Filmsamtalen: I skyggen av Casablanca

Filmsamtalen: I skyggen av Casablanca

I Netflix-filmen «Curtiz» dramatiseres produksjonsprosessen bak «Casablanca». Fra sine isolerte hjemmekontor ser Marte Stapnes og Kjetil Lismoen på klassikerens betydning, og tar turen innom «The Big Sleep» for å kjenne på den virkelige gode film noir-følelsen.

I Netflixfilmen Curtiz forsøker filmskaperne å skildre hvordan en av filmhistoriens klassikere ble til, ved å ta utgangspunkt i personligheten og livet til regissøren Michael Curtiz. Marte Stapnes og Kjetil Lismoen synes kanskje ikke filmen lykkes helt med det. De mener likevel det er en utmerket anledning til å peke på hva som gjør Casablanca unik – og faren ved å sole seg i glansen av et mesterverk. De ser også nærmere på en annen klassiker fra den samme gullalderen i Hollywoods 1940-tallsfilm, The Big Sleep. Det er også en film som er forbundet med mange myter, og som viser at noen ganger er ikke et vanntett plot det viktigste i en krimfilm.

Filmsamtalen: I skyggen av Casablanca

Filmsamtalen: I skyggen av Casablanca

I Netflix-filmen «Curtiz» dramatiseres produksjonsprosessen bak «Casablanca». Fra sine isolerte hjemmekontor ser Marte Stapnes og Kjetil Lismoen på klassikerens betydning, og tar turen innom «The Big Sleep» for å kjenne på den virkelige gode film noir-følelsen.

I Netflixfilmen Curtiz forsøker filmskaperne å skildre hvordan en av filmhistoriens klassikere ble til, ved å ta utgangspunkt i personligheten og livet til regissøren Michael Curtiz. Marte Stapnes og Kjetil Lismoen synes kanskje ikke filmen lykkes helt med det. De mener likevel det er en utmerket anledning til å peke på hva som gjør Casablanca unik – og faren ved å sole seg i glansen av et mesterverk. De ser også nærmere på en annen klassiker fra den samme gullalderen i Hollywoods 1940-tallsfilm, The Big Sleep. Det er også en film som er forbundet med mange myter, og som viser at noen ganger er ikke et vanntett plot det viktigste i en krimfilm.

MENY