Nordisk støtte til Poppes “Utvandrarna» og Zeiners «Plan B»

Nordisk støtte til Poppes “Utvandrarna» og Zeiners «Plan B»

Erik Poppes nye versjon av «Utvandrarna» og Kathrine Valen Zeiners dramaserie «Plan B» får tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond.

Foto: Erik Poppe under opptak til «Kongens nei»

Erik Poppe skal som kjent filmatisere den store svenske romanklassikeren Utvandrarna – 46 år etter at Jan Troell og Liv Ullmann udødeliggjorde historien for det store lerretet.

Poppe og SF Studios er tildelt 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond (NFTV) til langfilmen som forfatter-duoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig har skrevet manus tilHovedprodusent er svenske SF Studios, norsk coprodusent er Poppes selskap Paradox som tidligere er tildelt 3.5 kroner i tilskudd til prosjektet av Norsk filminstitutt. Opptakene starter i september i Sverige.

Vilhelm Mobergs klassiske roman er nærmest en nasjonal urmyte i Sverige. Jan Troell baserte sin film på to av bøkene i Mobergs serie om den svenske utvandringen til USA på midten av 1800-tallet. Om Poppe kun skal basere seg på den ene boken, Utvandrerne, vet vi ikke, men i undertittelen ligger en indikasjon: Utvandrarna: sista brevet til Sverige.

«Utvandrarna er fortellingen om familien Nilsson, som på 1800-tallet legger tidligere liv bak seg og gir seg ut på en risikofull reise over havet mot Amerika i håp om et bedre liv,» heter det i omtalen.

Kathrine Valen Zeiner er forfatter og serieskaper på det andre norske prosjektet som får tilskudd, Plan B – om en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om egne barn. Marit Moum Aune er konseptuerende regissør, og serien er utviklet gjennom NFIs Nye veier-ordning, med Tordenfilm som produsent ved Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin. Serien får premiere på Viaplay.

Nordisk støtte til Poppes “Utvandrarna» og Zeiners «Plan B»

Nordisk støtte til Poppes “Utvandrarna» og Zeiners «Plan B»

Erik Poppes nye versjon av «Utvandrarna» og Kathrine Valen Zeiners dramaserie «Plan B» får tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond.

Foto: Erik Poppe under opptak til «Kongens nei»

Erik Poppe skal som kjent filmatisere den store svenske romanklassikeren Utvandrarna – 46 år etter at Jan Troell og Liv Ullmann udødeliggjorde historien for det store lerretet.

Poppe og SF Studios er tildelt 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond (NFTV) til langfilmen som forfatter-duoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig har skrevet manus tilHovedprodusent er svenske SF Studios, norsk coprodusent er Poppes selskap Paradox som tidligere er tildelt 3.5 kroner i tilskudd til prosjektet av Norsk filminstitutt. Opptakene starter i september i Sverige.

Vilhelm Mobergs klassiske roman er nærmest en nasjonal urmyte i Sverige. Jan Troell baserte sin film på to av bøkene i Mobergs serie om den svenske utvandringen til USA på midten av 1800-tallet. Om Poppe kun skal basere seg på den ene boken, Utvandrerne, vet vi ikke, men i undertittelen ligger en indikasjon: Utvandrarna: sista brevet til Sverige.

«Utvandrarna er fortellingen om familien Nilsson, som på 1800-tallet legger tidligere liv bak seg og gir seg ut på en risikofull reise over havet mot Amerika i håp om et bedre liv,» heter det i omtalen.

Kathrine Valen Zeiner er forfatter og serieskaper på det andre norske prosjektet som får tilskudd, Plan B – om en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om egne barn. Marit Moum Aune er konseptuerende regissør, og serien er utviklet gjennom NFIs Nye veier-ordning, med Tordenfilm som produsent ved Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin. Serien får premiere på Viaplay.

MENY