Qvisten utvider og sikter internasjonalt

Qvisten utvider og sikter internasjonalt

Qvisten Animation utvider staben med produsentene Åshild Ramborg og Stian Tveiten samt CFO Hans-Kristian Lund, og inngår samarbeid med store nordiske merkevarer innen familieunderholdning.

På bildet (fra venstre): Qvistens tre nyansatte Stian Tveiten, Åshild Ramborg og Hans-Kristian Lund.

Qvisten Animation har produsert animert underholdning i mer enn 25 år, og har blant mye annet stått bak de tre nyeste Flåklypa-filmene, filmversjonen av Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fantorangen, Fanthomas og Kurt blir grusom. Nylig vant selskapet Folkets Amanda for Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant, og i høst er de aktuelle med kinofilmene Jul på Kutoppen og Knutsen & Ludvigsen og det store dyret (sistnevnte produsert av Tordenfilm, i samarbeid med Qvisten).

Nå har selskapet utvidet staben med produsentene Åshild Ramborg og Stian Tveiten og CFO (Chief Financial Officer) Hans-Kristian Lund for å styrke satsingen på utvikling og egne produksjoner.

De nye ansettelsene er del av en ambisjon om å markere seg internasjonalt. For tiden arbeider Qvisten med nye konsepter i samarbeid med Astrid Lindgren Company, Moomin Characters og den danske tegneserieskaperen, barnebokforfatteren og illustratøren Jakob Martin Strid, i tillegg til flere folkekjære norske forfattere.

– Qvisten har satt seg som mål å skape store opplevelser og bretter nå ut repertoaret i flere flater og markeder. God underholdning som engasjerer og betyr noe for publikummet vårt krever de beste ressursene i alle ledd. Vi er veldig glade for å styrke oss med disse nye, kjempeflinke kollegaene. De vil helt klart bidra til at Qvisten når sine mål om å bli en internasjonal aktør der kompromissløst håndverk, de gode historiene og publikums totalopplevelse skal kjennetegne selskapets profil, sier daglig leder i Qvisten Fredrik Kiøsterud i en pressemelding.

Åshild Ramborg er utdannet fra Westerdals og Den norske filmskolen. Ramborg går til Qvisten etter å ha jobbet mange år i Maipo Film, hvor hun blant annet har produsert filmene om Askeladden. Hun bringer med seg bred erfaring innen co-produksjon og finansiering av større filmprosjekter, heter det videre i pressemeldingen.

Stian Tveiten er også utdannet produsent fra Den norske filmskolen (avgangskull 2014), og har tidligere arbeidet i flere produksjonsselskaper. Senest i Friland, der han blant annet arbeidet med spillefilmen Mordene i Kongo.

Hans-Kristian Lund har lang fartstid som CFO fra film- og TV-bransjen, blant annet gjennom mange år i Nordisk Film og ITV Studios.

– Gitt satsingen på større konsepter og nye filmer leter vi stadig etter flinke folk, og da spesielt produsenter med erfaring fra mer kommersielle vinklinger. At film, TV og vår konsumering av innhold stadig endrer seg, gir Qvisten bare enda flere muligheter til å boltre seg i fremtiden, uttaler Kiøsterud.

Qvisten utvider og sikter internasjonalt

Qvisten utvider og sikter internasjonalt

Qvisten Animation utvider staben med produsentene Åshild Ramborg og Stian Tveiten samt CFO Hans-Kristian Lund, og inngår samarbeid med store nordiske merkevarer innen familieunderholdning.

På bildet (fra venstre): Qvistens tre nyansatte Stian Tveiten, Åshild Ramborg og Hans-Kristian Lund.

Qvisten Animation har produsert animert underholdning i mer enn 25 år, og har blant mye annet stått bak de tre nyeste Flåklypa-filmene, filmversjonen av Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fantorangen, Fanthomas og Kurt blir grusom. Nylig vant selskapet Folkets Amanda for Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant, og i høst er de aktuelle med kinofilmene Jul på Kutoppen og Knutsen & Ludvigsen og det store dyret (sistnevnte produsert av Tordenfilm, i samarbeid med Qvisten).

Nå har selskapet utvidet staben med produsentene Åshild Ramborg og Stian Tveiten og CFO (Chief Financial Officer) Hans-Kristian Lund for å styrke satsingen på utvikling og egne produksjoner.

De nye ansettelsene er del av en ambisjon om å markere seg internasjonalt. For tiden arbeider Qvisten med nye konsepter i samarbeid med Astrid Lindgren Company, Moomin Characters og den danske tegneserieskaperen, barnebokforfatteren og illustratøren Jakob Martin Strid, i tillegg til flere folkekjære norske forfattere.

– Qvisten har satt seg som mål å skape store opplevelser og bretter nå ut repertoaret i flere flater og markeder. God underholdning som engasjerer og betyr noe for publikummet vårt krever de beste ressursene i alle ledd. Vi er veldig glade for å styrke oss med disse nye, kjempeflinke kollegaene. De vil helt klart bidra til at Qvisten når sine mål om å bli en internasjonal aktør der kompromissløst håndverk, de gode historiene og publikums totalopplevelse skal kjennetegne selskapets profil, sier daglig leder i Qvisten Fredrik Kiøsterud i en pressemelding.

Åshild Ramborg er utdannet fra Westerdals og Den norske filmskolen. Ramborg går til Qvisten etter å ha jobbet mange år i Maipo Film, hvor hun blant annet har produsert filmene om Askeladden. Hun bringer med seg bred erfaring innen co-produksjon og finansiering av større filmprosjekter, heter det videre i pressemeldingen.

Stian Tveiten er også utdannet produsent fra Den norske filmskolen (avgangskull 2014), og har tidligere arbeidet i flere produksjonsselskaper. Senest i Friland, der han blant annet arbeidet med spillefilmen Mordene i Kongo.

Hans-Kristian Lund har lang fartstid som CFO fra film- og TV-bransjen, blant annet gjennom mange år i Nordisk Film og ITV Studios.

– Gitt satsingen på større konsepter og nye filmer leter vi stadig etter flinke folk, og da spesielt produsenter med erfaring fra mer kommersielle vinklinger. At film, TV og vår konsumering av innhold stadig endrer seg, gir Qvisten bare enda flere muligheter til å boltre seg i fremtiden, uttaler Kiøsterud.

MENY