Hilde Korsæth blir Nord-Norges første filmkommisjonær

Hilde Korsæth blir Nord-Norges første filmkommisjonær

Hilde Korsæth er ansatt som Nord-Norges første filmkommisjonær. – Målet er å få store filmproduksjoner hit – og samtidig beholde det verdifulle: vekst og egen bransjeutvikling i nord, sier hun.

Styret i Nordnorsk filmkommisjon har ansatt Hilde Korsæth som Filmkommisjonær for Nord-Norge.

«Filmkommisjonærens viktigste oppgaver blir å markedsføre landsdelen som innspillingssted for internasjonale og nasjonale film og tv-produksjoner og skal, i samarbeid med nordnorsk filmbransje og reiseliv, tilrettelegge for dette,» het det i stillingsutlysningen.

Nordnorsk filmkommisjon eies av Nordland og Troms/Finnmark fylkeskommuner, og ved denne ansettelsen har Nord-Norge nå kommet på nivå med de andre filmregionene i Norge.

Hilde Korsæth (55) kommer opprinnelig fra Trøndelag, men har jobbet som filmfotograf og filmskaper i Nord-Norge i mer enn 30 år, heter det i pressmeldingen om ansettelsen. Som fotograf, journalist og produsent har hun både gjennom sitt selskap Tundra Film, og i samarbeid med NRK, utviklet og gjennomført store prosjekter med viktige historier fra nordområdene.

«Som filmskaper har Hilde Korsæth laget mange filmer med tematikk fra krig og kald krig i nord og norsk-russiske relasjoner. Blant annet Alt hva fedrene har kjempet (2018), operadokumentaren KibergOdysséen (2017, From Vardø with Love (2006), Biznis i zik-zak (2002), Føde for sjelen (1999). Hun har også laget Min elskede (2011), som vant prisen for Beste dokumentarfilm på Nordiske Filmdager i Lübeck (2011) og ble nominert til Folkets Amanda (2012).»

– Målet er å få de store filmproduksjoner hit til dette kontrastfylte nord, gi dem hjelp til å lage filmer – og samtidig holde handa på rattet og beholde det verdifulle: vekst og egen bransjeutvikling i nord. Island har klart det, hvorfor skulle ikke vi? I løpet av over 30 år i film- og TV-bransjen har jeg jobbet med et bredt spekter av filmprosjekter og med samarbeidspartnere fra mange land. Det er lett å se Nord-Norge som et nav mellom øst og vest, og sør og nord, over landegrensene. Det gir meg inspirasjon til å gå løs på en jobb som kan gi nye krefter til hele det nordlige filmmiljøet, sier en sprudlende ny filmkommisjonær Hilde Korsæth.

– Ved ansettelsen av Hilde Korsæth er jeg trygg på at vi har fått en medarbeider som kan løfte landsdelen som arena for store internasjonale filmproduksjoner. Gjennom sitt store nettverk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt ser vi henne som en sterk spydspiss i byggingen av Nord-Norge som fremtidens nye filmlokasjon, og med dette også bidra til å bygge opp kompetansen i Nord-Norsk filmbransje, sier styreleder i Nordnorsk filmkommisjon Knut Eirik Dybdahl.

Hilde Korsæth blir Nord-Norges første filmkommisjonær

Hilde Korsæth blir Nord-Norges første filmkommisjonær

Hilde Korsæth er ansatt som Nord-Norges første filmkommisjonær. – Målet er å få store filmproduksjoner hit – og samtidig beholde det verdifulle: vekst og egen bransjeutvikling i nord, sier hun.

Styret i Nordnorsk filmkommisjon har ansatt Hilde Korsæth som Filmkommisjonær for Nord-Norge.

«Filmkommisjonærens viktigste oppgaver blir å markedsføre landsdelen som innspillingssted for internasjonale og nasjonale film og tv-produksjoner og skal, i samarbeid med nordnorsk filmbransje og reiseliv, tilrettelegge for dette,» het det i stillingsutlysningen.

Nordnorsk filmkommisjon eies av Nordland og Troms/Finnmark fylkeskommuner, og ved denne ansettelsen har Nord-Norge nå kommet på nivå med de andre filmregionene i Norge.

Hilde Korsæth (55) kommer opprinnelig fra Trøndelag, men har jobbet som filmfotograf og filmskaper i Nord-Norge i mer enn 30 år, heter det i pressmeldingen om ansettelsen. Som fotograf, journalist og produsent har hun både gjennom sitt selskap Tundra Film, og i samarbeid med NRK, utviklet og gjennomført store prosjekter med viktige historier fra nordområdene.

«Som filmskaper har Hilde Korsæth laget mange filmer med tematikk fra krig og kald krig i nord og norsk-russiske relasjoner. Blant annet Alt hva fedrene har kjempet (2018), operadokumentaren KibergOdysséen (2017, From Vardø with Love (2006), Biznis i zik-zak (2002), Føde for sjelen (1999). Hun har også laget Min elskede (2011), som vant prisen for Beste dokumentarfilm på Nordiske Filmdager i Lübeck (2011) og ble nominert til Folkets Amanda (2012).»

– Målet er å få de store filmproduksjoner hit til dette kontrastfylte nord, gi dem hjelp til å lage filmer – og samtidig holde handa på rattet og beholde det verdifulle: vekst og egen bransjeutvikling i nord. Island har klart det, hvorfor skulle ikke vi? I løpet av over 30 år i film- og TV-bransjen har jeg jobbet med et bredt spekter av filmprosjekter og med samarbeidspartnere fra mange land. Det er lett å se Nord-Norge som et nav mellom øst og vest, og sør og nord, over landegrensene. Det gir meg inspirasjon til å gå løs på en jobb som kan gi nye krefter til hele det nordlige filmmiljøet, sier en sprudlende ny filmkommisjonær Hilde Korsæth.

– Ved ansettelsen av Hilde Korsæth er jeg trygg på at vi har fått en medarbeider som kan løfte landsdelen som arena for store internasjonale filmproduksjoner. Gjennom sitt store nettverk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt ser vi henne som en sterk spydspiss i byggingen av Nord-Norge som fremtidens nye filmlokasjon, og med dette også bidra til å bygge opp kompetansen i Nord-Norsk filmbransje, sier styreleder i Nordnorsk filmkommisjon Knut Eirik Dybdahl.

MENY