Nordisk støtte til norske jordbrukere og superhelter

Nordisk støtte til norske jordbrukere og superhelter

Anne Bjørnstad og Izer Aliu er tildelt tilskudd fra Nordisk Film og TV Fond til den satiriske serien «Jordbrukerne», mens Terje Solli får ekstra finansiering til komedieserien om livet på en skole for superhelter.

Foto: Bjørnstad, Solli og Aliu

Rubicon TV er sammen med serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu tildelt tilskudd fra Nordisk Film og TV Fond til Jordbrukerne – ”en historie om en gjeng svært uvanlige jordbrukere i ei bygd i Telemark”. Prosjektet fikk tidligere i år tilskudd fra Norsk filminstitutt, og skal vises på NRK.

 «Under dekke av en felles interesse for landbruk flytter en gruppe menn fra Oslos østkant til en bondegård. I virkeligheten har de helt andre planer. Jordbrukerne handler om å finne mening i tilværelsen der man minst venter det, i en historie som kretser rundt gårdsdrift, vennskap – og ost.»

Serieskapere er Izer Aliu og Anne Bjørnstad, som også er manusforfattere i prosjektet. Aliu er konseptuell regissør og deler regien med Aurora Gossé. Bjørnstad var medskaper av seriesuksessen Lilyhammer i tre sesonger, og HBO-serien Beforeigners. Aliu debuterte som langfilmregissør 2016 med Fluefangeren, som ga ham en Amanda for beste regi og nominasjon til Nordisk råds filmpris.

Jordbrukerne produseres av Rubicon TV, som har produsert en lang rekke dramaserier de siste årene, blant annet Lilyhammer, Maniac, Roeng, Lovleg, og Beforeigners.

Serieskaper Terje Solli og Seefood TV får produksjonstilskudd til Superheltskolen, også det for NRK.

 «Superheltskolen er en komedie om livet på en skole der elevene lærer seg alt som må til for å bli kompetente og sertifiserte superhelter», heter det i omtalen.

«Med Superheltskolen ønsker en av de ledende aktørene på humor-TV i Norge å skape en serie satt i et eventyrunivers på en skole for barn med superheltevner. Disse barna har helt vanlige problemer og svakheter, som alle norske barn kan kjenne seg igjen i, men det foregår i en fantastisk superheltverden. På en befriende umoralsk og rampete måte fortelles historiene i avsluttende episoder, der relativt vanlige problemer løses med uvanlige superheltkrefter,» skrev NFI i sin omtale da det ga tilskudd.

Serieskaper og manusforfatter Solli har skrevet en lang rekke humorprogrammer og serier for TV, og vant Gullruten også for Barnas Supershow og Hjerte til hjerte. Solli var også konseptuell manusforfatter på NRK-serien Side om Side og TV2s nye humorserie-satsing, Farfar. Regissører er Are Valle Skjelvan og Line Fougner, som har jobbet med Solli på flere prosjekter. Skjelvan er også produsent. Seafood står blant annet bak tidligere humorproduksjoner som Jul i Blodfjell, Asbjørn Brekke og Best før.

Nordisk støtte til norske jordbrukere og superhelter

Nordisk støtte til norske jordbrukere og superhelter

Anne Bjørnstad og Izer Aliu er tildelt tilskudd fra Nordisk Film og TV Fond til den satiriske serien «Jordbrukerne», mens Terje Solli får ekstra finansiering til komedieserien om livet på en skole for superhelter.

Foto: Bjørnstad, Solli og Aliu

Rubicon TV er sammen med serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu tildelt tilskudd fra Nordisk Film og TV Fond til Jordbrukerne – ”en historie om en gjeng svært uvanlige jordbrukere i ei bygd i Telemark”. Prosjektet fikk tidligere i år tilskudd fra Norsk filminstitutt, og skal vises på NRK.

 «Under dekke av en felles interesse for landbruk flytter en gruppe menn fra Oslos østkant til en bondegård. I virkeligheten har de helt andre planer. Jordbrukerne handler om å finne mening i tilværelsen der man minst venter det, i en historie som kretser rundt gårdsdrift, vennskap – og ost.»

Serieskapere er Izer Aliu og Anne Bjørnstad, som også er manusforfattere i prosjektet. Aliu er konseptuell regissør og deler regien med Aurora Gossé. Bjørnstad var medskaper av seriesuksessen Lilyhammer i tre sesonger, og HBO-serien Beforeigners. Aliu debuterte som langfilmregissør 2016 med Fluefangeren, som ga ham en Amanda for beste regi og nominasjon til Nordisk råds filmpris.

Jordbrukerne produseres av Rubicon TV, som har produsert en lang rekke dramaserier de siste årene, blant annet Lilyhammer, Maniac, Roeng, Lovleg, og Beforeigners.

Serieskaper Terje Solli og Seefood TV får produksjonstilskudd til Superheltskolen, også det for NRK.

 «Superheltskolen er en komedie om livet på en skole der elevene lærer seg alt som må til for å bli kompetente og sertifiserte superhelter», heter det i omtalen.

«Med Superheltskolen ønsker en av de ledende aktørene på humor-TV i Norge å skape en serie satt i et eventyrunivers på en skole for barn med superheltevner. Disse barna har helt vanlige problemer og svakheter, som alle norske barn kan kjenne seg igjen i, men det foregår i en fantastisk superheltverden. På en befriende umoralsk og rampete måte fortelles historiene i avsluttende episoder, der relativt vanlige problemer løses med uvanlige superheltkrefter,» skrev NFI i sin omtale da det ga tilskudd.

Serieskaper og manusforfatter Solli har skrevet en lang rekke humorprogrammer og serier for TV, og vant Gullruten også for Barnas Supershow og Hjerte til hjerte. Solli var også konseptuell manusforfatter på NRK-serien Side om Side og TV2s nye humorserie-satsing, Farfar. Regissører er Are Valle Skjelvan og Line Fougner, som har jobbet med Solli på flere prosjekter. Skjelvan er også produsent. Seafood står blant annet bak tidligere humorproduksjoner som Jul i Blodfjell, Asbjørn Brekke og Best før.

MENY