Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små»

Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små»

Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små» etter at regjeringen har endret på forsamlingsforbudet. Nå jobber de med å få på plass smittevernreglene.

Med regjeringens endringer av forsamlingsforbudet, som åpner for samlinger med opptil 50 personer med én meters avstand, velger Nordisk Film Kino nå å starte opp driften igjen.

Først ute er Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka som åpner dørene 8. mai. Helgen etter følger kinoer i resten av landet (selv om formelt sett er det Haugesund kino som er først ute med visning 7.mai).

– Dette er noe vi har gledet oss til i snart to måneder. Det skal bli deilig å komme tilbake igjen med det vi brenner for – og det vi kan så godt. Og vi vet at publikum gleder seg, sier Jannicke Haugen, administrerende direktør i Nordisk Film Kino i Norge, til NTB.

Hun forteller at de har brukt de siste månedene til å forberede sikkerhetsrutiner og informasjon slik at de kan drive kinoene på en trygg måte, både for ansatte og gjester.

– I første omgang satser vi på en delvis åpning. Når vi nå åpner 8. mai på Ringen i hovedstaden, blir det tre til fire forestillinger per sal i første omgang. Hvor mange saler vi kommer til å ta i bruk og hvilke filmer vi skal vise fra start er foreløpig ikke klart, sier Haugen.

Den 15. mai åpnes ytterligere 11 kinoer dersom alt går etter planen. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

– Det blir langt i fra full kinodrift, men det gleder oss at vi kan begynne sånn smått. Vi skal drive ansvarlig kinodrift i mindre skala og følge samtlige smittevernregler. Dette jobber vi nå for fullt med.

Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små»

Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små»

Nordisk Film Kino åpner sine kinoer «i det små» etter at regjeringen har endret på forsamlingsforbudet. Nå jobber de med å få på plass smittevernreglene.

Med regjeringens endringer av forsamlingsforbudet, som åpner for samlinger med opptil 50 personer med én meters avstand, velger Nordisk Film Kino nå å starte opp driften igjen.

Først ute er Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka som åpner dørene 8. mai. Helgen etter følger kinoer i resten av landet (selv om formelt sett er det Haugesund kino som er først ute med visning 7.mai).

– Dette er noe vi har gledet oss til i snart to måneder. Det skal bli deilig å komme tilbake igjen med det vi brenner for – og det vi kan så godt. Og vi vet at publikum gleder seg, sier Jannicke Haugen, administrerende direktør i Nordisk Film Kino i Norge, til NTB.

Hun forteller at de har brukt de siste månedene til å forberede sikkerhetsrutiner og informasjon slik at de kan drive kinoene på en trygg måte, både for ansatte og gjester.

– I første omgang satser vi på en delvis åpning. Når vi nå åpner 8. mai på Ringen i hovedstaden, blir det tre til fire forestillinger per sal i første omgang. Hvor mange saler vi kommer til å ta i bruk og hvilke filmer vi skal vise fra start er foreløpig ikke klart, sier Haugen.

Den 15. mai åpnes ytterligere 11 kinoer dersom alt går etter planen. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

– Det blir langt i fra full kinodrift, men det gleder oss at vi kan begynne sånn smått. Vi skal drive ansvarlig kinodrift i mindre skala og følge samtlige smittevernregler. Dette jobber vi nå for fullt med.

MENY