«Verdens verste menneske» er på beina igjen

«Verdens verste menneske» er på beina igjen

Joachim Triers «Verdens verste menneske» er på beina igjen, og går i opptak 11. august, melder filmens produsent Thomas Robsahm.

Foto: Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve – med henholdvis sentral rolle og hovedrolle

«Selv om vi er fire måneder forsinket er planen fortsatt å ha internasjonal premiere i Cannes neste år, og norsk kinopremiere i august 2021», skriver Thomas Robsahm i en epost i dag.

Verdens verste menneske var som kjent alt i opptak da koronapandemien slo inn, og en rekke opptak måtte utsettes. Det førte til at produksjonen havnet i en kattepine. «Om ikke NFI er smidige i saksbehandlingen, risikerer produksjonen i verste fall å bli lagt ned», sa Robsahm til Rushprint 30.april.

Men nå ser de sentrale uavklarte flokene til å ha løst seg, og innspillingen med Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i de sentrale rollene kan fortsette.

Verdens verste menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011.

«Julie nærmer seg 30 år, og er i et godt etablert parforhold med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men bøkene og vennene er stort sett Aksel sine, og Julie strever med å nne en retning i livet – hun er ikke klar for barn, slik Aksel er. En kveld Julie sniker seg inn på en fest uten å kjenne noen, møter hun jevngamle Eivind, og etter de har gått hvert til sitt i morgentimene, uten å utveksle numre, klarer hun ikke å glemme ham og de intime betroelsene de ga hverandre som helt fremmede. Når Julie tilfeldigvis tre er Eivind igjen, velger hun å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem. «

Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle. Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som produserer filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent.

«Verdens verste menneske» er på beina igjen

«Verdens verste menneske» er på beina igjen

Joachim Triers «Verdens verste menneske» er på beina igjen, og går i opptak 11. august, melder filmens produsent Thomas Robsahm.

Foto: Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve – med henholdvis sentral rolle og hovedrolle

«Selv om vi er fire måneder forsinket er planen fortsatt å ha internasjonal premiere i Cannes neste år, og norsk kinopremiere i august 2021», skriver Thomas Robsahm i en epost i dag.

Verdens verste menneske var som kjent alt i opptak da koronapandemien slo inn, og en rekke opptak måtte utsettes. Det førte til at produksjonen havnet i en kattepine. «Om ikke NFI er smidige i saksbehandlingen, risikerer produksjonen i verste fall å bli lagt ned», sa Robsahm til Rushprint 30.april.

Men nå ser de sentrale uavklarte flokene til å ha løst seg, og innspillingen med Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i de sentrale rollene kan fortsette.

Verdens verste menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011.

«Julie nærmer seg 30 år, og er i et godt etablert parforhold med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men bøkene og vennene er stort sett Aksel sine, og Julie strever med å nne en retning i livet – hun er ikke klar for barn, slik Aksel er. En kveld Julie sniker seg inn på en fest uten å kjenne noen, møter hun jevngamle Eivind, og etter de har gått hvert til sitt i morgentimene, uten å utveksle numre, klarer hun ikke å glemme ham og de intime betroelsene de ga hverandre som helt fremmede. Når Julie tilfeldigvis tre er Eivind igjen, velger hun å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem. «

Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle. Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som produserer filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent.

MENY