Christian F. Martin tar med seg Friland til Maipo

Christian F. Martin tar med seg Friland til Maipo

Maipo Film har inngått avtale om å kjøpe aksjene i Friland Produksjon. Med seg som produsent får Maipo Film tidligere innehaver Christian Fredrik Martin.

Det er selskapene Maipo og Friland som melder om dette i en felles pressemelding.

Tidligere år meldte vi om at grunnleggerne av Friland, Christian Fredrik Martin og Asle Vatn, hadde besluttet å avslutte samarbeidet. Mens Vatn ble spillefilmkonsulent i NFI, tar Martin nå selskapet inn i en ny fase ved å forene krefter med Maipo.

Friland ble etablert i 2001, og har siden produsert ti kinofilmer: Kjente titler som Mordene i KongoHodejegerneSønner av NorgeUpperdogURO og Vinterkyss er alle produsert av Martin og Vatn. Hodejegerne er den største norske internasjonale filmsuksessen noensinne, med salg til over 100 land. Her hjemme ble den sett av 560.000 på kino. Friland har gjennom 20 år vært et av selskapene i Norge som i størst grad har lykkes med en internasjonal satsning.

– Vi er veldig glade for å få med oss Christian Fredrik inn i Maipo-teamet, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden fremover, sier produsent og eier i Maipo Film Synnøve Hørsdal. – Dette er et godt tidspunkt for Maipo å øke kapasiteten. Friland Produksjon har en variert og spennende utviklingsportefølje som vi ser frem til å jobbe videre med.

– Maipo Film er et meget solid produksjonsmiljø med stor bredde og diversitet i sitt filmrepertoar. Selskapet har også oppnådd en sterk posisjon som TV-drama-produsent. Dette er alle faktorer som har vært viktige i veivalget for meg og Friland Produksjon, sier produsent Christian Fredrik Martin. – Jeg gleder meg til å utvikle nye og kommende prosjekter i samarbeid med de flinke folka i Maipo.

Christian F. Martin tar med seg Friland til Maipo

Christian F. Martin tar med seg Friland til Maipo

Maipo Film har inngått avtale om å kjøpe aksjene i Friland Produksjon. Med seg som produsent får Maipo Film tidligere innehaver Christian Fredrik Martin.

Det er selskapene Maipo og Friland som melder om dette i en felles pressemelding.

Tidligere år meldte vi om at grunnleggerne av Friland, Christian Fredrik Martin og Asle Vatn, hadde besluttet å avslutte samarbeidet. Mens Vatn ble spillefilmkonsulent i NFI, tar Martin nå selskapet inn i en ny fase ved å forene krefter med Maipo.

Friland ble etablert i 2001, og har siden produsert ti kinofilmer: Kjente titler som Mordene i KongoHodejegerneSønner av NorgeUpperdogURO og Vinterkyss er alle produsert av Martin og Vatn. Hodejegerne er den største norske internasjonale filmsuksessen noensinne, med salg til over 100 land. Her hjemme ble den sett av 560.000 på kino. Friland har gjennom 20 år vært et av selskapene i Norge som i størst grad har lykkes med en internasjonal satsning.

– Vi er veldig glade for å få med oss Christian Fredrik inn i Maipo-teamet, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden fremover, sier produsent og eier i Maipo Film Synnøve Hørsdal. – Dette er et godt tidspunkt for Maipo å øke kapasiteten. Friland Produksjon har en variert og spennende utviklingsportefølje som vi ser frem til å jobbe videre med.

– Maipo Film er et meget solid produksjonsmiljø med stor bredde og diversitet i sitt filmrepertoar. Selskapet har også oppnådd en sterk posisjon som TV-drama-produsent. Dette er alle faktorer som har vært viktige i veivalget for meg og Friland Produksjon, sier produsent Christian Fredrik Martin. – Jeg gleder meg til å utvikle nye og kommende prosjekter i samarbeid med de flinke folka i Maipo.

MENY