Ruben Östlund med Woody Harrelson i ny film

Ruben Östlund med Woody Harrelson i ny film

Woody Harrelson, Harris Dickinson og Charbi Dean står i spissen for den internasjonale casten på Ruben Östlunds film fra den internasjonale moteverdenen. Les mer om skuespillerne og handlingen i «The Triangle of Sadness».

Da Rushprint intervjuet Ruben Östlund for to år siden hadde han kommet et godt stykke på vei med manuset på Triangle of Sadness.

– Handlingen vil blant annet foregå på et luksusskip, Sea Cloud, hvor creme de la creme av kvinnelige og mannlige modeller samles for å fotografere en katalog. Der omgås de menneskene som kan være redningen etter modellkarrieren, ved å bli sammen med noen av dem: nyrike russiske kapitalister, eller gamle penger fra engelsk adel. Og så er det et fint gammelt par der, som havner i en diskusjon. «Hva har dere gjort?» blir de spurt. «Our products have been involved in many conflicts. Our bestselling product is the hand-grenade.» Utsatte, rike mennesker skildres ofte som solidariske og sympatiske. Men det de står for ønsker jeg å vri på, kunne han fortelle.

Under en pressekonferanse i regi av Film i Väst denne uken kunne han endelig presentere den internasjonale casten. Woody Harrelson er det største navnet som er knyttet til prosjektet, i rollen som en «marxistisk kaptein» på det skipet der handlingen utspiller seg. To av fotomodellene spilles av Harris Dickinson (Maleficient: Mistress of Evil, The King’s Man) og Charbi Dean (Black Lighting).

Andre sentrale roller befolkes av profiler som svenske Henrik Dorsin (Solsidan), kroatiske Zlatko Buric (Pusher, 1864), tyske Iris Berben (Miss Sixty) og Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch), fillipinske Dolly De Leon (Verdict), danske Vicki Berlin (Anja & Viktor – In Sickness And In Health) og britiske Oliver Ford Davies (Star Wars Episode I, II and III).

Budsjettet er på 11 millioner dollar og produksjonen vil bli innspilt både i Trollhättan og på en luksus-yacht og en øy i Middelhavet, med første opptaksdag 19.februar. Som før er det Erik Hemmendorff og Platform Produktion som produserer. Östlund har også med seg faste samarbeidspartnere som filmfotograf Fredrik Wenzel, kostymedesigner Sofie Krunegård og produksjonsdesigner Josefin Åsberg.

I vårt intervju med Östlund fortalte han mer inngående om det miljøet han har til hensikt å skildre:

Triangle of Sadness er et langfilmprosjekt, om plastisk kirurgi. Kjæresten min er motefotograf, og hun har mange morsomme historier fra hele verden. En plastisk kirurg så en gang en bekymringsrynke mellom øyenbrynene – en slik man får med årene – og sa «I can fix that in 15 minutes with botox». Kjæresten min har fotografert blant annet en kjent mannlig modell, som har vært ansiktet utad for en av de store merkene for mannlig mote. Men så, 28 år gammel får han ingen andre jobber. Om det er for Boss eller CK, blir du tynnhåret, så er det sånn. Han har kommet seg opp fra et arbeiderklassemiljø, utseendet tillot ham å klatre, men så er det slutt på karrieren. Hvordan skal han komme seg ut av det? Rådet fra agenten er å motvirke den etablerte koblingen til det kjente merket med å få seg en kjent kjæreste. Det er interessant i vår tid hvordan vi har blitt våre egne bedrifter. Skal du få jobb som modell i motebransjen, handler det om hvor mange Instagram-følgere du har. Under 150.000 følgere, så kan du bare gå hjem. Vi må være våre egne markedsføringskanaler, sa Östlund til Rushprint den gangen.

Triangle of Sadness er en coproduksjon med Film i Väst, Essential Films, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, med støtte fra SFI, DFI, Eurimages, BFI, Medienboard Berlin-Brandenburg, Hamburg Film Fund og Nordisk Film & TV Fond. Den er produsert i samarbeid med Heretic, Board Cadre Films, Sovereign Films og Piano Films.

Ruben Östlund med Woody Harrelson i ny film

Ruben Östlund med Woody Harrelson i ny film

Woody Harrelson, Harris Dickinson og Charbi Dean står i spissen for den internasjonale casten på Ruben Östlunds film fra den internasjonale moteverdenen. Les mer om skuespillerne og handlingen i «The Triangle of Sadness».

Da Rushprint intervjuet Ruben Östlund for to år siden hadde han kommet et godt stykke på vei med manuset på Triangle of Sadness.

– Handlingen vil blant annet foregå på et luksusskip, Sea Cloud, hvor creme de la creme av kvinnelige og mannlige modeller samles for å fotografere en katalog. Der omgås de menneskene som kan være redningen etter modellkarrieren, ved å bli sammen med noen av dem: nyrike russiske kapitalister, eller gamle penger fra engelsk adel. Og så er det et fint gammelt par der, som havner i en diskusjon. «Hva har dere gjort?» blir de spurt. «Our products have been involved in many conflicts. Our bestselling product is the hand-grenade.» Utsatte, rike mennesker skildres ofte som solidariske og sympatiske. Men det de står for ønsker jeg å vri på, kunne han fortelle.

Under en pressekonferanse i regi av Film i Väst denne uken kunne han endelig presentere den internasjonale casten. Woody Harrelson er det største navnet som er knyttet til prosjektet, i rollen som en «marxistisk kaptein» på det skipet der handlingen utspiller seg. To av fotomodellene spilles av Harris Dickinson (Maleficient: Mistress of Evil, The King’s Man) og Charbi Dean (Black Lighting).

Andre sentrale roller befolkes av profiler som svenske Henrik Dorsin (Solsidan), kroatiske Zlatko Buric (Pusher, 1864), tyske Iris Berben (Miss Sixty) og Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch), fillipinske Dolly De Leon (Verdict), danske Vicki Berlin (Anja & Viktor – In Sickness And In Health) og britiske Oliver Ford Davies (Star Wars Episode I, II and III).

Budsjettet er på 11 millioner dollar og produksjonen vil bli innspilt både i Trollhättan og på en luksus-yacht og en øy i Middelhavet, med første opptaksdag 19.februar. Som før er det Erik Hemmendorff og Platform Produktion som produserer. Östlund har også med seg faste samarbeidspartnere som filmfotograf Fredrik Wenzel, kostymedesigner Sofie Krunegård og produksjonsdesigner Josefin Åsberg.

I vårt intervju med Östlund fortalte han mer inngående om det miljøet han har til hensikt å skildre:

Triangle of Sadness er et langfilmprosjekt, om plastisk kirurgi. Kjæresten min er motefotograf, og hun har mange morsomme historier fra hele verden. En plastisk kirurg så en gang en bekymringsrynke mellom øyenbrynene – en slik man får med årene – og sa «I can fix that in 15 minutes with botox». Kjæresten min har fotografert blant annet en kjent mannlig modell, som har vært ansiktet utad for en av de store merkene for mannlig mote. Men så, 28 år gammel får han ingen andre jobber. Om det er for Boss eller CK, blir du tynnhåret, så er det sånn. Han har kommet seg opp fra et arbeiderklassemiljø, utseendet tillot ham å klatre, men så er det slutt på karrieren. Hvordan skal han komme seg ut av det? Rådet fra agenten er å motvirke den etablerte koblingen til det kjente merket med å få seg en kjent kjæreste. Det er interessant i vår tid hvordan vi har blitt våre egne bedrifter. Skal du få jobb som modell i motebransjen, handler det om hvor mange Instagram-følgere du har. Under 150.000 følgere, så kan du bare gå hjem. Vi må være våre egne markedsføringskanaler, sa Östlund til Rushprint den gangen.

Triangle of Sadness er en coproduksjon med Film i Väst, Essential Films, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma, ZDF/Arte, med støtte fra SFI, DFI, Eurimages, BFI, Medienboard Berlin-Brandenburg, Hamburg Film Fund og Nordisk Film & TV Fond. Den er produsert i samarbeid med Heretic, Board Cadre Films, Sovereign Films og Piano Films.

MENY