Mikrofilm vies eget program på Ottawa-festivalen

Mikrofilm vies eget program på Ottawa-festivalen

20 av Mikrofilms produksjoner vil bli vist under Ottawa International Animation Festival – den kanskje viktigste animasjonsfestivalen i Nord-Amerika.

Foto: «Titina» – Mikrofilms neste store prosjekt

Fra 23.september til 4. oktober arrangeres Ottawa International Animation Festival (OIAF) i pandemivennlig digital utgave. På programmet står et omfattende fokus på det norske animasjonsstudioet Mikrofilm.

«Det er første gang et internasjonalt publikum får en bred innføring i Mikrofilms produksjon, og takket være årets nettbaserte løsning blir retrospektivet tilgjengelig for hele verden,» heter det i en pressemelding fra studioet.

Tilsammen vil 20 av Mikrofilms produksjoner vises under festivalen. Mikrofilm har vært en sentral aktør i norsk og europeisk bransje gjennom 24 år, og studioet har markert som med Oscar-nominasjoner to ganger, og i 2007 vant de statuetten for beste animerte kortfilm med Torill Koves Den danske dikteren. Mikrofilm er for øyeblikket i produksjon med sin første animerte spillefilm, Titina (2022), i regi av Kajsa Næss.

Animasjonsfestivalen i Ottawa ble etablert i 1976 og er i dag Nord-Amerikas største animasjonsfestival og en av de ledende i verden på sitt felt, heter det i pressemeldingen.

Ved siden av kortfilmprogrammene deltar Mikrofilms grunnlegger Lise Fearnley og regissør Kajsa Næss i en såkalt Studio Talk moderert av Chris Robinson, der de forteller om Mikrofilms kunstneriske utvikling. Matthew Corluka har også skrevet et lengre intervju med Fearnley, regissør Torill Kove og produsent Tonje Skar Reiersen, som publiseres i festivalens online-katalog for akkrediterte deltakere. I tillegg vil Fearnley sitte i årets langfilmjury.

Festivalens kunstneriske leder Chris Robinson har følgende å si om retrospektivet:

«Mikrofilm is one of those studios that I’ve always admired for their passion, diversity and fierce independent nature. For over 20 years, they’ve thrived by carving out their own path led by a group of unique and talented voices and the OIAF is pleased to be sharing Mikrofilm’s wide ranging brilliance», sier Robinson.

 «At OIAF retter oppmerksomhet mot Mikrofilm er en overveldende anerkjennelse av våre regissører. Gjennom vårt samarbeid med National Film Board of Canada om Torill Koves filmer, står den canadiske animasjonsscenen oss nær. Canadierne deler Mikrofilms tradisjon for kunstnerisk særpregede og ambisiøse kortfilmer, så at vi nå løftes frem slik av OIAF er særdeles stas for oss», sier Mikrofilms daglige leder og produsent, Lise Fearnley.

Se oversikt over programmene her og her.

Mikrofilm vies eget program på Ottawa-festivalen

Mikrofilm vies eget program på Ottawa-festivalen

20 av Mikrofilms produksjoner vil bli vist under Ottawa International Animation Festival – den kanskje viktigste animasjonsfestivalen i Nord-Amerika.

Foto: «Titina» – Mikrofilms neste store prosjekt

Fra 23.september til 4. oktober arrangeres Ottawa International Animation Festival (OIAF) i pandemivennlig digital utgave. På programmet står et omfattende fokus på det norske animasjonsstudioet Mikrofilm.

«Det er første gang et internasjonalt publikum får en bred innføring i Mikrofilms produksjon, og takket være årets nettbaserte løsning blir retrospektivet tilgjengelig for hele verden,» heter det i en pressemelding fra studioet.

Tilsammen vil 20 av Mikrofilms produksjoner vises under festivalen. Mikrofilm har vært en sentral aktør i norsk og europeisk bransje gjennom 24 år, og studioet har markert som med Oscar-nominasjoner to ganger, og i 2007 vant de statuetten for beste animerte kortfilm med Torill Koves Den danske dikteren. Mikrofilm er for øyeblikket i produksjon med sin første animerte spillefilm, Titina (2022), i regi av Kajsa Næss.

Animasjonsfestivalen i Ottawa ble etablert i 1976 og er i dag Nord-Amerikas største animasjonsfestival og en av de ledende i verden på sitt felt, heter det i pressemeldingen.

Ved siden av kortfilmprogrammene deltar Mikrofilms grunnlegger Lise Fearnley og regissør Kajsa Næss i en såkalt Studio Talk moderert av Chris Robinson, der de forteller om Mikrofilms kunstneriske utvikling. Matthew Corluka har også skrevet et lengre intervju med Fearnley, regissør Torill Kove og produsent Tonje Skar Reiersen, som publiseres i festivalens online-katalog for akkrediterte deltakere. I tillegg vil Fearnley sitte i årets langfilmjury.

Festivalens kunstneriske leder Chris Robinson har følgende å si om retrospektivet:

«Mikrofilm is one of those studios that I’ve always admired for their passion, diversity and fierce independent nature. For over 20 years, they’ve thrived by carving out their own path led by a group of unique and talented voices and the OIAF is pleased to be sharing Mikrofilm’s wide ranging brilliance», sier Robinson.

 «At OIAF retter oppmerksomhet mot Mikrofilm er en overveldende anerkjennelse av våre regissører. Gjennom vårt samarbeid med National Film Board of Canada om Torill Koves filmer, står den canadiske animasjonsscenen oss nær. Canadierne deler Mikrofilms tradisjon for kunstnerisk særpregede og ambisiøse kortfilmer, så at vi nå løftes frem slik av OIAF er særdeles stas for oss», sier Mikrofilms daglige leder og produsent, Lise Fearnley.

Se oversikt over programmene her og her.

MENY