“Blue Code of Silence” til USAs største dokumentarfestival

“Blue Code of Silence” til USAs største dokumentarfestival

Magnus Skatvold og Spætt Films «Blue Code of Silence» får internasjonal premiere i november på DOC NYC – USAs største festival for dokumentarfilm.

Det måtte en trøndersk filmskaper til for å få festet historien om politikorrupsjon i New York på 70-tallet til lerretet. Nå er Blue Code of Silence klar for verden og DOC NYC – etter hederlig omtale på Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF). Der mente juryen at filmen forteller en spennende og god historie «om menneskers mange sider og gir kompleksitet en ny definisjon. Regissørens evne til å etablere tillit hos intervjuobjekter gjør at vi gleder oss til neste historie».

Det er regissør Magnus Skatvold og Spætt Film som har utviklet historien om den korrupte politimannen Bob Leucis oppgjør med seg selv og sine egne i kampen mot korrupsjon i 70-tallets New York. På co-regi har de hatt Greg Mallozzi, mens norsk hovedprodusent er Håvard Wettland Gossé.

DOC NYC regnes som den største dokumentarfilmfestivalen i USA, med over 300 deltakende filmer. Den norske filmen vises i seksjonen «Metropolis».

Tidligere dokumentarkonsulent i NFI, Helle Hansen, ga i sin tid denne begrunnelsen for å gi tilskudd til prosjektet:

«Dette er en film om korrupte politifolk i 70ernes New York, om manden der skiftede side og angav sine politikollegaer, for selv at gå fri. Om had, mistro og menneskelige modpoler og opfattelser af samme situation. Det er et interessant antropologisk studie i menneskeheden tilsat en sand historie, ægte arkivmateriale, tidsbilledets musik, nyfundet materiale og et unikt interview med hovedkarakteren, der nu er død. Det er en original og kompleks fortælling, med en tydelig tematik og en autenticitet i både materiale og fortælling».

Magnus Skatvold er utdannet innen filmvitenskap og reportasjejournalistikk i Trondheim og New York, og har skrevet og regissert meir enn 300 oppdrags- og reklamefilmer. Han er i dag partner og regissør i det trondheimsbaserte produksjonsselskapet Spætt Film, som også samproduserte hans førre dokumentar, Trondheimsreisen. Hans partner i Spætt Film, Håvard Wettland Gossé, er altså filmens produsent.

“Blue Code of Silence” til USAs største dokumentarfestival

“Blue Code of Silence” til USAs største dokumentarfestival

Magnus Skatvold og Spætt Films «Blue Code of Silence» får internasjonal premiere i november på DOC NYC – USAs største festival for dokumentarfilm.

Det måtte en trøndersk filmskaper til for å få festet historien om politikorrupsjon i New York på 70-tallet til lerretet. Nå er Blue Code of Silence klar for verden og DOC NYC – etter hederlig omtale på Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF). Der mente juryen at filmen forteller en spennende og god historie «om menneskers mange sider og gir kompleksitet en ny definisjon. Regissørens evne til å etablere tillit hos intervjuobjekter gjør at vi gleder oss til neste historie».

Det er regissør Magnus Skatvold og Spætt Film som har utviklet historien om den korrupte politimannen Bob Leucis oppgjør med seg selv og sine egne i kampen mot korrupsjon i 70-tallets New York. På co-regi har de hatt Greg Mallozzi, mens norsk hovedprodusent er Håvard Wettland Gossé.

DOC NYC regnes som den største dokumentarfilmfestivalen i USA, med over 300 deltakende filmer. Den norske filmen vises i seksjonen «Metropolis».

Tidligere dokumentarkonsulent i NFI, Helle Hansen, ga i sin tid denne begrunnelsen for å gi tilskudd til prosjektet:

«Dette er en film om korrupte politifolk i 70ernes New York, om manden der skiftede side og angav sine politikollegaer, for selv at gå fri. Om had, mistro og menneskelige modpoler og opfattelser af samme situation. Det er et interessant antropologisk studie i menneskeheden tilsat en sand historie, ægte arkivmateriale, tidsbilledets musik, nyfundet materiale og et unikt interview med hovedkarakteren, der nu er død. Det er en original og kompleks fortælling, med en tydelig tematik og en autenticitet i både materiale og fortælling».

Magnus Skatvold er utdannet innen filmvitenskap og reportasjejournalistikk i Trondheim og New York, og har skrevet og regissert meir enn 300 oppdrags- og reklamefilmer. Han er i dag partner og regissør i det trondheimsbaserte produksjonsselskapet Spætt Film, som også samproduserte hans førre dokumentar, Trondheimsreisen. Hans partner i Spætt Film, Håvard Wettland Gossé, er altså filmens produsent.

MENY