Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

Tyrkiske myndigheter skal ha nektet serien «If Only» tillatelse til å filmes i landet, fordi en av karakterene er homofil.

Den tyrkiske Netflix-originalserien If Only var planlagt å bli et relasjonsdrama på åtte episoder, med den kjente skuespilleren Özge Özpirinçci i en ledende rolle. Serien produseres av det tyrkiske selskapet Ay Yapin.

Tyrkias myndigheter skal imidlertid ha nektet serien tillatelse til å filmes i landet etter å ha gjennomgått manuset, fordi en av seriens fem sentrale karakterer er homofil. Dette melder både Deadline.com og Variety.

Istedenfor å endre manuset besluttet Netflix å droppe produksjonen, men betale alle pre-produksjonskostnader, sier en kilde til Variety.

– På grunn av en homofil karakter ble ikke serien gitt tillatelse til å filme, og dette er veldig skremmende for fremtiden, uttaler If Onlys serieskaper Ece Yörenç til den tyrkiske nettsiden Altyazi Fasikul, ifølge Financial Times’ oversettelse.

Netflix fortsetter imidlertid sine andre prosjekter i Tyrkia, til tross for spekulasjoner om det motsatte.

– Netflix vil forbli lojale mot våre tyrkiske abonnenter og den kreative bransjen i Tyrkia. Vi er stolte av de utrolige talentene vi arbeider med, og har flere tyrkiske originalprosjekter i produksjon – med enda flere underveis – og gleder oss til å dele disse historiene med abonnentene over hele verden, uttaler en talsperson for Netflix.

Strømmegigantens første tyrkiske serie The Protector fra 2018 ble en global suksess, og Netflix har for tiden angivelig fem tyrkiske originalproduksjoner i ulike faser av produksjonsprosessen.

I kjølvannet av kanselleringen skal serieskaper Yörenç i følge Deadline ha retweetet et sitat fra Netflix-direktør Reed Hastings, som uttalte følgende til den tyrkiske avisa Hürriyet i 2018 om at han ikke var bekymret for sensur i Tyrkia: «Vi er i Saudi-Arabia. Vi er i Pakistan. Når det ikke er problemer der, vil vi ha det i Tyrkia? Det kan jeg ikke forestille meg.»

 

1 kommentar til Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

  1. En Netflix-serie uten en LHBT-karakter eller to? Det er vel utenkelig, så dette burde de ha sett komme.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

Tyrkiske myndigheter skal ha nektet serien «If Only» tillatelse til å filmes i landet, fordi en av karakterene er homofil.

Den tyrkiske Netflix-originalserien If Only var planlagt å bli et relasjonsdrama på åtte episoder, med den kjente skuespilleren Özge Özpirinçci i en ledende rolle. Serien produseres av det tyrkiske selskapet Ay Yapin.

Tyrkias myndigheter skal imidlertid ha nektet serien tillatelse til å filmes i landet etter å ha gjennomgått manuset, fordi en av seriens fem sentrale karakterer er homofil. Dette melder både Deadline.com og Variety.

Istedenfor å endre manuset besluttet Netflix å droppe produksjonen, men betale alle pre-produksjonskostnader, sier en kilde til Variety.

– På grunn av en homofil karakter ble ikke serien gitt tillatelse til å filme, og dette er veldig skremmende for fremtiden, uttaler If Onlys serieskaper Ece Yörenç til den tyrkiske nettsiden Altyazi Fasikul, ifølge Financial Times’ oversettelse.

Netflix fortsetter imidlertid sine andre prosjekter i Tyrkia, til tross for spekulasjoner om det motsatte.

– Netflix vil forbli lojale mot våre tyrkiske abonnenter og den kreative bransjen i Tyrkia. Vi er stolte av de utrolige talentene vi arbeider med, og har flere tyrkiske originalprosjekter i produksjon – med enda flere underveis – og gleder oss til å dele disse historiene med abonnentene over hele verden, uttaler en talsperson for Netflix.

Strømmegigantens første tyrkiske serie The Protector fra 2018 ble en global suksess, og Netflix har for tiden angivelig fem tyrkiske originalproduksjoner i ulike faser av produksjonsprosessen.

I kjølvannet av kanselleringen skal serieskaper Yörenç i følge Deadline ha retweetet et sitat fra Netflix-direktør Reed Hastings, som uttalte følgende til den tyrkiske avisa Hürriyet i 2018 om at han ikke var bekymret for sensur i Tyrkia: «Vi er i Saudi-Arabia. Vi er i Pakistan. Når det ikke er problemer der, vil vi ha det i Tyrkia? Det kan jeg ikke forestille meg.»

 

One Response to Netflix kansellerer tyrkisk serie på grunn av sensur

  1. En Netflix-serie uten en LHBT-karakter eller to? Det er vel utenkelig, så dette burde de ha sett komme.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY