Filmsamtalen – om Hollywoods selvportrett

Filmsamtalen – om Hollywoods selvportrett

Hollywood elsker å portrettere seg selv – nå sist i Netflix-serien «Hollywood». Er serien enda en selvforherligende mytologisering, eller ligger det mer bak dens kontrafaktiske historie? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på hvordan Hollywood skildrer seg selv – fra «Hollywood» til «Fargo» og «The Last Tycoon».

Hollywoods selvportretter havner som regel innenfor to hovedkategorier: enten hyller de Hollywood-glamouren gjennom en bestemt epoke, som i La La Land og The Artist, eller så demoniserer de eller karikerer den, som i The Player og Sunset Boulevard. Netflix-serien Hollywood befinner seg et sted mellom disse kategoriene, fastslår Marte Stapnes og Kjetil Lismoen i denne episoden av Filmsamtalen.  Det kanskje mest interessante ved Hollywood er at serieskaper Murphy gir oss en kontrafaktisk historie – om hva som kunne ha skjedd om Hollywood på slutten av 1940-tallet hadde tatt et oppgjør med rasisme og homofobi. Usannsynlig, ja, men det gir Filmsamtalen en mulighet til å se nærmere på hvordan Hollywood ynder å portrettere seg selv.

Filmsamtalen – om Hollywoods selvportrett

Filmsamtalen – om Hollywoods selvportrett

Hollywood elsker å portrettere seg selv – nå sist i Netflix-serien «Hollywood». Er serien enda en selvforherligende mytologisering, eller ligger det mer bak dens kontrafaktiske historie? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på hvordan Hollywood skildrer seg selv – fra «Hollywood» til «Fargo» og «The Last Tycoon».

Hollywoods selvportretter havner som regel innenfor to hovedkategorier: enten hyller de Hollywood-glamouren gjennom en bestemt epoke, som i La La Land og The Artist, eller så demoniserer de eller karikerer den, som i The Player og Sunset Boulevard. Netflix-serien Hollywood befinner seg et sted mellom disse kategoriene, fastslår Marte Stapnes og Kjetil Lismoen i denne episoden av Filmsamtalen.  Det kanskje mest interessante ved Hollywood er at serieskaper Murphy gir oss en kontrafaktisk historie – om hva som kunne ha skjedd om Hollywood på slutten av 1940-tallet hadde tatt et oppgjør med rasisme og homofobi. Usannsynlig, ja, men det gir Filmsamtalen en mulighet til å se nærmere på hvordan Hollywood ynder å portrettere seg selv.

MENY