Premiere på samisk filmserie om pandemien

Premiere på samisk filmserie om pandemien

Fredag er det premiere på den samiske filmserien Home Sweet Home – der 18 regissører skildrer en hverdag med pandemien.

Foto fra Marja Helanders film «Suodji»

Dette er første gang så mange samiske filmer er sluppet samtidig, melder Det internasjonale samiske filminstituttet (ISFI) som initierte det spesielle prosjektet i april. Det er til sammen 15 kortfilmer som på fredag distribueres på ISFIs strømmetjeneste Sapmifilm.

Dette er et historisk øyeblikk for samisk film, erklærer ISFI på sin webside.

«Home Sweet Home er en milepæl. De samiske filmskaperne har gjort en stor innsats for å få laget disse historiene på tross av restriksjonene rundt om i verden. De anvender humor og andre kunstneriske virkemidler for å skildre en alvorlig situasjon. Vi er stolte av å kunne presentere disse filmene,» sier ISFI-direktør Anne Lajla Utsi.

Filmserien får premiere fredag 5.juni på ISFIs strømmetjeneste Sapmifilm. ISFI vil markere premieren med blant annet møter med noen av filmskaperne på Zoom (Aslak Paltto, Marja Helander og Sara Margrethe Oskal). Samtalene lar seg også strømmes på ISFIs Facebookside.

Regissørene som bidrar med filmer på Home Sweet Home:

Ann Holmgren, Aslak Paltto, Rebecca King / Ánne Mággá Wigelius, Ánne Márjá Guttorm Graven, Egil Pedersen, Ellen-Astri Lundby, Hans Pieski, Ingir Bål Nango, Joar Nango, Ken Are Bongo, Lada Suomenrinne, Liselotte Wajstedt, Marja Bål Nango, Marja Helander, Niki Rasmus, Sara Margrethe Oskal, Sergey Gavrilov ja Siljá Somby.

Premiere på samisk filmserie om pandemien

Premiere på samisk filmserie om pandemien

Fredag er det premiere på den samiske filmserien Home Sweet Home – der 18 regissører skildrer en hverdag med pandemien.

Foto fra Marja Helanders film «Suodji»

Dette er første gang så mange samiske filmer er sluppet samtidig, melder Det internasjonale samiske filminstituttet (ISFI) som initierte det spesielle prosjektet i april. Det er til sammen 15 kortfilmer som på fredag distribueres på ISFIs strømmetjeneste Sapmifilm.

Dette er et historisk øyeblikk for samisk film, erklærer ISFI på sin webside.

«Home Sweet Home er en milepæl. De samiske filmskaperne har gjort en stor innsats for å få laget disse historiene på tross av restriksjonene rundt om i verden. De anvender humor og andre kunstneriske virkemidler for å skildre en alvorlig situasjon. Vi er stolte av å kunne presentere disse filmene,» sier ISFI-direktør Anne Lajla Utsi.

Filmserien får premiere fredag 5.juni på ISFIs strømmetjeneste Sapmifilm. ISFI vil markere premieren med blant annet møter med noen av filmskaperne på Zoom (Aslak Paltto, Marja Helander og Sara Margrethe Oskal). Samtalene lar seg også strømmes på ISFIs Facebookside.

Regissørene som bidrar med filmer på Home Sweet Home:

Ann Holmgren, Aslak Paltto, Rebecca King / Ánne Mággá Wigelius, Ánne Márjá Guttorm Graven, Egil Pedersen, Ellen-Astri Lundby, Hans Pieski, Ingir Bål Nango, Joar Nango, Ken Are Bongo, Lada Suomenrinne, Liselotte Wajstedt, Marja Bål Nango, Marja Helander, Niki Rasmus, Sara Margrethe Oskal, Sergey Gavrilov ja Siljá Somby.

MENY