Roar Uthaugs «Troll» får premiere på Netflix

Roar Uthaugs «Troll» får premiere på Netflix

Roar Uthaugs monsterfilm «Troll» får premiere på Netflix i 2022. «Jeg er glad for at Uthaug går tilbake til sine norske røtter med denne ambisiøse filmen», sier David Kosse, visepresident for International Original Film i Netflix.

I dag ble det annonsert at den kommende norske filmen Troll vil bli lansert på Netflix. Da Roar Uthaugs filmprosjekt nylig fikk 15 millioner i markedstilskudd fra Norsk filminstitutt, ble det omtalt som «Norges første storslåtte monsterfilm».

«Troll er en idé som har utviklet seg i bakhodet mitt i over 20 år. Det å endelig kunne realisere den med de entusiastiske og ambisiøse menneskene fra Netflix og Motion Blur er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan nesten ikke vente med å slippe dette monsteret løs i verden», sier Uthaug i en pressemelding.

Om handlingen i Troll  vet vi ikke så mye, bortsett fra noen få linjer om handlingen:

«Dypt inne i Dovre-fjellet våkner noe gigantisk etter tusen års fangenskap. Skapningen ødelegger alt på sin vei, og nærmer seg raskt Oslo. Hvordan stopper man noe man trodde bare eksisterte i norsk folkeeventyr?»

Uthaug trenger neppe noen videre introduksjon. Han debuterte med skrekkfilmen Fritt vilt (2006) og regisserte i 2018 sin første Hollywood-film, Tomb Raider. Manus er av Espen Aukan, som blant annet skrev manus til kort-horrorfilmen Wettlaufers enke og tv-serier som Kampen og Elias på nye tokt. Motion Blur står som kjent bak Den 12. Mann og Amundsen og er nå i innspilling av Kadaver i Tsjekkia med Netflix og SF Studios. Det er Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud som skal produsere filmen.

«Vi er utrolig stolte over å introdusere et norsk prosjekt i denne skalaen til verden sammen med Roar Uthaug og Motion Blur. Roar er en ekstremt dyktig filmskaper, og jeg er glad for at han går tilbake til sine norske røtter med denne ambisiøse og morsomme filmen», sier David Kosse, visepresident for International Original Film i Netflix.

Troll vil lanseres eksklusivt på Netflix i 2022. Utgivelsesdato vil bli annonsert senere.

Uthaug (i midten) omkranset av Kristian Sinkerud og Espen Horn.

Roar Uthaugs «Troll» får premiere på Netflix

Roar Uthaugs «Troll» får premiere på Netflix

Roar Uthaugs monsterfilm «Troll» får premiere på Netflix i 2022. «Jeg er glad for at Uthaug går tilbake til sine norske røtter med denne ambisiøse filmen», sier David Kosse, visepresident for International Original Film i Netflix.

I dag ble det annonsert at den kommende norske filmen Troll vil bli lansert på Netflix. Da Roar Uthaugs filmprosjekt nylig fikk 15 millioner i markedstilskudd fra Norsk filminstitutt, ble det omtalt som «Norges første storslåtte monsterfilm».

«Troll er en idé som har utviklet seg i bakhodet mitt i over 20 år. Det å endelig kunne realisere den med de entusiastiske og ambisiøse menneskene fra Netflix og Motion Blur er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan nesten ikke vente med å slippe dette monsteret løs i verden», sier Uthaug i en pressemelding.

Om handlingen i Troll  vet vi ikke så mye, bortsett fra noen få linjer om handlingen:

«Dypt inne i Dovre-fjellet våkner noe gigantisk etter tusen års fangenskap. Skapningen ødelegger alt på sin vei, og nærmer seg raskt Oslo. Hvordan stopper man noe man trodde bare eksisterte i norsk folkeeventyr?»

Uthaug trenger neppe noen videre introduksjon. Han debuterte med skrekkfilmen Fritt vilt (2006) og regisserte i 2018 sin første Hollywood-film, Tomb Raider. Manus er av Espen Aukan, som blant annet skrev manus til kort-horrorfilmen Wettlaufers enke og tv-serier som Kampen og Elias på nye tokt. Motion Blur står som kjent bak Den 12. Mann og Amundsen og er nå i innspilling av Kadaver i Tsjekkia med Netflix og SF Studios. Det er Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud som skal produsere filmen.

«Vi er utrolig stolte over å introdusere et norsk prosjekt i denne skalaen til verden sammen med Roar Uthaug og Motion Blur. Roar er en ekstremt dyktig filmskaper, og jeg er glad for at han går tilbake til sine norske røtter med denne ambisiøse og morsomme filmen», sier David Kosse, visepresident for International Original Film i Netflix.

Troll vil lanseres eksklusivt på Netflix i 2022. Utgivelsesdato vil bli annonsert senere.

Uthaug (i midten) omkranset av Kristian Sinkerud og Espen Horn.

MENY