Cannes utsetter årets festival

Cannes utsetter årets festival

For første gang siden 1968 avlyser Cannes sin filmfestival. Muligens flyttes den til begynnelsen av juli.

Verdens viktigste filmfestival er utsatt på ubestemt tid, muligens til begynnelsen av juli. Festivalen var ment å gå av stabelen fra 12. til 23.mai. Det er festivalledelsen som melder om utsettelsen i en pressemelding.

Etter at lillesøster-festivalen MIPTV avlyste tidligere denne måneden, forventet mange at også Cannesfestivalen skulle følge etter. Det gikk lenge rykter om at festivalens viktige filmmarked – som er verdens største – skulle gjenoppstå i digital utgave. Det kan fortsatt skje, ifølge bransjemagasinet Variety, som viser til at festivalen jobber iherdig sammen med det amerikanske talentbyrået CAA om å rigge til en online-versjon som kan finne sted parallellt med den kuraterte festivalen senere på sommeren.

Cannes er den siste i rekken av internasjonale filmfestivaler som har kansellert eller utsatt årets utgave. Både South by Southwest og Tribeca har avlyst, mens dokumentarfestivalen CPH:DOX og dramafestivalen Series Mania har valgt en heldigital løsning.

Cannesfestivalen er ved side av Oscarprisen kanskje den viktigste indikatoren på hvordan filmåret kommer til å se ut. Det er første gang siden 1968 at festivalen har måttet avlyse. Den gangen var det studentopprør og rebelske filmprofiler som Jean-Luc Godard og Francois Truffaut som sammen med en ny generasjon filmskapere satte en stopper for festivalen.

Ved siden av Italia og Spania er Frankrike den nasjonen i Europa med flest korona-smittede.

I den korte pressemeldingen heter det:

«As soon as the development of the French and international health situation will allow us to assess the real possibility, we will make our decision known, in accordance with our ongoing consultation with the French Government and Cannes City Hall as well as with the Festival’s Board Members, Film industry professionals and all the partners of the event. In the meantime, the Festival de Cannes lends its vocal support to all of those who firmly call on everyone to respect the general lockdown, and ask to show solidarity in these difficult times for the entire world.»

Cannes utsetter årets festival

Cannes utsetter årets festival

For første gang siden 1968 avlyser Cannes sin filmfestival. Muligens flyttes den til begynnelsen av juli.

Verdens viktigste filmfestival er utsatt på ubestemt tid, muligens til begynnelsen av juli. Festivalen var ment å gå av stabelen fra 12. til 23.mai. Det er festivalledelsen som melder om utsettelsen i en pressemelding.

Etter at lillesøster-festivalen MIPTV avlyste tidligere denne måneden, forventet mange at også Cannesfestivalen skulle følge etter. Det gikk lenge rykter om at festivalens viktige filmmarked – som er verdens største – skulle gjenoppstå i digital utgave. Det kan fortsatt skje, ifølge bransjemagasinet Variety, som viser til at festivalen jobber iherdig sammen med det amerikanske talentbyrået CAA om å rigge til en online-versjon som kan finne sted parallellt med den kuraterte festivalen senere på sommeren.

Cannes er den siste i rekken av internasjonale filmfestivaler som har kansellert eller utsatt årets utgave. Både South by Southwest og Tribeca har avlyst, mens dokumentarfestivalen CPH:DOX og dramafestivalen Series Mania har valgt en heldigital løsning.

Cannesfestivalen er ved side av Oscarprisen kanskje den viktigste indikatoren på hvordan filmåret kommer til å se ut. Det er første gang siden 1968 at festivalen har måttet avlyse. Den gangen var det studentopprør og rebelske filmprofiler som Jean-Luc Godard og Francois Truffaut som sammen med en ny generasjon filmskapere satte en stopper for festivalen.

Ved siden av Italia og Spania er Frankrike den nasjonen i Europa med flest korona-smittede.

I den korte pressemeldingen heter det:

«As soon as the development of the French and international health situation will allow us to assess the real possibility, we will make our decision known, in accordance with our ongoing consultation with the French Government and Cannes City Hall as well as with the Festival’s Board Members, Film industry professionals and all the partners of the event. In the meantime, the Festival de Cannes lends its vocal support to all of those who firmly call on everyone to respect the general lockdown, and ask to show solidarity in these difficult times for the entire world.»

MENY