Nye tildelinger fra Vestnorsk filmsenter

Nye tildelinger fra Vestnorsk filmsenter

Udødelig kjærlighet, digital narsissisme og katastrofal boligbygging er blant de sentrale temaene som Vestnorsk filmsenter prioriterer i sin siste tildelingsrunde.

Foto fra «Spurv»

Vestnorsk filmsenter har hatt sin fjerde tildelingsrunde, der en kortfilm, Spurv, og de to dokumentarfilmene Fra grønne til grå betong lunger og The Universe is my selfie fikk produksjonstilskudd.

I Spurv «reflekterer hovedpersonen Anna over sin udødelige kjærlighet til sin mann. Hun har hatt store utfordringer i et samliv hvor tap har utfordret kjærligheten som overvinner alt,» heter det i omtalen av kortfilmen. Manus, regi og produksjon er ved Tommy Næss.

Fra grønne lunger til grå betong er en times dokumentar om hvordan «fortetting og bygging av boliger i grøntområder i de store byene i Norge er blitt en katastrofe for nærmiljøet. Svært mange grønne lunger i Bergen og Oslo er nå omgjort til grå betong og det som før var nesten store parker med gamle løvtrær og lekeområder for barn er nå ødelagt i klima og det grønne skiftets navn.» Manus, regi og produksjon er ved Magne Helge Sleire

The Universe is my Selfie er en 75 minutters dokumentar som tilstreber «å fange essensen av selfie-fenomenet og den digitale narsissismen. Den tar opp vesentlige spørsmål knyttet til identitetskamp, nasjonalisme, religiøs fanatisme og politisk korrekthet, og sentralt i filmen står regissørens personlige stemme. Amir flyktet fra Bosnia som barn, og denne erfaringen danner bakteppet for et sterkt og komplekst filosofisk filmverk.» Manus og regi er ved Amir Ajdinovic, produsent er Elin Sander.

Det ble også bevilget utviklingsstøtte til en dramaserie og co-produksjonsstøtte til to dokumentarfilmer. I tillegg har fire prosjekter fått støtte i en løpende ordning siden forrige styremøte – to dokumentarfilmer og to dramaserier.  Her kan du lese mer om alle prosjektene:

Co-produksjon

«The Scars of Ali Boulala», 85 min. «I 2007 krasjer en verdenskjent skateboarder motorsykkelen i en tragisk ulykke. Bakpå sitter bestekameraten, som dør momentant. «The Scars of Ali Boulala» er et dypdykk i skatekultur, rusavhengighet, og konsekvensene av å leve uten grenser.» Regi: Max Eriksson. Lyddesign: Thomas Angell Endresen. Post-produsent: Mats Andersen. Co-produsent: Anita Norfolk. Produsenter: Sisyfos Film Production v/ Mario Adamson og Ashley Smith

«Kven si dotter er du», 30 min. ««Kven si dotter er du?» er en selvbiografisk animert dokumentar om et trøblete mor-datter-forhold, trange oppvekstvilkår i et snevert bygdemiljø og om hat- og hevnlyst. En historie om kjærlighet som til slutt vinner over skam og forakt.»  Manus og regi: Astrid Aakra. Animatører: Gustav Kvaal og Olve Askim. Utøvende produsent: Turid Rogne. Produsent: Astrid Aakra, co-produsent: Aldeles as v/ Elin Sander

Utvikling dokumentar

«Jordbærdrøm», 40 min.  «Årets jordbærsesong sto i fare for å bli hardt rammet av koronakrisen. Tilgangen på kompetent arbeidskraft ble begrenset fordi mange erfarne utenlandske jordbærplukkere ikke kom denne sommeren. Kunne norske studenter og skoleungdom redde jordbærdrømmen i år likevel?» Manus: Aida Rokolj. Regi: Goran Rokolj. Produsent: Goran Rokolj

«Krigen som aldri tok slutt», utv. 2, 45 min.  «Krigen som aldri tok slutt – Kystkvinner i krig» er historien om hverdagsheltenes slit og angst, mens en mann, sønn eller bror jages av tyske ubåter. Historiene om kvinnene i hjemmeflåten som ble torpedert av de allierte langs Norskekysten. Om et liv etter krigen med omsorgen for nervesyke menn; og om dem som ble ofre for bigamilovens overformynderi.»  Manus: Karl Johan Paulsen. Regi: Karl Johan Paulsen og Thure. Lindhardt. Produsenter: Anita Vedå og Karl Johan Paulsen

Utvikling dramaserier.

«Sentralen», 12 x 15 min ««Sentralen» er en dramaserie i en-lokasjonsformat fra innsiden av ulike operasjonssentraler. Vi trer inn i rollene til de som gjør sitt ytterste for å redde desperate i nød, de som må ta raske og tøffe beslutninger uten å ha det hele bildet. «Sentralen» vil høste erfaringer fra virkelige hendelser, og ønsker å innovere i både format og fortellerteknikk.»  Manus: Vilde Eide. Produsenter: Kristian Brurarøy og Einar Loftesnes

«Tankespinneren», utv. 2 «Tankespinneren, er en serie for barn, som handler om Anna og vennene hennes Amir og Ylva, og deres kamp for å redde verdens klima fra å ødelegges. De tre vennene oppdager at familiene deres er del av et magisk forbund. Ved å lære seg håndarbeid og hvordan alt i verden henger sammen, kan de ta opp kampen mot Dirigasjonen, en gruppe som driver med grov miljøkriminalitet. Manus: Sigrid Kolbjørnsen  Produsent: Sigrid Kolbjørnsen

«Kopersund» «Lensmannen på et lite tettsted på sørvestlandet blir funnet brutalt drept. Lensmannens kone, historielæreren Tuva, innser at hun må starte sin egen etterforskning, ettersom ingen andre ser ut til å være interessert i sannheten. Tuva avdekker mørke hemmeligheter og en sammensvergelse som ser ut til å ha sammenheng med en gammel forsvinningssak og en lokal religiøs sekt.»  Manus: Jon-Åsmund Lie. Produsent: Linda Bolstad Strønen

(Kilde Vestnorsk filmsenter)

Nye tildelinger fra Vestnorsk filmsenter

Nye tildelinger fra Vestnorsk filmsenter

Udødelig kjærlighet, digital narsissisme og katastrofal boligbygging er blant de sentrale temaene som Vestnorsk filmsenter prioriterer i sin siste tildelingsrunde.

Foto fra «Spurv»

Vestnorsk filmsenter har hatt sin fjerde tildelingsrunde, der en kortfilm, Spurv, og de to dokumentarfilmene Fra grønne til grå betong lunger og The Universe is my selfie fikk produksjonstilskudd.

I Spurv «reflekterer hovedpersonen Anna over sin udødelige kjærlighet til sin mann. Hun har hatt store utfordringer i et samliv hvor tap har utfordret kjærligheten som overvinner alt,» heter det i omtalen av kortfilmen. Manus, regi og produksjon er ved Tommy Næss.

Fra grønne lunger til grå betong er en times dokumentar om hvordan «fortetting og bygging av boliger i grøntområder i de store byene i Norge er blitt en katastrofe for nærmiljøet. Svært mange grønne lunger i Bergen og Oslo er nå omgjort til grå betong og det som før var nesten store parker med gamle løvtrær og lekeområder for barn er nå ødelagt i klima og det grønne skiftets navn.» Manus, regi og produksjon er ved Magne Helge Sleire

The Universe is my Selfie er en 75 minutters dokumentar som tilstreber «å fange essensen av selfie-fenomenet og den digitale narsissismen. Den tar opp vesentlige spørsmål knyttet til identitetskamp, nasjonalisme, religiøs fanatisme og politisk korrekthet, og sentralt i filmen står regissørens personlige stemme. Amir flyktet fra Bosnia som barn, og denne erfaringen danner bakteppet for et sterkt og komplekst filosofisk filmverk.» Manus og regi er ved Amir Ajdinovic, produsent er Elin Sander.

Det ble også bevilget utviklingsstøtte til en dramaserie og co-produksjonsstøtte til to dokumentarfilmer. I tillegg har fire prosjekter fått støtte i en løpende ordning siden forrige styremøte – to dokumentarfilmer og to dramaserier.  Her kan du lese mer om alle prosjektene:

Co-produksjon

«The Scars of Ali Boulala», 85 min. «I 2007 krasjer en verdenskjent skateboarder motorsykkelen i en tragisk ulykke. Bakpå sitter bestekameraten, som dør momentant. «The Scars of Ali Boulala» er et dypdykk i skatekultur, rusavhengighet, og konsekvensene av å leve uten grenser.» Regi: Max Eriksson. Lyddesign: Thomas Angell Endresen. Post-produsent: Mats Andersen. Co-produsent: Anita Norfolk. Produsenter: Sisyfos Film Production v/ Mario Adamson og Ashley Smith

«Kven si dotter er du», 30 min. ««Kven si dotter er du?» er en selvbiografisk animert dokumentar om et trøblete mor-datter-forhold, trange oppvekstvilkår i et snevert bygdemiljø og om hat- og hevnlyst. En historie om kjærlighet som til slutt vinner over skam og forakt.»  Manus og regi: Astrid Aakra. Animatører: Gustav Kvaal og Olve Askim. Utøvende produsent: Turid Rogne. Produsent: Astrid Aakra, co-produsent: Aldeles as v/ Elin Sander

Utvikling dokumentar

«Jordbærdrøm», 40 min.  «Årets jordbærsesong sto i fare for å bli hardt rammet av koronakrisen. Tilgangen på kompetent arbeidskraft ble begrenset fordi mange erfarne utenlandske jordbærplukkere ikke kom denne sommeren. Kunne norske studenter og skoleungdom redde jordbærdrømmen i år likevel?» Manus: Aida Rokolj. Regi: Goran Rokolj. Produsent: Goran Rokolj

«Krigen som aldri tok slutt», utv. 2, 45 min.  «Krigen som aldri tok slutt – Kystkvinner i krig» er historien om hverdagsheltenes slit og angst, mens en mann, sønn eller bror jages av tyske ubåter. Historiene om kvinnene i hjemmeflåten som ble torpedert av de allierte langs Norskekysten. Om et liv etter krigen med omsorgen for nervesyke menn; og om dem som ble ofre for bigamilovens overformynderi.»  Manus: Karl Johan Paulsen. Regi: Karl Johan Paulsen og Thure. Lindhardt. Produsenter: Anita Vedå og Karl Johan Paulsen

Utvikling dramaserier.

«Sentralen», 12 x 15 min ««Sentralen» er en dramaserie i en-lokasjonsformat fra innsiden av ulike operasjonssentraler. Vi trer inn i rollene til de som gjør sitt ytterste for å redde desperate i nød, de som må ta raske og tøffe beslutninger uten å ha det hele bildet. «Sentralen» vil høste erfaringer fra virkelige hendelser, og ønsker å innovere i både format og fortellerteknikk.»  Manus: Vilde Eide. Produsenter: Kristian Brurarøy og Einar Loftesnes

«Tankespinneren», utv. 2 «Tankespinneren, er en serie for barn, som handler om Anna og vennene hennes Amir og Ylva, og deres kamp for å redde verdens klima fra å ødelegges. De tre vennene oppdager at familiene deres er del av et magisk forbund. Ved å lære seg håndarbeid og hvordan alt i verden henger sammen, kan de ta opp kampen mot Dirigasjonen, en gruppe som driver med grov miljøkriminalitet. Manus: Sigrid Kolbjørnsen  Produsent: Sigrid Kolbjørnsen

«Kopersund» «Lensmannen på et lite tettsted på sørvestlandet blir funnet brutalt drept. Lensmannens kone, historielæreren Tuva, innser at hun må starte sin egen etterforskning, ettersom ingen andre ser ut til å være interessert i sannheten. Tuva avdekker mørke hemmeligheter og en sammensvergelse som ser ut til å ha sammenheng med en gammel forsvinningssak og en lokal religiøs sekt.»  Manus: Jon-Åsmund Lie. Produsent: Linda Bolstad Strønen

(Kilde Vestnorsk filmsenter)

MENY