Ine Marie Wilmann konfronterer ekstremister i «Furia»

Ine Marie Wilmann konfronterer ekstremister i «Furia»

Nå er hele casten til thrilleren «Furia» opptaksklar: Ine Marie Wilmann spiller hovedrollen som blir konfrontert med en farlig nasjonalistisk subkultur. «Dette skal være Europas Homeland», sier serieskaperne.

«Dette skal være Europas Homeland med fokus på høyreekstremisme og hvordan vi beskytter demokratiet fra terror», sier serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen i en pressemelding fra Viaplay. Stenberg-Eriksen er ikke bare aktuell med den nye happy noir-serien Livstid, men er altså klar for opptak på denne langt dystrere thrilleren om ekstremisme i dagens Europa.

Furia er en politisk spenningsserie på åtte episoder «som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa», som det heter i omtalen.

Ine Marie Wilmann spiller kokken Ragna, som jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet. Hun kommer i søkelyset til politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen) etter et tragisk drap som river den lille bygda i to. Asgeir har flyttet til området for å skjule sin egen fortid, men blir tvunget til å ta opp jakten på Ragna og konfrontere ondskapen han flyktet fra.

– Jeg mener det er sjelden å få jobbe med en kvinnelig karakter som i så stor grad er drevet av raseri og hat. I tillegg er hun et komplekst og interessant menneske, og jeg får være med henne på en veldig skremmende reise. Vi er jo inne i et skremmende landskap her, og serien er forankret i en tematikk som føles både viktig og ekstremt aktuelt. Det er virkelig inspirerende å lage spenning med mening, forteller Willmann.

I andre sentrale roller finner vi kjente navn som Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad. Regissør Magnus Martens har i de siste årene vært i USA hvor han blant annet har jobbet med produksjoner fra det enormt populære «Walking Dead»-universet. Monster Scripted er produsent ved Lasse Greve Alsos.

Stenberg Eriksen har globale ambisjoner med Furia, som har premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2021.

­– Furia skal ta unge og gamle seere med på en skummelt aktuell reise fra en vakker bygd på Vestlandet med verdens vakreste natur til betongvegger og terror i Europas hovedstad – Berlin, forteller Eriksen.

«Mammon»-skaperen sikter høyt med den nye serien, og er klar på at Furia skal utfordre etablerte troper fra den stadig større kategorien Nordic Noir.

­– Vi ønsker å utvikle og omdefinere Nordic Noir-sjangeren både tematisk og visuelt. Krim må ikke være en politimann med lommelykt i en mørk kjeller på jakt etter en morder. Dette skal være Europas «Homeland» med fokus på høyreekstremisme og hvordan vi beskytter demokratiet fra terror, opplyser Eriksen.

Da NFIs spillefilm- og dramakonsulent Ståle Stein Berg ga serieprosjektet tilskudd, begrunnet han tildelingen på følgende måte:

«Furia» er eit prosjekt med lokalt utspring og internasjonale forgreiningar, både i dramatisk handling og i produksjons- og finansierings-strukturen. Serieskapar, og Emmy-vinnar, Gjermund Stenberg Eriksen gjorde solid inntrykk då han pitcha ideen til denne serien på Drama Series Days under årets Berlinale – såpass godt at prosjektet landa samproduksjonsavtale med solide X-Filme (Babylon Berlin) og den velrenommerte salsagenten Beta . Det er med andre ord duka for svært kompetent handsaming av denne heftige forteljinga om den nye høgreekstremismen – og prisen for å bekjempe den».

Ine Marie Wilmann konfronterer ekstremister i «Furia»

Ine Marie Wilmann konfronterer ekstremister i «Furia»

Nå er hele casten til thrilleren «Furia» opptaksklar: Ine Marie Wilmann spiller hovedrollen som blir konfrontert med en farlig nasjonalistisk subkultur. «Dette skal være Europas Homeland», sier serieskaperne.

«Dette skal være Europas Homeland med fokus på høyreekstremisme og hvordan vi beskytter demokratiet fra terror», sier serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen i en pressemelding fra Viaplay. Stenberg-Eriksen er ikke bare aktuell med den nye happy noir-serien Livstid, men er altså klar for opptak på denne langt dystrere thrilleren om ekstremisme i dagens Europa.

Furia er en politisk spenningsserie på åtte episoder «som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa», som det heter i omtalen.

Ine Marie Wilmann spiller kokken Ragna, som jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet. Hun kommer i søkelyset til politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen) etter et tragisk drap som river den lille bygda i to. Asgeir har flyttet til området for å skjule sin egen fortid, men blir tvunget til å ta opp jakten på Ragna og konfrontere ondskapen han flyktet fra.

– Jeg mener det er sjelden å få jobbe med en kvinnelig karakter som i så stor grad er drevet av raseri og hat. I tillegg er hun et komplekst og interessant menneske, og jeg får være med henne på en veldig skremmende reise. Vi er jo inne i et skremmende landskap her, og serien er forankret i en tematikk som føles både viktig og ekstremt aktuelt. Det er virkelig inspirerende å lage spenning med mening, forteller Willmann.

I andre sentrale roller finner vi kjente navn som Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad. Regissør Magnus Martens har i de siste årene vært i USA hvor han blant annet har jobbet med produksjoner fra det enormt populære «Walking Dead»-universet. Monster Scripted er produsent ved Lasse Greve Alsos.

Stenberg Eriksen har globale ambisjoner med Furia, som har premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2021.

­– Furia skal ta unge og gamle seere med på en skummelt aktuell reise fra en vakker bygd på Vestlandet med verdens vakreste natur til betongvegger og terror i Europas hovedstad – Berlin, forteller Eriksen.

«Mammon»-skaperen sikter høyt med den nye serien, og er klar på at Furia skal utfordre etablerte troper fra den stadig større kategorien Nordic Noir.

­– Vi ønsker å utvikle og omdefinere Nordic Noir-sjangeren både tematisk og visuelt. Krim må ikke være en politimann med lommelykt i en mørk kjeller på jakt etter en morder. Dette skal være Europas «Homeland» med fokus på høyreekstremisme og hvordan vi beskytter demokratiet fra terror, opplyser Eriksen.

Da NFIs spillefilm- og dramakonsulent Ståle Stein Berg ga serieprosjektet tilskudd, begrunnet han tildelingen på følgende måte:

«Furia» er eit prosjekt med lokalt utspring og internasjonale forgreiningar, både i dramatisk handling og i produksjons- og finansierings-strukturen. Serieskapar, og Emmy-vinnar, Gjermund Stenberg Eriksen gjorde solid inntrykk då han pitcha ideen til denne serien på Drama Series Days under årets Berlinale – såpass godt at prosjektet landa samproduksjonsavtale med solide X-Filme (Babylon Berlin) og den velrenommerte salsagenten Beta . Det er med andre ord duka for svært kompetent handsaming av denne heftige forteljinga om den nye høgreekstremismen – og prisen for å bekjempe den».

MENY