Konkurranseprogrammet på Nordisk Panorama er klart

Konkurranseprogrammet på Nordisk Panorama er klart

«Alt det jeg er», «iHuman» og «Kunstneren og tyven» konkurrerer om prisen for beste nordiske dokumentar på Nordisk Panorama. Les også om de norske kortfilmene som deltar i årets konkurranseprogram.

Foto: iHuman, regissert av Tonje Hessen Schei (UpNorth/Euforia) 

Nordisk Panorama har i dag offentliggjort konkurranseprogrammene for festivalen, som arrangeres i perioden 17.-27. september. Årets utgave vil bli en hybrid av online-visninger og fysiske arrangementer i vertsbyen Malmø.

Av 541 påmeldte filmer er 67 valgt ut til Nordisk Panoramas fire konkurranseprogrammer.

I konkurransen for beste nordiske dokumentar er de norske filmene Alt det jeg er av Tone Grøttjord-Glenne, iHuman av Tonje Hessen Schei og Kunstneren og tyven av Benjamin Ree. Blant de 14 nordiske dokumentarene som konkurrerer om prisen på 11 000 euro er også Echo (Bergmál) av Rúnar Rúnarsson, som nylig ble offentliggjort som Islands kandidat til Nordisk råds filmpris.

Fire norske filmer deltar i konkurranseprogrammet for beste nordiske kortfilm. De norske kortfilmene i denne konkurransen er De Berørte av Rikke Gregersen, Hva er en kvinne? av Marin Håskjold, Lykke til av Mattis Adar Ohana Goksøyr og Som en flamingo av Lilja Ingolfsdottir. Til sammen 22 nordiske kortfilmer er valgt ut til denne konkurransen, hvor prisen er på 6000 euro.

Festivalen har dessuten et konkurranseprogram kalt New Nordic Voice, bestående av 18 debutfilmer av lovende filmskapere. Også her er fire norske kortfilmer valgt ut. De norske konkurrentene om prisen på 5000 euro er Kjære pappa av Jesper Kolstad Rødseth, Fuckings Adoptert av Nora Nivedita Tvedt, Frie fanger av Kristin Heien og Kor faen blei det av Norge? av Signe Rosenlund-Hauglid.

Young Nordic – Children’s Choice Award er Nordisk Panoramas konkurranseprogram hvor barn har valgt ut filmene de liker best. I dette programmet deltar 13 filmer, og blant disse er hele syv norske. De er Knask eller knep av Morten Hølmebakk Evelid, Menneskets opprinnelse av Pjotr Sapegin, Mor visste ingenting av Anita Killi, Popcorngutten av Christian Lo og Line Klungseth Johansen, Rumpa av Elisabeth Matheson, Sparkekoret av Torfinn Iversen og Vannskrekk av Vigdis Nielsen. Prisen i denne konkurransen er på 1500 euro.

Det komplette programmet for festivalen slippes 3. september, mens juryene vil bli presentert 10. september.

Les om alle de utvalgte konkurransefilmene på Nordisk Panoramas nettsider

Konkurranseprogrammet på Nordisk Panorama er klart

Konkurranseprogrammet på Nordisk Panorama er klart

«Alt det jeg er», «iHuman» og «Kunstneren og tyven» konkurrerer om prisen for beste nordiske dokumentar på Nordisk Panorama. Les også om de norske kortfilmene som deltar i årets konkurranseprogram.

Foto: iHuman, regissert av Tonje Hessen Schei (UpNorth/Euforia) 

Nordisk Panorama har i dag offentliggjort konkurranseprogrammene for festivalen, som arrangeres i perioden 17.-27. september. Årets utgave vil bli en hybrid av online-visninger og fysiske arrangementer i vertsbyen Malmø.

Av 541 påmeldte filmer er 67 valgt ut til Nordisk Panoramas fire konkurranseprogrammer.

I konkurransen for beste nordiske dokumentar er de norske filmene Alt det jeg er av Tone Grøttjord-Glenne, iHuman av Tonje Hessen Schei og Kunstneren og tyven av Benjamin Ree. Blant de 14 nordiske dokumentarene som konkurrerer om prisen på 11 000 euro er også Echo (Bergmál) av Rúnar Rúnarsson, som nylig ble offentliggjort som Islands kandidat til Nordisk råds filmpris.

Fire norske filmer deltar i konkurranseprogrammet for beste nordiske kortfilm. De norske kortfilmene i denne konkurransen er De Berørte av Rikke Gregersen, Hva er en kvinne? av Marin Håskjold, Lykke til av Mattis Adar Ohana Goksøyr og Som en flamingo av Lilja Ingolfsdottir. Til sammen 22 nordiske kortfilmer er valgt ut til denne konkurransen, hvor prisen er på 6000 euro.

Festivalen har dessuten et konkurranseprogram kalt New Nordic Voice, bestående av 18 debutfilmer av lovende filmskapere. Også her er fire norske kortfilmer valgt ut. De norske konkurrentene om prisen på 5000 euro er Kjære pappa av Jesper Kolstad Rødseth, Fuckings Adoptert av Nora Nivedita Tvedt, Frie fanger av Kristin Heien og Kor faen blei det av Norge? av Signe Rosenlund-Hauglid.

Young Nordic – Children’s Choice Award er Nordisk Panoramas konkurranseprogram hvor barn har valgt ut filmene de liker best. I dette programmet deltar 13 filmer, og blant disse er hele syv norske. De er Knask eller knep av Morten Hølmebakk Evelid, Menneskets opprinnelse av Pjotr Sapegin, Mor visste ingenting av Anita Killi, Popcorngutten av Christian Lo og Line Klungseth Johansen, Rumpa av Elisabeth Matheson, Sparkekoret av Torfinn Iversen og Vannskrekk av Vigdis Nielsen. Prisen i denne konkurransen er på 1500 euro.

Det komplette programmet for festivalen slippes 3. september, mens juryene vil bli presentert 10. september.

Les om alle de utvalgte konkurransefilmene på Nordisk Panoramas nettsider

MENY