Gudny Hummelvoll skaper filmhistorie

Gudny Hummelvoll skaper filmhistorie

Gudny Hummelvoll blir første kvinnelige president av European Producers Club.

Gudny Hummelvoll, kanskje mest kjent som produsent av dramaserien Okkupert, er valgt til ny president for European Producers Club. Hun blir dermed den første kvinnelige presidenten i en organisasjon som representerer de 130 mest profilerte uavhengige filmprodusentene i Europa.

Man kan jo lure på hvorfor det tok så langt tid å få en kvinnelig president, men bedre sent enn aldri.

Hummelvoll driver til daglig Hummelfilm som blant annet står bak spillefilmer som Limbo og Fønix og står oppført som samprodusent på en rekke Sørfondfilmer, blant annet Wakolda som deltok i Un Certain Regard i Cannes. Hun er også aktuell på norske kinoer som samprodusent på den svenske spillefilmen Ser du månen, Daniel.

Hun erstatter spanjolen Alavro Longoria, leder av Morena Films, som heretter blir å finne som visepresident sammen med polske Dariusz Jablonski fra Apple Films og Paula Vaccaro fra Pinball London.

I et intervju med Hummelvoll i Variety fremhevet den norske produsenten verdien av større mangfold i den europeiske produsentstanden. Produsenten befinner seg i hjertet av industrien og har derfor et viktig ansvar, sier hun.

– Vi har vært opptatt av kjønn, for å fremme de som har vært underrepresentert, men det er fortsatt mye ugjort, sier hun. Jeg ivrer etter å se hva vi kan utrette for å gjøre film og tv-sektoren mer mangfoldig.

En annen sentral kampsak blir å kunne møte strømmegigantenes voksende makt og verne om den uavhengige produsenten, fremhever hun.

– Den uavhengige produsenten er i fare, mener hun, og viser til strømmegigantenes finansieringsmodell som ikke gir rettigheter til produsentene.

Gudny Hummelvoll skaper filmhistorie

Gudny Hummelvoll skaper filmhistorie

Gudny Hummelvoll blir første kvinnelige president av European Producers Club.

Gudny Hummelvoll, kanskje mest kjent som produsent av dramaserien Okkupert, er valgt til ny president for European Producers Club. Hun blir dermed den første kvinnelige presidenten i en organisasjon som representerer de 130 mest profilerte uavhengige filmprodusentene i Europa.

Man kan jo lure på hvorfor det tok så langt tid å få en kvinnelig president, men bedre sent enn aldri.

Hummelvoll driver til daglig Hummelfilm som blant annet står bak spillefilmer som Limbo og Fønix og står oppført som samprodusent på en rekke Sørfondfilmer, blant annet Wakolda som deltok i Un Certain Regard i Cannes. Hun er også aktuell på norske kinoer som samprodusent på den svenske spillefilmen Ser du månen, Daniel.

Hun erstatter spanjolen Alavro Longoria, leder av Morena Films, som heretter blir å finne som visepresident sammen med polske Dariusz Jablonski fra Apple Films og Paula Vaccaro fra Pinball London.

I et intervju med Hummelvoll i Variety fremhevet den norske produsenten verdien av større mangfold i den europeiske produsentstanden. Produsenten befinner seg i hjertet av industrien og har derfor et viktig ansvar, sier hun.

– Vi har vært opptatt av kjønn, for å fremme de som har vært underrepresentert, men det er fortsatt mye ugjort, sier hun. Jeg ivrer etter å se hva vi kan utrette for å gjøre film og tv-sektoren mer mangfoldig.

En annen sentral kampsak blir å kunne møte strømmegigantenes voksende makt og verne om den uavhengige produsenten, fremhever hun.

– Den uavhengige produsenten er i fare, mener hun, og viser til strømmegigantenes finansieringsmodell som ikke gir rettigheter til produsentene.

MENY