Landsomfattende kampanje for å redde kinobesøket

Landsomfattende kampanje for å redde kinobesøket

Norsk filminstitutt og Film & Kino vil lokke publikum tilbake til kinosalene gjennom en landsomfattende kampanje.

Norsk filminstitutt gir 3.500.000 kroner til en landsomfattende kampanje som skal få publikum tilbake til kinosalen, melder NFI i en pressemelding.

Kampanjen skal foregå på de lokale kinoene, i bybildet ute blant folk, på sosiale medier, i trykt presse, radio og tv, og vil gå over en periode på ett år. Film & Kino er mottaker av tilskuddet, og leder kampanjen i samarbeid med Norsk distributørforening og Virke Produsentforening. Med på laget er alle landets kinoer, filmdistributører og viktige samarbeidspartnere som Filmweb, MDN og Capa. 

Bakgrunnen for kampanjen er kjent:

«På grunn av korona-pandemien har norske kinoer vært stengt og deretter gjenåpnet med begrenset kapasitet på grunn av smittevern. Tall fra Film & Kino viser at publikumstall og omsetning faller drastisk med de begrensningene kinoene er pålagt i dag.

Kinoen er en viktig sosial møteplass i samfunnet, og står for en vesentlig del av publikums møte med film. Derfor er det viktig at aktiviteten opprettholdes, og at kinobesøket består som en skattet kulturell aktivitet for befolkningen. Kampanjen settes i gang i høst for å motivere publikum til å oppsøke sin lokale kino, og for å gi et oppsving for aktørene som tør å sette opp filmene i et vanskelig marked.»

Kinoene er et av de tryggeste stedene å sosialisere i korona-tiden, smittevernet blir der godt ivaretatt av proffe folk som er vant til å ta imot publikum, mener NFIs direktør Kjersti Mo:

– Denne kampanjen skal minne folk på hvor fint det er å se film på kino, og den magien som oppstår når man har gode filmopplevelser i en mørk kinosal. For oss er det riktig å være med dette, både fordi vi vil bidra til å trekke publikum til kinoene, men også for å motivere bransjeaktørene til å lansere filmer på kino i en tid hvor det er mer risikabelt enn vanlig å lansere ny film. Det har samtidig vært viktig for oss at hele bransjen er samlet om en slik kampanje, som også vil bidra til å synliggjøre verdien av det skapes gode, norske filmer for publikum både nå og fremover.

Landsomfattende kampanje for å redde kinobesøket

Landsomfattende kampanje for å redde kinobesøket

Norsk filminstitutt og Film & Kino vil lokke publikum tilbake til kinosalene gjennom en landsomfattende kampanje.

Norsk filminstitutt gir 3.500.000 kroner til en landsomfattende kampanje som skal få publikum tilbake til kinosalen, melder NFI i en pressemelding.

Kampanjen skal foregå på de lokale kinoene, i bybildet ute blant folk, på sosiale medier, i trykt presse, radio og tv, og vil gå over en periode på ett år. Film & Kino er mottaker av tilskuddet, og leder kampanjen i samarbeid med Norsk distributørforening og Virke Produsentforening. Med på laget er alle landets kinoer, filmdistributører og viktige samarbeidspartnere som Filmweb, MDN og Capa. 

Bakgrunnen for kampanjen er kjent:

«På grunn av korona-pandemien har norske kinoer vært stengt og deretter gjenåpnet med begrenset kapasitet på grunn av smittevern. Tall fra Film & Kino viser at publikumstall og omsetning faller drastisk med de begrensningene kinoene er pålagt i dag.

Kinoen er en viktig sosial møteplass i samfunnet, og står for en vesentlig del av publikums møte med film. Derfor er det viktig at aktiviteten opprettholdes, og at kinobesøket består som en skattet kulturell aktivitet for befolkningen. Kampanjen settes i gang i høst for å motivere publikum til å oppsøke sin lokale kino, og for å gi et oppsving for aktørene som tør å sette opp filmene i et vanskelig marked.»

Kinoene er et av de tryggeste stedene å sosialisere i korona-tiden, smittevernet blir der godt ivaretatt av proffe folk som er vant til å ta imot publikum, mener NFIs direktør Kjersti Mo:

– Denne kampanjen skal minne folk på hvor fint det er å se film på kino, og den magien som oppstår når man har gode filmopplevelser i en mørk kinosal. For oss er det riktig å være med dette, både fordi vi vil bidra til å trekke publikum til kinoene, men også for å motivere bransjeaktørene til å lansere filmer på kino i en tid hvor det er mer risikabelt enn vanlig å lansere ny film. Det har samtidig vært viktig for oss at hele bransjen er samlet om en slik kampanje, som også vil bidra til å synliggjøre verdien av det skapes gode, norske filmer for publikum både nå og fremover.

MENY