Teasertrailer klar for «Den største forbrytelsen»

Teasertrailer klar for «Den største forbrytelsen»

I dag ble teaseren for Eirik Svensson og Fantefilms holocaust-drama «Den største forbrytelsen» sluppet.

Spillefilmen er løselig basert på Marte Michelets dokumentarbok med samme tittel, og omhandler jødeforfølgelsen i Norge. 773 jøder ble deportert fra Norge under den andre verdenskrig. Kun 35 kom tilbake.

Filmen, som blant annet er spilt inn i Vilnius, startet opptak i desember. Denne uka ble de siste scenene innspilt på Grünerløkka i Oslo.

Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på en sann historie som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder, heter det i omtalen av filmen.

Se teasertraileren:

 

Familien Braude spilles av Jakob Oftebro, Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig, Silje Storstein, Pia Halvorsen og Michalis Koutsogiannakis.

– Charles Braude bodde på Grünerløkka, med familien sin. De var en helt vanlig familie, med drømmer og ønsker for fremtiden. Charles var Norgesmester i boksing. Holocaust er en viktig del av verdenshistorien – og av Norgeshistorien. Det skjedde her. Det må vi aldri glemme. Jeg er glad for å kunne være med på å fortelle denne historien videre til nye generasjoner, sier Jakob Oftebro i dagens pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon og Fantefilm Fiksjon.

Spillefilmen har et budsjett på 49 millioner, og produseres av Fantefilm Fiksjon ved Martin Sundland, Therese Bøhn og Catrin Gundersen. Manuset er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

Da prosjektet fikk produksjonstilskudd fra NFI våren 2017, var Marius Holst oppført som regissør. Ifølge produsent Fantefilm gjorde imidlertid forsinkelsene på hans film Mordene i Kongo det utfordrende å finne en fornuftig fremdriftsplan, og Eirik Svensson overtok derfor regien på filmen.

Før Marte Michelets bok var dette en del av vår historie som få kjente til, og som offentligheten ikke var interessert i å belyse. Med denne filmen får vi endelig sett på en del av vår nære historie som ikke bare omhandler tradisjonelle heltedåder, men også en annen alvorlig side. Det er et av de mest gripende og viktige prosjektene jeg har fått på mitt bord som konsulent, uttalte tidligere spillefilmkonsulent i Norsk filminstitutt Wibecke Rønseth da hun ga støtte til filmen.

Den største forbrytelsen distribueres av Nordisk Film Distribusjon, og skal ha premiere i desember.

Teasertrailer klar for «Den største forbrytelsen»

Teasertrailer klar for «Den største forbrytelsen»

I dag ble teaseren for Eirik Svensson og Fantefilms holocaust-drama «Den største forbrytelsen» sluppet.

Spillefilmen er løselig basert på Marte Michelets dokumentarbok med samme tittel, og omhandler jødeforfølgelsen i Norge. 773 jøder ble deportert fra Norge under den andre verdenskrig. Kun 35 kom tilbake.

Filmen, som blant annet er spilt inn i Vilnius, startet opptak i desember. Denne uka ble de siste scenene innspilt på Grünerløkka i Oslo.

Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på en sann historie som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder, heter det i omtalen av filmen.

Se teasertraileren:

 

Familien Braude spilles av Jakob Oftebro, Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig, Silje Storstein, Pia Halvorsen og Michalis Koutsogiannakis.

– Charles Braude bodde på Grünerløkka, med familien sin. De var en helt vanlig familie, med drømmer og ønsker for fremtiden. Charles var Norgesmester i boksing. Holocaust er en viktig del av verdenshistorien – og av Norgeshistorien. Det skjedde her. Det må vi aldri glemme. Jeg er glad for å kunne være med på å fortelle denne historien videre til nye generasjoner, sier Jakob Oftebro i dagens pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon og Fantefilm Fiksjon.

Spillefilmen har et budsjett på 49 millioner, og produseres av Fantefilm Fiksjon ved Martin Sundland, Therese Bøhn og Catrin Gundersen. Manuset er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

Da prosjektet fikk produksjonstilskudd fra NFI våren 2017, var Marius Holst oppført som regissør. Ifølge produsent Fantefilm gjorde imidlertid forsinkelsene på hans film Mordene i Kongo det utfordrende å finne en fornuftig fremdriftsplan, og Eirik Svensson overtok derfor regien på filmen.

Før Marte Michelets bok var dette en del av vår historie som få kjente til, og som offentligheten ikke var interessert i å belyse. Med denne filmen får vi endelig sett på en del av vår nære historie som ikke bare omhandler tradisjonelle heltedåder, men også en annen alvorlig side. Det er et av de mest gripende og viktige prosjektene jeg har fått på mitt bord som konsulent, uttalte tidligere spillefilmkonsulent i Norsk filminstitutt Wibecke Rønseth da hun ga støtte til filmen.

Den største forbrytelsen distribueres av Nordisk Film Distribusjon, og skal ha premiere i desember.

MENY