Sofia Haugan med hybridfilm om graviditet under pandemi

Sofia Haugan med hybridfilm om graviditet under pandemi

Sofia Haugan er blant filmskaperne som får tilskudd fra Ny Veier-ordningen. Denne gangen vil hun utforske hybridformatet og hva som skjer når hun forsøker å bli gravid under en pandemi.

Fire prosjekter har denne uken fått tilskudd til utvikling gjennom Norsk filminstitutts Nye veier-ordning: to kortfilmer og to korte dokumentarer. I tillegg har to Nye veier-dokumentarer fått produksjonstilskudd.

Sofia Haugan debuterte med kinofilmen Røverdatter i 2018 som blant annet ble tildelt Amanda for beste dokumentar. Denne gangen vil hun utforske dokumentarformatet i en ny retning, og prosjektet omtales som en hybridfilm.

Haugan og produsenten Barbosa Film får 760.950 kroner i utviklingstilskudd til Nytt menneske, som handler om regissørens ønske om å bli gravid i en verden av tragedier – blant annet en pandemi. Kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen begrunner tildelingen slik:

«…Haugan skal under filmingen, som gjør gjøres av hennes samboer, virkelig prøve å få barn, og prosessen skal være så naken og ærlig som mulig. Sofia Haugan har masse energi og lite å skjule; dette kan bli et spennende prosjekt. Gleder og frustrasjoner, virkelighet og fantasi, skal gjøres til allemannseie. Jeg tror dette kan bli en fin film.»

Blant de andre mottakerne av tilskudd finner vi:

Regissør Henrik Dyb Zwart og Bacon OSL får 280.994 kroner i tilskudd til Alt på en gang, «en kortfilm om en uorganisert butikkraner som plutselig møter den store kjærligheten».

Regissør Signe Rosenlund-Hauglid og Stray Dog Productions får 520.000 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Gråsonen, «som handler om de som utfører og de som blir utsatt for seksuelle overgrep på fest».

Regissør Lars Erlend Tubaas Øymo og Indie Film får 520.000 kroner i tilskudd til Ex Nihilo, «en kortdokumentar om den norske samtidskunstneren Olav Christopher Jenssen».

Disse Nye veier-prosjektene får produksjonstilskudd:

Regissør Teresia Fant og Stray Dog Productions får 913.113 kroner I produksjonstilskudd til kortdokumentaren Fortellinger fra dusjen, «som undersøker hvordan det er for ungdom å være nakne sammen i felles dusj og skolegarderober».

Regissør Alexander Turpin og Mer Film får 1.082.700 kroner i produksjonstilskudd til Nye veier-prosjektet Dette er paradis, «en kortfilm om en gruppe barn som rømmer hjemmefra og erklærer krig mot foreldrene sine».

Sofia Haugan med hybridfilm om graviditet under pandemi

Sofia Haugan med hybridfilm om graviditet under pandemi

Sofia Haugan er blant filmskaperne som får tilskudd fra Ny Veier-ordningen. Denne gangen vil hun utforske hybridformatet og hva som skjer når hun forsøker å bli gravid under en pandemi.

Fire prosjekter har denne uken fått tilskudd til utvikling gjennom Norsk filminstitutts Nye veier-ordning: to kortfilmer og to korte dokumentarer. I tillegg har to Nye veier-dokumentarer fått produksjonstilskudd.

Sofia Haugan debuterte med kinofilmen Røverdatter i 2018 som blant annet ble tildelt Amanda for beste dokumentar. Denne gangen vil hun utforske dokumentarformatet i en ny retning, og prosjektet omtales som en hybridfilm.

Haugan og produsenten Barbosa Film får 760.950 kroner i utviklingstilskudd til Nytt menneske, som handler om regissørens ønske om å bli gravid i en verden av tragedier – blant annet en pandemi. Kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen begrunner tildelingen slik:

«…Haugan skal under filmingen, som gjør gjøres av hennes samboer, virkelig prøve å få barn, og prosessen skal være så naken og ærlig som mulig. Sofia Haugan har masse energi og lite å skjule; dette kan bli et spennende prosjekt. Gleder og frustrasjoner, virkelighet og fantasi, skal gjøres til allemannseie. Jeg tror dette kan bli en fin film.»

Blant de andre mottakerne av tilskudd finner vi:

Regissør Henrik Dyb Zwart og Bacon OSL får 280.994 kroner i tilskudd til Alt på en gang, «en kortfilm om en uorganisert butikkraner som plutselig møter den store kjærligheten».

Regissør Signe Rosenlund-Hauglid og Stray Dog Productions får 520.000 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Gråsonen, «som handler om de som utfører og de som blir utsatt for seksuelle overgrep på fest».

Regissør Lars Erlend Tubaas Øymo og Indie Film får 520.000 kroner i tilskudd til Ex Nihilo, «en kortdokumentar om den norske samtidskunstneren Olav Christopher Jenssen».

Disse Nye veier-prosjektene får produksjonstilskudd:

Regissør Teresia Fant og Stray Dog Productions får 913.113 kroner I produksjonstilskudd til kortdokumentaren Fortellinger fra dusjen, «som undersøker hvordan det er for ungdom å være nakne sammen i felles dusj og skolegarderober».

Regissør Alexander Turpin og Mer Film får 1.082.700 kroner i produksjonstilskudd til Nye veier-prosjektet Dette er paradis, «en kortfilm om en gruppe barn som rømmer hjemmefra og erklærer krig mot foreldrene sine».

MENY