Viaplays norske komiserie «Ambassadøren» er premiereklar

Viaplays norske komiserie «Ambassadøren» er premiereklar

Søndag slippes alle episodene av Viaplays første helnorske komiserie «Ambassadøren», der Ingjerd Egeberg spiller Norges ambassadør i Mexico.

Foto: Ingjerd Egeberg i rollen som Norges ambassadør i Mexico (screengrab). 

Søndag slippes alle ti episodene av Ambassadøren på Viaplay. Serien er strømmetjenestens første helnorske komiserie, og har Ingjerd Egeberg i rollen som Norges ambassadør i Mexico.

Den norske ambassaden har fått i oppdrag å sikre en lukrativ våpenavtale mellom Mexico og Norge, en avtale som byr på flere etiske gråsoner for den norske ambassadøren. Under ledelse av ambassadør Trude Hoffstad, spilt av Ingjerd Egeberg, prøver den norske staben å promotere Norge og norske verdier, selv om egoistiske holdninger og personlige konflikter ofte går foran rikets interesser, heter det i beskrivelsen av komedieserien.

På rollelista står også Bartek Kaminski, Hermann Sabado, Hilde Olaussen, Mats Eldøen, Kamilla Grønli Hartvig og Sarah Francesca Brænne.

Ambassadøren er produsert av NENT Studios-selskapet Brain Academy og skapt av Patrik Ehrnst, som også stod bak Viaplays første originalserie Swedish Dicks. Ehrnst og Robin Mhur er hovedforfattere på serien, mens Karsten Fullu har stått for den norske tilpassingen av manuset. Regissører er Bill Schumacher, Hallvar Witzø, Marius Rolfsvåg og Gaute Hesthagen.

Serien realiseres både i en svensk, norsk og dansk versjon. Den danske slippes også nå, mens svenske Ambassadören får premiere senere i høst. I sistnevnte versjon spiller Mikael Tornving Sveriges ambassadør i Mexico – som i denne utgaven altså er en mann.

Se teaseren til den premiereklare norske versjonen:

Nordic Entertainment Group (NENT Group) satser stadig mer på norske produksjoner. De siste årene har strømmetjenesten lansert dramaserier som Okkupert, Wisting, Besatt og Maskineriet, og med Ambassadøren entrer de nå også komisegmentet. I tillegg er andre norske produksjoner som Marie Kristiansens Delete Me og Henriette Steenstrups Pørni på vei eksklusivt til Viaplay sammen med flere uannonserte, nye prosjekter, melder NENT.

Viaplays norske komiserie «Ambassadøren» er premiereklar

Viaplays norske komiserie «Ambassadøren» er premiereklar

Søndag slippes alle episodene av Viaplays første helnorske komiserie «Ambassadøren», der Ingjerd Egeberg spiller Norges ambassadør i Mexico.

Foto: Ingjerd Egeberg i rollen som Norges ambassadør i Mexico (screengrab). 

Søndag slippes alle ti episodene av Ambassadøren på Viaplay. Serien er strømmetjenestens første helnorske komiserie, og har Ingjerd Egeberg i rollen som Norges ambassadør i Mexico.

Den norske ambassaden har fått i oppdrag å sikre en lukrativ våpenavtale mellom Mexico og Norge, en avtale som byr på flere etiske gråsoner for den norske ambassadøren. Under ledelse av ambassadør Trude Hoffstad, spilt av Ingjerd Egeberg, prøver den norske staben å promotere Norge og norske verdier, selv om egoistiske holdninger og personlige konflikter ofte går foran rikets interesser, heter det i beskrivelsen av komedieserien.

På rollelista står også Bartek Kaminski, Hermann Sabado, Hilde Olaussen, Mats Eldøen, Kamilla Grønli Hartvig og Sarah Francesca Brænne.

Ambassadøren er produsert av NENT Studios-selskapet Brain Academy og skapt av Patrik Ehrnst, som også stod bak Viaplays første originalserie Swedish Dicks. Ehrnst og Robin Mhur er hovedforfattere på serien, mens Karsten Fullu har stått for den norske tilpassingen av manuset. Regissører er Bill Schumacher, Hallvar Witzø, Marius Rolfsvåg og Gaute Hesthagen.

Serien realiseres både i en svensk, norsk og dansk versjon. Den danske slippes også nå, mens svenske Ambassadören får premiere senere i høst. I sistnevnte versjon spiller Mikael Tornving Sveriges ambassadør i Mexico – som i denne utgaven altså er en mann.

Se teaseren til den premiereklare norske versjonen:

Nordic Entertainment Group (NENT Group) satser stadig mer på norske produksjoner. De siste årene har strømmetjenesten lansert dramaserier som Okkupert, Wisting, Besatt og Maskineriet, og med Ambassadøren entrer de nå også komisegmentet. I tillegg er andre norske produksjoner som Marie Kristiansens Delete Me og Henriette Steenstrups Pørni på vei eksklusivt til Viaplay sammen med flere uannonserte, nye prosjekter, melder NENT.

MENY