Eurimages med million-tilskudd til Erika Calmeyers «Storm»

Eurimages med million-tilskudd til Erika Calmeyers «Storm»

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter er tildelt 200 000 Euro til langfilmen «Storm» fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon.

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter har fått 200.000 Euro i tilskudd til spillefilmen Storm fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film i Europa. Tidligere er prosjektet tildelt 6.800.000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Sammen med manusforfatter Johan Fasting skal Calmeyer skildre et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt:

”Elins sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?”

Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Hun har også hatt regi på dramaserien Twin og TV-serien Nudes for NRK. Fasting ble også uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og debuterte som serieskaper med Heimebane.

Da NFI ga prosjektet tilskudd, hadde daværende konsulent Silje Riise Næss følgende å si om prosjektet:

«To av de største filmtalentene i sin generasjon forenes nå for å lage Storm, en usedvanlig sterk filmpitch som i 2014 vant den høythengender Nordic Talentsprisen. Regissør Erika Calmeyer vant flere priser også for sine musikkvideoer og eksamensfilmen LEA før hun gikk i gang med de kommende NRK-dramaseriene TWIN og Nudes, mens manusforfatter Johan Fasting nærmest egenhendig har løftet norsk drama ytterligere som skaper av den epokegjørende Heimebane. Deres imponerende TV-erfaring til tross – noen fortellinger gjør seg aller best i kinoen og spillefilmformatet. Historien om Storm, hennes mor og hennes brors død er følelsesmessig rystende og gripende velfortalt – det oppstår et sug i magen når man innser hvilke avgrunner denne skadeskutte familien står overfor. Jeg deler den dedikerte produsenten Finn Gjerdrum / Paradox og deres distribusjonspartner SF sin sterke tro på at publikum vil finne sin vei når dette kvalitetsdramaet treffer lerretet.»

Eurimages med million-tilskudd til Erika Calmeyers «Storm»

Eurimages med million-tilskudd til Erika Calmeyers «Storm»

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter er tildelt 200 000 Euro til langfilmen «Storm» fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon.

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter har fått 200.000 Euro i tilskudd til spillefilmen Storm fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film i Europa. Tidligere er prosjektet tildelt 6.800.000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Sammen med manusforfatter Johan Fasting skal Calmeyer skildre et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt:

”Elins sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?”

Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Hun har også hatt regi på dramaserien Twin og TV-serien Nudes for NRK. Fasting ble også uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og debuterte som serieskaper med Heimebane.

Da NFI ga prosjektet tilskudd, hadde daværende konsulent Silje Riise Næss følgende å si om prosjektet:

«To av de største filmtalentene i sin generasjon forenes nå for å lage Storm, en usedvanlig sterk filmpitch som i 2014 vant den høythengender Nordic Talentsprisen. Regissør Erika Calmeyer vant flere priser også for sine musikkvideoer og eksamensfilmen LEA før hun gikk i gang med de kommende NRK-dramaseriene TWIN og Nudes, mens manusforfatter Johan Fasting nærmest egenhendig har løftet norsk drama ytterligere som skaper av den epokegjørende Heimebane. Deres imponerende TV-erfaring til tross – noen fortellinger gjør seg aller best i kinoen og spillefilmformatet. Historien om Storm, hennes mor og hennes brors død er følelsesmessig rystende og gripende velfortalt – det oppstår et sug i magen når man innser hvilke avgrunner denne skadeskutte familien står overfor. Jeg deler den dedikerte produsenten Finn Gjerdrum / Paradox og deres distribusjonspartner SF sin sterke tro på at publikum vil finne sin vei når dette kvalitetsdramaet treffer lerretet.»

MENY