Premiereklare «Livstid» er solgt til utlandet

Premiereklare «Livstid» er solgt til utlandet

Den australske TV-kanalen SBS har kjøpt og skal sende «Livstid». Det skal også Canal Plus i Frankrike og Pro Plus i Slovenia.

Allerede før premieren er det klart at NRK-krimserien skal vises i en rekke land i Europa og i Australia, melder NRK.

Den australske TV-kanalen SBS har kjøpt og skal sende Livstid. Det skal også Canal Plus i Frankrike og Pro Plus i Slovenia. I tillegg skal serien sendes i de nordiske landene. Danske DR, svenske SVT, finske YLE og islandske RUV er samprodusenter gjennom TV-samarbeidet Nordvisjon. Svenske SVT har sin premiere allerede neste uke, mens den finske premieren er i november.

Livstid har premiere på NRK 1 og strømmetjenesten NRK TV søndag 6. september, og har Gjermund Stenberg Eriksen som serieskaper. Den såkalte «Happy Noir»-serien om Victoria Woll og hennes etterforskerteam er produsert av Monster Scripted for NRK, og er angivelig statskanalens første krim med avsluttede episoder. Woll spilles av Tone Mostraum, med Iselin Shumba, Bjarte Hjelmeland, Ingar Helge Gimle, Hallvard Holmen, Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist og Judy Karanja i andre sentrale roller. Episoderegissører er Pål Jackman, Bård Breien, Pia Lykke og Camilla Strøm Henriksen.

I et ferskt intervju med Rushprint kan serieskaper Stenberg Eriksen fortelle om hvordan de har dyrket «feelgood»-følelsen, som han påpeker at ikke har vært benyttet i særlig grad innen krimsjangeren til fordel for følelser som frykt, sinne, sorg og avsky.

– Vi hadde mange diskusjoner om hva vi skulle kalle denne formen for krim. En ting er at NRK ikke tidligere har laget episodisk krim, men vi ville heller ikke at folk skulle forvente en norsk CSI – for det har vi ikke laget. Vi har prøvd å vise at politifolk ikke nødvendigvis går i gulvet hver gang noen blir drept, slik etterforskeren gjerne gjør i Nordic Noir. I de seriene skjer jo det fordi man vil skape et sterkere personlig engasjement hos karakterene, men det er ikke sånn politifolk faktisk har det. Selv om mye går inn på dem, kan de også ha en lett og spøkefull tone, fortsetter han.

Les hele intervjuet

Premiereklare «Livstid» er solgt til utlandet

Premiereklare «Livstid» er solgt til utlandet

Den australske TV-kanalen SBS har kjøpt og skal sende «Livstid». Det skal også Canal Plus i Frankrike og Pro Plus i Slovenia.

Allerede før premieren er det klart at NRK-krimserien skal vises i en rekke land i Europa og i Australia, melder NRK.

Den australske TV-kanalen SBS har kjøpt og skal sende Livstid. Det skal også Canal Plus i Frankrike og Pro Plus i Slovenia. I tillegg skal serien sendes i de nordiske landene. Danske DR, svenske SVT, finske YLE og islandske RUV er samprodusenter gjennom TV-samarbeidet Nordvisjon. Svenske SVT har sin premiere allerede neste uke, mens den finske premieren er i november.

Livstid har premiere på NRK 1 og strømmetjenesten NRK TV søndag 6. september, og har Gjermund Stenberg Eriksen som serieskaper. Den såkalte «Happy Noir»-serien om Victoria Woll og hennes etterforskerteam er produsert av Monster Scripted for NRK, og er angivelig statskanalens første krim med avsluttede episoder. Woll spilles av Tone Mostraum, med Iselin Shumba, Bjarte Hjelmeland, Ingar Helge Gimle, Hallvard Holmen, Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist og Judy Karanja i andre sentrale roller. Episoderegissører er Pål Jackman, Bård Breien, Pia Lykke og Camilla Strøm Henriksen.

I et ferskt intervju med Rushprint kan serieskaper Stenberg Eriksen fortelle om hvordan de har dyrket «feelgood»-følelsen, som han påpeker at ikke har vært benyttet i særlig grad innen krimsjangeren til fordel for følelser som frykt, sinne, sorg og avsky.

– Vi hadde mange diskusjoner om hva vi skulle kalle denne formen for krim. En ting er at NRK ikke tidligere har laget episodisk krim, men vi ville heller ikke at folk skulle forvente en norsk CSI – for det har vi ikke laget. Vi har prøvd å vise at politifolk ikke nødvendigvis går i gulvet hver gang noen blir drept, slik etterforskeren gjerne gjør i Nordic Noir. I de seriene skjer jo det fordi man vil skape et sterkere personlig engasjement hos karakterene, men det er ikke sånn politifolk faktisk har det. Selv om mye går inn på dem, kan de også ha en lett og spøkefull tone, fortsetter han.

Les hele intervjuet

MENY