«Vikingane»-serieskaperne skal lage animasjonsserie for Netflix

«Vikingane»-serieskaperne skal lage animasjonsserie for Netflix

Netflix har bestilt en ny komedieserie fra «Vikingane»-serieskaperne Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen, melder Variety i dag. «Captain Fall» blir duoens første animasjonsserie.

Foto: Jon Iver Helgaker (til venstre) og Jonas Torgersen

Den nye serien Captain Fall handler om den uerfarne, men godhjertede skipskapteinen Jonathan Fall, som uforvarende finner seg selv bak roret til et smuglerskip, skriver Variety. De melder videre at Netflix har bestilt 20 episoder av serien, som skal slippes i to deler.

Helgaker og Torgersen skal være serieskapere, showrunnere og eksekutive produsenter på Captain Fall, mens den erfarne animasjonsprodusenten Joel Trussell (Electric City) fra Netflix også blir eksekutiv produsent.

– Jon Iver og Jonas skapte en hysterisk morsom historie i Norsemen (som er Vikinganes internasjonale tittel, red. anm) som traff publikum over hele verden. Vi kan knapt vente på at fansen skal få se deres absurde, fantastiske genialitet komme til live i deres første animerte serie, uttaler Mike Moon, som er ansvarlig for «adult animation» i Netflix.

De norske serieskaperne sier at de først pitchet prosjektet som en live action-serie, men at Netflix så potensialet i å gjøre det som animasjon.

– Selv om det er litt skummelt i begynnelsen, føles det å gå fra live action til animasjon bare utrolig grenseløst og kreativt på et helt nytt nivå. Og heldigvis har Netflix satt oss sammen med en gruppe ekstremt talentfulle mennesker, så alt er lagt opp til at vi ikke skal tabbe oss ut med denne serien. Men man vet aldri, sier Helgaker og Torgersen.

Der mengden live action-produksjoner har avtatt i det siste, er animasjon med en voksen målgruppe inne i en blomstringstid. Beslutningen om å gjennomføre Captain Fall som animasjonsserie ble imidlertid tatt før koronapandemien skapte restriksjoner som animasjon ikke rammes av på samme måte som andre produksjoner, skriver Variety.

Vikingane har hatt stor suksess både her hjemme og internasjonalt. Serien er produsert av Viafilm for NRK og distribuert internasjonalt som en Netflix-originalserie.

Les også: Da Vikingane erobret algoritmen til Netflix

Les ogs vårt intervju med Vikingane-fotograf Thomas Løkkeberg

 

«Vikingane»-serieskaperne skal lage animasjonsserie for Netflix

«Vikingane»-serieskaperne skal lage animasjonsserie for Netflix

Netflix har bestilt en ny komedieserie fra «Vikingane»-serieskaperne Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen, melder Variety i dag. «Captain Fall» blir duoens første animasjonsserie.

Foto: Jon Iver Helgaker (til venstre) og Jonas Torgersen

Den nye serien Captain Fall handler om den uerfarne, men godhjertede skipskapteinen Jonathan Fall, som uforvarende finner seg selv bak roret til et smuglerskip, skriver Variety. De melder videre at Netflix har bestilt 20 episoder av serien, som skal slippes i to deler.

Helgaker og Torgersen skal være serieskapere, showrunnere og eksekutive produsenter på Captain Fall, mens den erfarne animasjonsprodusenten Joel Trussell (Electric City) fra Netflix også blir eksekutiv produsent.

– Jon Iver og Jonas skapte en hysterisk morsom historie i Norsemen (som er Vikinganes internasjonale tittel, red. anm) som traff publikum over hele verden. Vi kan knapt vente på at fansen skal få se deres absurde, fantastiske genialitet komme til live i deres første animerte serie, uttaler Mike Moon, som er ansvarlig for «adult animation» i Netflix.

De norske serieskaperne sier at de først pitchet prosjektet som en live action-serie, men at Netflix så potensialet i å gjøre det som animasjon.

– Selv om det er litt skummelt i begynnelsen, føles det å gå fra live action til animasjon bare utrolig grenseløst og kreativt på et helt nytt nivå. Og heldigvis har Netflix satt oss sammen med en gruppe ekstremt talentfulle mennesker, så alt er lagt opp til at vi ikke skal tabbe oss ut med denne serien. Men man vet aldri, sier Helgaker og Torgersen.

Der mengden live action-produksjoner har avtatt i det siste, er animasjon med en voksen målgruppe inne i en blomstringstid. Beslutningen om å gjennomføre Captain Fall som animasjonsserie ble imidlertid tatt før koronapandemien skapte restriksjoner som animasjon ikke rammes av på samme måte som andre produksjoner, skriver Variety.

Vikingane har hatt stor suksess både her hjemme og internasjonalt. Serien er produsert av Viafilm for NRK og distribuert internasjonalt som en Netflix-originalserie.

Les også: Da Vikingane erobret algoritmen til Netflix

Les ogs vårt intervju med Vikingane-fotograf Thomas Løkkeberg

 

MENY