MIPTV er kansellert – vil Cannesfestivalen følge etter?

MIPTV er kansellert – vil Cannesfestivalen følge etter?

Tv-markedet MipTV og Canneseries har avlyst årets utgave som følge av koronaviruset. For første gang siden 1968 risikerer også filmfestivalen i Cannes å bli kansellert.

Den årlige tv-messen MipTV og den tilhørende seriefestivalen Canneseries er avlyst på grunn av koronaviruset. Det er arrangøren Reed Midem som melder om dette. Den internasjonale filmindustrien forventer også at den tradisjonsrike filmfestivalen i Cannes måneden etter kan ryke. Det blir i så fall første gangen siden 1968 at festivalen blir kansellert.

Avlysningen av Canneseries betyr at den norske dramaserien Atlantic Crossing likevel ikke får sin internasjonale premiere i april. Serien var som eneste norske deltaker tatt ut til konkurranseprogrammet under Canneseries.

Avlysningen innebærer at også sideseksjonene MipDic og MipFormats heller ikke vil gå av stabelen. Canneseries vil etter all sannsynlighet finne sted ved siden av Mipcom i oktober (9.-14.), mens neste MipTV arrangeres neste år.

In the current context, many of our clients have expressed concerns about travelling at this time. Rescheduling MipTV in the coming months is not feasible, so the most appropriate course of action is to cancel MipTV for 2020”, heter det i pressemeldingen fra Reed Midem. “The well-being of our clients, partners and staff is our priority. We are grateful to clients for their support and constructive input during this challenging period.”

Det mange spør seg er om Cannesfestivalenes grand old dame, filmfestivalen, også må avlyse. Det er varslet at programmet vil slippes i midten av april, men det forventes en avklaring de neste dagene. Cannesfestivalen er sannsynligvis den viktigste filmfestivalen i verden, og har et av de største markedene. Oscarpriste filmer som Parasite og Once Upon A Time in Hollywood fikk sin start her.

«Om MipTV blir kansellert, så tror jeg filmfestivalen vil følge etter», sa en fransk produsent til Deadline like for avlysningen ble annonsert. En representant for et av de uavhengige amerikanske filmstudioene ga uttrykk for at en avlysning vil være «fryktelig» og svært ødeleggende for lanseringen av deres filmer.

Til Screen sa en representant for Cannes i går at festivalen vil gå som planlagt. Men det avhenger selvsagt av koronavirusets videre utvikling.

MIPTV er kansellert – vil Cannesfestivalen følge etter?

MIPTV er kansellert – vil Cannesfestivalen følge etter?

Tv-markedet MipTV og Canneseries har avlyst årets utgave som følge av koronaviruset. For første gang siden 1968 risikerer også filmfestivalen i Cannes å bli kansellert.

Den årlige tv-messen MipTV og den tilhørende seriefestivalen Canneseries er avlyst på grunn av koronaviruset. Det er arrangøren Reed Midem som melder om dette. Den internasjonale filmindustrien forventer også at den tradisjonsrike filmfestivalen i Cannes måneden etter kan ryke. Det blir i så fall første gangen siden 1968 at festivalen blir kansellert.

Avlysningen av Canneseries betyr at den norske dramaserien Atlantic Crossing likevel ikke får sin internasjonale premiere i april. Serien var som eneste norske deltaker tatt ut til konkurranseprogrammet under Canneseries.

Avlysningen innebærer at også sideseksjonene MipDic og MipFormats heller ikke vil gå av stabelen. Canneseries vil etter all sannsynlighet finne sted ved siden av Mipcom i oktober (9.-14.), mens neste MipTV arrangeres neste år.

In the current context, many of our clients have expressed concerns about travelling at this time. Rescheduling MipTV in the coming months is not feasible, so the most appropriate course of action is to cancel MipTV for 2020”, heter det i pressemeldingen fra Reed Midem. “The well-being of our clients, partners and staff is our priority. We are grateful to clients for their support and constructive input during this challenging period.”

Det mange spør seg er om Cannesfestivalenes grand old dame, filmfestivalen, også må avlyse. Det er varslet at programmet vil slippes i midten av april, men det forventes en avklaring de neste dagene. Cannesfestivalen er sannsynligvis den viktigste filmfestivalen i verden, og har et av de største markedene. Oscarpriste filmer som Parasite og Once Upon A Time in Hollywood fikk sin start her.

«Om MipTV blir kansellert, så tror jeg filmfestivalen vil følge etter», sa en fransk produsent til Deadline like for avlysningen ble annonsert. En representant for et av de uavhengige amerikanske filmstudioene ga uttrykk for at en avlysning vil være «fryktelig» og svært ødeleggende for lanseringen av deres filmer.

Til Screen sa en representant for Cannes i går at festivalen vil gå som planlagt. Men det avhenger selvsagt av koronavirusets videre utvikling.

MENY