Spætt skaper trøndersk fotballhistorie

Spætt skaper trøndersk fotballhistorie

Spætt Film utmerket seg som mottaker av tilskudd til fire prosjekter da Midtnorsk film fordelte denne sommerens støtte – anført av en web-serie som følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.

12 trønderske film- og spillprosjekt fikk til sammen 2,4 millioner i støtte under årets andre tildelingsrunde ved Midtnorsk Filmsenter.

– Det har vært en spennende runde med mange sterke søknader både fra etablerte og nye filmskapere, sier filmkonsulent KriStine Skaret. – Spætt Film utmerker seg med tilskudd til fire prosjekter, både kortfilm og dokumentar, i tillegg til Helmet, som mottar tilskudd til tre korte fiksjonsprosjekter. Det er også interessant å se nye serie-formater, både i dokumentar- og fiksjonssjangeren, og gledelig å se at flere av de etablerte selskapene knytter til seg nye regissører.

Disse fikk produksjonstilskudd:


Banebryterne (dokumentar) Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Totalbudsjett: 1 669 104 NOK Innvilget produksjonstilskudd: 250 000 NOK Regi: Finn Walther og Emma Jøsok

«Drømmen om å spille på Rosenborg kan nå bli en realitet for alle trønderske jenter som spiller fotball. Denne web-serien følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.»

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Emma Jøsok er en ny og spennende regi-stemme fra Spætt som jeg tror vil ha evnen til å komme på innsida av laget og tett på spillerne, og samtidig ha et overordnet blikk på hva denne historien forteller om kvinners kamper i samfunnet generelt, og i fotballen spesielt. Dette er prosjekt med stor regional tilknytting, både kreativt og innholdsmessig, og det er særlig gledelig at Adressa har kommet på banen som distribusjonsplattform for dokumentarserier.»


Livet av Havnes (dokumentar) Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Totalbudsjett: 569 855 NOK Innvilget produksjonstilskudd: 340 000 NOK Manus og regi: Magnus Skatvold

Poeten Eirik Havnes fremfører et slam-dikt om selve «Livet» på 20 minutter og tre kilometer i et one-take filmopptak akkompagnert av live musikk.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Dette er nyskapende, både kunstnerisk, metodisk og lanseringsmessig, og et originalt skritt fra Spætt og Skatvold som jeg gleder meg til å se gjennomført.»


Tåkeland (kort fiksjon). Produsent: Helmet AS ved Line Klungseth Johansen. Totalbudsjett: 923 006 NOK. Innvilget produksjonstilskudd: 100 000 NOK. Manus: Line Klungseth Johansen, Øystein Moe og Alexander Somma. Regi: Line Klungseth Johansen og Alexander Somma

«Tåkeland» er en forestilling om en slags komalignende tilstand. Det er en verden med andre regler, hvor man kan flykte fra virkeligheten, men ikke unnslippe den. Filmen utforsker denne verdenen visuelt, lydmessig, og emosjonelt»

Prosjektet «Tåkeland» får innvilget ekstraordinært produksjonstilskudd relatert til koronasituasjonen.

Les om hvilke prosjekter som fikk utviklingstilskudd

Spætt skaper trøndersk fotballhistorie

Spætt skaper trøndersk fotballhistorie

Spætt Film utmerket seg som mottaker av tilskudd til fire prosjekter da Midtnorsk film fordelte denne sommerens støtte – anført av en web-serie som følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.

12 trønderske film- og spillprosjekt fikk til sammen 2,4 millioner i støtte under årets andre tildelingsrunde ved Midtnorsk Filmsenter.

– Det har vært en spennende runde med mange sterke søknader både fra etablerte og nye filmskapere, sier filmkonsulent KriStine Skaret. – Spætt Film utmerker seg med tilskudd til fire prosjekter, både kortfilm og dokumentar, i tillegg til Helmet, som mottar tilskudd til tre korte fiksjonsprosjekter. Det er også interessant å se nye serie-formater, både i dokumentar- og fiksjonssjangeren, og gledelig å se at flere av de etablerte selskapene knytter til seg nye regissører.

Disse fikk produksjonstilskudd:


Banebryterne (dokumentar) Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Totalbudsjett: 1 669 104 NOK Innvilget produksjonstilskudd: 250 000 NOK Regi: Finn Walther og Emma Jøsok

«Drømmen om å spille på Rosenborg kan nå bli en realitet for alle trønderske jenter som spiller fotball. Denne web-serien følger Trondheims-Ørns overgang til å bli RBK Kvinner.»

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Emma Jøsok er en ny og spennende regi-stemme fra Spætt som jeg tror vil ha evnen til å komme på innsida av laget og tett på spillerne, og samtidig ha et overordnet blikk på hva denne historien forteller om kvinners kamper i samfunnet generelt, og i fotballen spesielt. Dette er prosjekt med stor regional tilknytting, både kreativt og innholdsmessig, og det er særlig gledelig at Adressa har kommet på banen som distribusjonsplattform for dokumentarserier.»


Livet av Havnes (dokumentar) Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Totalbudsjett: 569 855 NOK Innvilget produksjonstilskudd: 340 000 NOK Manus og regi: Magnus Skatvold

Poeten Eirik Havnes fremfører et slam-dikt om selve «Livet» på 20 minutter og tre kilometer i et one-take filmopptak akkompagnert av live musikk.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Dette er nyskapende, både kunstnerisk, metodisk og lanseringsmessig, og et originalt skritt fra Spætt og Skatvold som jeg gleder meg til å se gjennomført.»


Tåkeland (kort fiksjon). Produsent: Helmet AS ved Line Klungseth Johansen. Totalbudsjett: 923 006 NOK. Innvilget produksjonstilskudd: 100 000 NOK. Manus: Line Klungseth Johansen, Øystein Moe og Alexander Somma. Regi: Line Klungseth Johansen og Alexander Somma

«Tåkeland» er en forestilling om en slags komalignende tilstand. Det er en verden med andre regler, hvor man kan flykte fra virkeligheten, men ikke unnslippe den. Filmen utforsker denne verdenen visuelt, lydmessig, og emosjonelt»

Prosjektet «Tåkeland» får innvilget ekstraordinært produksjonstilskudd relatert til koronasituasjonen.

Les om hvilke prosjekter som fikk utviklingstilskudd

MENY