Pål Øie med «Norwegian Horror Kit»

Pål Øie med «Norwegian Horror Kit»

Pål Øie er blant filmskaperne som er tildelt utviklingstilskudd fra Vestnorsk filmsenter, til horrorserien «Norwegian Horror Kit» – et moderne samtidsdrama bygget på norske folkeeventyr.

Pål Øie har hatt to filmer på kino i år, Tunnelen og Astrup – Flammen over Jølster. Han står også som kjent bak horrorfilmene Villmark 1 og 2, samt horrorhybridene Skjult og Vakuum.

Nå holder han på å utvikle et nytt horrorunivers – dennne gangen basert på norske folkeeventyr.

«Norwegian Horror Kit er et moderne samtidsdrama bygget på de kjente og kjære norske folkeeventyrene. Gjennom horrorgenrens forstyrrende tone og kraftfulle grep skal serien på en underholdende og skremmende måte speile vår egen samtid og de dilemmaene det norske folk står ovenfor», heter det i omtalen fra Vestnorsk filmsenter som nylig ga prosjektet utviklingsstøtte.

Det er ment å være en 8 # 45 minutters dramaserie, og tittelen og konseptet indikerer at man her skuer mot et internasjonalt marked. Handmadefilm in Norwegian Woods ved Einar Loftesnes står oppført som produsent.

Øie og Loftesnes er også tildelt utviklingsstøtte til et annet prosjekt, langfilmen Grieg – Sound of Norway, der de skal «fortsette i hybridgenren (fra «Astrup») og denne gangen fortelle historien om Edvard Grieg.»

En rekke andre prosjekter fikk også utviklingsstøtte i denne runden:

«Orbi», 10 min
«En eksperimentell naturdokumentar som skildrer de fire årstidene i en hage.»
Manus og regi: Skule Eriksen
Produsent: Skule Eriksen

«Vi som solgte landet», 90 min
«I løpet av noen få tiår fant Norge olje i Nordsjøen og ble et av verdens rikeste land. Norge har nå opparbeidet seg en formue uten sidestykke, noe som gjør at vi i utgangspunktet er godt rustet i krisetider. Til tross for dette, selges statlig eiendom og virksomheter unna som aldri før. Hvem har bestemt at det skal være sånn, hvem tjener på det i lengden og hvem eier egentlig Norge?»
Manus: Elisabeth Kleppe og Kieran Kolle
Regi: Kieran Kolle
Produsent: Elisabeth Kleppe

«Kraken», 90 min

«Kraken» er et nervepirrende spenningsdrama i monsterfilmgenren, om et lite bygdesamfunn som invaderes av ukjente vesener/monstre. Vraket av en russisk atomubåt ligger på 156 meters dybde. På overflaten flyter et lakseoppdrettsanlegg, midt blant høye fjell i verdens lengste fjord, Sognefjorden. Menneskets utnyttelse av naturen har store konsekvenser, også i denne historien.»
Manus: Sjur Aarthun og Jamie Turville
Produsent: Einar Loftesnes

«Tempest», 6×50 min
«Tempest» er en dramatisk historie om mot, medmenneskelighet og politisk maktspill. «Dagens bilde av flyktninger på vei til Europa eller USA er like mye styrt av frykt og populisme som det var i Australia på tidlig 2000 tallet. Vi følger den Afghanske flyktningen Koodada som flykter fra Afghanistan og blir dratt inn i et populistisk politisk maktspill hvor regjeringen i Norge får en sentral rolle ved å ta vare på de norske etiske verdier.»
Manus: Tommy Næss
Produsent: Tommy Næss

Pål Øie med «Norwegian Horror Kit»

Pål Øie med «Norwegian Horror Kit»

Pål Øie er blant filmskaperne som er tildelt utviklingstilskudd fra Vestnorsk filmsenter, til horrorserien «Norwegian Horror Kit» – et moderne samtidsdrama bygget på norske folkeeventyr.

Pål Øie har hatt to filmer på kino i år, Tunnelen og Astrup – Flammen over Jølster. Han står også som kjent bak horrorfilmene Villmark 1 og 2, samt horrorhybridene Skjult og Vakuum.

Nå holder han på å utvikle et nytt horrorunivers – dennne gangen basert på norske folkeeventyr.

«Norwegian Horror Kit er et moderne samtidsdrama bygget på de kjente og kjære norske folkeeventyrene. Gjennom horrorgenrens forstyrrende tone og kraftfulle grep skal serien på en underholdende og skremmende måte speile vår egen samtid og de dilemmaene det norske folk står ovenfor», heter det i omtalen fra Vestnorsk filmsenter som nylig ga prosjektet utviklingsstøtte.

Det er ment å være en 8 # 45 minutters dramaserie, og tittelen og konseptet indikerer at man her skuer mot et internasjonalt marked. Handmadefilm in Norwegian Woods ved Einar Loftesnes står oppført som produsent.

Øie og Loftesnes er også tildelt utviklingsstøtte til et annet prosjekt, langfilmen Grieg – Sound of Norway, der de skal «fortsette i hybridgenren (fra «Astrup») og denne gangen fortelle historien om Edvard Grieg.»

En rekke andre prosjekter fikk også utviklingsstøtte i denne runden:

«Orbi», 10 min
«En eksperimentell naturdokumentar som skildrer de fire årstidene i en hage.»
Manus og regi: Skule Eriksen
Produsent: Skule Eriksen

«Vi som solgte landet», 90 min
«I løpet av noen få tiår fant Norge olje i Nordsjøen og ble et av verdens rikeste land. Norge har nå opparbeidet seg en formue uten sidestykke, noe som gjør at vi i utgangspunktet er godt rustet i krisetider. Til tross for dette, selges statlig eiendom og virksomheter unna som aldri før. Hvem har bestemt at det skal være sånn, hvem tjener på det i lengden og hvem eier egentlig Norge?»
Manus: Elisabeth Kleppe og Kieran Kolle
Regi: Kieran Kolle
Produsent: Elisabeth Kleppe

«Kraken», 90 min

«Kraken» er et nervepirrende spenningsdrama i monsterfilmgenren, om et lite bygdesamfunn som invaderes av ukjente vesener/monstre. Vraket av en russisk atomubåt ligger på 156 meters dybde. På overflaten flyter et lakseoppdrettsanlegg, midt blant høye fjell i verdens lengste fjord, Sognefjorden. Menneskets utnyttelse av naturen har store konsekvenser, også i denne historien.»
Manus: Sjur Aarthun og Jamie Turville
Produsent: Einar Loftesnes

«Tempest», 6×50 min
«Tempest» er en dramatisk historie om mot, medmenneskelighet og politisk maktspill. «Dagens bilde av flyktninger på vei til Europa eller USA er like mye styrt av frykt og populisme som det var i Australia på tidlig 2000 tallet. Vi følger den Afghanske flyktningen Koodada som flykter fra Afghanistan og blir dratt inn i et populistisk politisk maktspill hvor regjeringen i Norge får en sentral rolle ved å ta vare på de norske etiske verdier.»
Manus: Tommy Næss
Produsent: Tommy Næss

MENY