Christian Wikander til HBO Nordic

Christian Wikander til HBO Nordic

Christian Wikander blir ansvarlig for alle originalproduksjoner fra HBO i Norden.

HBO Europe melder at Christian Wikander vil overta stillingen som Commissioning Editor og VP Original Programming i HBO Nordic. I sin stilling vil Wikander være ansvarlig for alle originalproduksjoner i Norden.

Han overtar denne posisjonen etter at Hanne Palmquist forlot HBO Nordic til fordel for Endemol Shine Nordics.

Wikander har siden 2016 jobbet i Twelve Town, først som dramasjef, siden som Managing Director. Selskapet har blant annet stått bak utviklingen og produksjonen av The Child in Time.

Mellom 2012 og 2016 hadde Wikander stillingen som dramasjef i SVT. Han var blant annet Executive Producer på internasjonale suksesser som Broen og Ekte Mennesker. Andre produksjoner han har vært delaktig i er blant annet Vår tid er nå, Bonusfamilien, Springfloden og Jordskott.

Fra 2005 til 2012 var Wikander sjef for drama- og underholdningssatsningen i SVT West (Gøteborg). Han moderniserte blant annet det tradisjonelle programmet På Spåret. Blant andre nevneverdige roller innen svensk TV-industri, har Wikander produsert og regissert SVTs Rederiet. Han har også grunnlagt og vært daglig leder for TV Spartacus, en av de første suksessfulle uavhengige produksjonsselskapene i Sverige, hvor han var ansvarlig for produksjoner som Hotel CæsarFamiliesagaen De syv søstre, og Tre Kronor.

Da Rushprint møtte Wikander på TV Drama Vision-seminaret under filmfestivalen i Göteborg for tre år siden, var han nytilsatt «director of co-production» for Pinewood Television i London. Han hadde følgende å si om lederskap i dramabransjen:

«Jeg har hatt lett for å være leder, og det har vært en fordel. Men for å lykkes må man emosjonelt være medeier i det som skal produseres. Når det går galt, kan det selvsagt være fordi man ikke klarer ta ubehagelige beslutninger. Men det kan også være fordi ledelsen er frikoblet fra det som produseres, at det ikke forstår hva man faktisk gjør. En grunnene til at jeg har vært bra leder, er at jeg har vært  emosjonelt koblet til produktet»

Christian Wikander til HBO Nordic

Christian Wikander til HBO Nordic

Christian Wikander blir ansvarlig for alle originalproduksjoner fra HBO i Norden.

HBO Europe melder at Christian Wikander vil overta stillingen som Commissioning Editor og VP Original Programming i HBO Nordic. I sin stilling vil Wikander være ansvarlig for alle originalproduksjoner i Norden.

Han overtar denne posisjonen etter at Hanne Palmquist forlot HBO Nordic til fordel for Endemol Shine Nordics.

Wikander har siden 2016 jobbet i Twelve Town, først som dramasjef, siden som Managing Director. Selskapet har blant annet stått bak utviklingen og produksjonen av The Child in Time.

Mellom 2012 og 2016 hadde Wikander stillingen som dramasjef i SVT. Han var blant annet Executive Producer på internasjonale suksesser som Broen og Ekte Mennesker. Andre produksjoner han har vært delaktig i er blant annet Vår tid er nå, Bonusfamilien, Springfloden og Jordskott.

Fra 2005 til 2012 var Wikander sjef for drama- og underholdningssatsningen i SVT West (Gøteborg). Han moderniserte blant annet det tradisjonelle programmet På Spåret. Blant andre nevneverdige roller innen svensk TV-industri, har Wikander produsert og regissert SVTs Rederiet. Han har også grunnlagt og vært daglig leder for TV Spartacus, en av de første suksessfulle uavhengige produksjonsselskapene i Sverige, hvor han var ansvarlig for produksjoner som Hotel CæsarFamiliesagaen De syv søstre, og Tre Kronor.

Da Rushprint møtte Wikander på TV Drama Vision-seminaret under filmfestivalen i Göteborg for tre år siden, var han nytilsatt «director of co-production» for Pinewood Television i London. Han hadde følgende å si om lederskap i dramabransjen:

«Jeg har hatt lett for å være leder, og det har vært en fordel. Men for å lykkes må man emosjonelt være medeier i det som skal produseres. Når det går galt, kan det selvsagt være fordi man ikke klarer ta ubehagelige beslutninger. Men det kan også være fordi ledelsen er frikoblet fra det som produseres, at det ikke forstår hva man faktisk gjør. En grunnene til at jeg har vært bra leder, er at jeg har vært  emosjonelt koblet til produktet»

MENY