Inviterer barn og unge til unikt koronaprosjekt

Inviterer barn og unge til unikt koronaprosjekt

Etter at årets festival ble avlyst, inviterer Barnefilmfestivalen i Kristiansand barn og unge til å dokumentere koronasituasjonen i prosjektet #innestengt, som skal resultere i en dokumentarfilm og en museumsutstilling under neste års festival.

Barnefilmfestivalen i Kristiansand skulle etter planen ha blitt arrangert i perioden 21.-26. april. I et ekstraordinært styremøte 11. mars besluttet imidlertid festivalen å avlyse årets festival på grunn av koronapandemien. Dagen etter stengte Norge som kjent ned.

Festivalen satser isteden på en online-versjon kun for skoler i oktober, i tillegg til diverse «pop-up»-arrangementer for det lokale familiepublikummet utover høsten. Neste år planlegger festivalen å komme sterkt tilbake med en fysisk utgave i perioden 27. april til 2. mai.

I kjølvannet av årets avlysning oppstod dessuten prosjektet #Innestengt – barn og unge i koronatiden, inspirert av et tilsvarende initiativ i Danmark kalt «Lock Down DK».

Tanken bak prosjektet, som arrangeres av Barnefilmfestivalen og Vest-Agder-museet, er å dokumentere den historiske koronasituasjonen med hjelp av kreative bidrag fra barn og unge i alderen 6 til 16 år.

Først var #innestengt tenkt som et lokalt initiativ, men med stort engasjement og interesse ble det raskt til et nasjonalt prosjekt, heter det i en pressemelding fra festivalen. Prosjektet har fått 475.000 kr i støtte fra Kulturrådet, Sørnorsk filmsenter, Cultiva og Fritt Ord.

Bidragene som sendes inn skal resultere både i en dokumentarfilm som skal få premiere på kino under Barnefilmfestivalen 2021 og en museumsutstilling i regi av Vest-Agder-museet. Alle de innsendte bidragene vil i tillegg bli lagret for fremtiden i museets arkiver.

– Det strømmer inn med filmer, som tar oss med på alt i fra hjemmeskole til trampolinehopping. Noen viser frem sin nye hobby, andre forteller om sine bekymringer for besteforeldre eller hvor mye de savner vennene sine. De siste filmene vi har mottatt viser i større grad gleden av å kunne møtes igjen, i oppdelte skolegårder og klasserom, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen Stina Ask Mikkelsen i pressemeldingen.

De mer enn 100 filmklippene som så langt er kommet inn skal settes sammen av Marius Loland, dokumentarfilmskaper og animatør med base i Kristiansand.

– Det er noen helt fantastiske bidrag! Barn og unge er utrolig kreative med kamera, og noen lager til og med animasjon. At de filmer selv, og bruker sin egen stemme, er prosjektets store styrke. Her kommer vi tett på og blir kjent med bidragsyterne. Det blir utrolig moro å få vise frem dette til publikum i kinosalene, uttaler Loland.

I tillegg til film, samles det også inn bilder, dagbok-notater, dikt, sanger, tegninger, gjenstander og andre kreative uttrykk fra barn og unge som skal gjøres om til museumsutstilling, heter det videre i pressemeldingen.

Initiativtakerne understreker at prosjektet vil fortsette utover sommeren, og oppfordrer barn og unge til å dokumentere sin korona-sommer.

Mange festivaler har måttet avlyse eller blitt arrangert digitalt i kjølvannet av koronapandemien. Blant de sistnevnte er også Kortfilmfestivalen i Grimstad og Amandusfestivalen, som Rushprint tidligere har skrevet om i denne artikkelen.

I dag offentliggjorde dessuten den nye lederen av Sundance-festivalen, som vanligvis har sin startdato i januar, sine tanker om gjennomføringen av neste års festival i lys av pandemisituasjonen. Her skisserer hun planer om en kombinert fysisk og online festival, som inkluderer filmvisninger på minst 20 kinoer utenfor vertsbyen Utah (og ikke bare i USA) samt online-tilgang for festivaldeltakere, i tillegg til muligheten for å forskyve tidspunktet for festivalen.

Les hele uttalelsen fra Sundance Film Festivals direktør Tabitha Jacksonfestivalens nettside.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Inviterer barn og unge til unikt koronaprosjekt

Inviterer barn og unge til unikt koronaprosjekt

Etter at årets festival ble avlyst, inviterer Barnefilmfestivalen i Kristiansand barn og unge til å dokumentere koronasituasjonen i prosjektet #innestengt, som skal resultere i en dokumentarfilm og en museumsutstilling under neste års festival.

Barnefilmfestivalen i Kristiansand skulle etter planen ha blitt arrangert i perioden 21.-26. april. I et ekstraordinært styremøte 11. mars besluttet imidlertid festivalen å avlyse årets festival på grunn av koronapandemien. Dagen etter stengte Norge som kjent ned.

Festivalen satser isteden på en online-versjon kun for skoler i oktober, i tillegg til diverse «pop-up»-arrangementer for det lokale familiepublikummet utover høsten. Neste år planlegger festivalen å komme sterkt tilbake med en fysisk utgave i perioden 27. april til 2. mai.

I kjølvannet av årets avlysning oppstod dessuten prosjektet #Innestengt – barn og unge i koronatiden, inspirert av et tilsvarende initiativ i Danmark kalt «Lock Down DK».

Tanken bak prosjektet, som arrangeres av Barnefilmfestivalen og Vest-Agder-museet, er å dokumentere den historiske koronasituasjonen med hjelp av kreative bidrag fra barn og unge i alderen 6 til 16 år.

Først var #innestengt tenkt som et lokalt initiativ, men med stort engasjement og interesse ble det raskt til et nasjonalt prosjekt, heter det i en pressemelding fra festivalen. Prosjektet har fått 475.000 kr i støtte fra Kulturrådet, Sørnorsk filmsenter, Cultiva og Fritt Ord.

Bidragene som sendes inn skal resultere både i en dokumentarfilm som skal få premiere på kino under Barnefilmfestivalen 2021 og en museumsutstilling i regi av Vest-Agder-museet. Alle de innsendte bidragene vil i tillegg bli lagret for fremtiden i museets arkiver.

– Det strømmer inn med filmer, som tar oss med på alt i fra hjemmeskole til trampolinehopping. Noen viser frem sin nye hobby, andre forteller om sine bekymringer for besteforeldre eller hvor mye de savner vennene sine. De siste filmene vi har mottatt viser i større grad gleden av å kunne møtes igjen, i oppdelte skolegårder og klasserom, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen Stina Ask Mikkelsen i pressemeldingen.

De mer enn 100 filmklippene som så langt er kommet inn skal settes sammen av Marius Loland, dokumentarfilmskaper og animatør med base i Kristiansand.

– Det er noen helt fantastiske bidrag! Barn og unge er utrolig kreative med kamera, og noen lager til og med animasjon. At de filmer selv, og bruker sin egen stemme, er prosjektets store styrke. Her kommer vi tett på og blir kjent med bidragsyterne. Det blir utrolig moro å få vise frem dette til publikum i kinosalene, uttaler Loland.

I tillegg til film, samles det også inn bilder, dagbok-notater, dikt, sanger, tegninger, gjenstander og andre kreative uttrykk fra barn og unge som skal gjøres om til museumsutstilling, heter det videre i pressemeldingen.

Initiativtakerne understreker at prosjektet vil fortsette utover sommeren, og oppfordrer barn og unge til å dokumentere sin korona-sommer.

Mange festivaler har måttet avlyse eller blitt arrangert digitalt i kjølvannet av koronapandemien. Blant de sistnevnte er også Kortfilmfestivalen i Grimstad og Amandusfestivalen, som Rushprint tidligere har skrevet om i denne artikkelen.

I dag offentliggjorde dessuten den nye lederen av Sundance-festivalen, som vanligvis har sin startdato i januar, sine tanker om gjennomføringen av neste års festival i lys av pandemisituasjonen. Her skisserer hun planer om en kombinert fysisk og online festival, som inkluderer filmvisninger på minst 20 kinoer utenfor vertsbyen Utah (og ikke bare i USA) samt online-tilgang for festivaldeltakere, i tillegg til muligheten for å forskyve tidspunktet for festivalen.

Les hele uttalelsen fra Sundance Film Festivals direktør Tabitha Jacksonfestivalens nettside.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY