Eivind Landsverk blir innholdssjef for Discovery i Norden

Eivind Landsverk blir innholdssjef for Discovery i Norden

TVNorge-eier Discovery oppløser de nasjonale ledergruppene og innsetter blant annet Eivind Landsverk som innholdssjef for Norden.

TVNorge-eier Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Svenske Nicklas Norrby blir leder i det nye, nordiske selskapet. Samtidig forlater Tine Austvoll Jensen Discovery Norge etter fem år i selskapet. Hun tok over som norsk sjef etter Harald Strømme i 2017. Men avgangen skyldes ikke omstruktureringene, heter det i pressemeldingen.

– Endringene som gjøres i Discovery skjer helt uavhengig av mitt jobbskifte, og er helt riktige for selskapet. Discovery kommer til å fortsette å satse tungt på lokalt innhold og lokale rettigheter i Norge, men mediehus som vil lykkes i fremtiden er også avhengige av å kunne skalere både digitale produkter og innhold. Det er det selskapet rigger seg for nå, sier Austvoll Jensen.

Eivind Landsverk blir sjef for nordisk innhold, Espen Skoland for kommunikasjon og Rebecca Rørmark for markedsføring.

Førstnevnte var sentral da TV Norge på 2010-tallet erobret de unge seerne og ble «humorkanalen» – før strømmingen overtok det analoge hegemoniet. Han har fått mye av æren for å ha hentet inn kjente profiler fra både NRK og andre deler av underholdningslivet som var avgjørende for å revitalisere kanalen. Han lokket med seg Thomas Giertsen og Espen Eckbo til TVNorge da de skulle starte «Mandagsklubben». Senere fulgte profiler som Harald Eia, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Petter Schjerven og Jon Almaas – for å nevne noen. Og så kom den spektakulære suksessen med Ylvisbrødrene og deres musikkvideoer.

I Norge eier Discovery TVNorge, Dplay, Max og Eurosport. Internasjonalt har den amerikanske tv-giganten mer enn 100 kanaler i over 180 land.

Eivind Landsverk blir innholdssjef for Discovery i Norden

Eivind Landsverk blir innholdssjef for Discovery i Norden

TVNorge-eier Discovery oppløser de nasjonale ledergruppene og innsetter blant annet Eivind Landsverk som innholdssjef for Norden.

TVNorge-eier Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Svenske Nicklas Norrby blir leder i det nye, nordiske selskapet. Samtidig forlater Tine Austvoll Jensen Discovery Norge etter fem år i selskapet. Hun tok over som norsk sjef etter Harald Strømme i 2017. Men avgangen skyldes ikke omstruktureringene, heter det i pressemeldingen.

– Endringene som gjøres i Discovery skjer helt uavhengig av mitt jobbskifte, og er helt riktige for selskapet. Discovery kommer til å fortsette å satse tungt på lokalt innhold og lokale rettigheter i Norge, men mediehus som vil lykkes i fremtiden er også avhengige av å kunne skalere både digitale produkter og innhold. Det er det selskapet rigger seg for nå, sier Austvoll Jensen.

Eivind Landsverk blir sjef for nordisk innhold, Espen Skoland for kommunikasjon og Rebecca Rørmark for markedsføring.

Førstnevnte var sentral da TV Norge på 2010-tallet erobret de unge seerne og ble «humorkanalen» – før strømmingen overtok det analoge hegemoniet. Han har fått mye av æren for å ha hentet inn kjente profiler fra både NRK og andre deler av underholdningslivet som var avgjørende for å revitalisere kanalen. Han lokket med seg Thomas Giertsen og Espen Eckbo til TVNorge da de skulle starte «Mandagsklubben». Senere fulgte profiler som Harald Eia, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Petter Schjerven og Jon Almaas – for å nevne noen. Og så kom den spektakulære suksessen med Ylvisbrødrene og deres musikkvideoer.

I Norge eier Discovery TVNorge, Dplay, Max og Eurosport. Internasjonalt har den amerikanske tv-giganten mer enn 100 kanaler i over 180 land.

MENY