilbake for sin egen opptreden.

MENY