Sant & Usant får Joaquin Phoenix som euforisk co-produsent

Sant & Usant får Joaquin Phoenix som euforisk co-produsent

Alle elsker grisen Gunda, og særlig Joaquin Phoenix. Han ble så rørt av Sant & Usants Berlinale-aktuelle film at han stiller opp som co-produsent for å fremme filmen i resten av verden.

Foto fra Gunda – en filosofisk anlagt dokumentar om en gris.

Viktor Kossakovsky og Sant & Usants dokumentar Gunda skal som kjent konkurrere om Berlinale Documentary Award og deltar i det nye sideprogrammet Encounters.

Filmen har fått mye oppmerksomhet lenge før premieren, og ble blant annet presentert  i Cannes og under DOC Norway i Bergen. Fotograf er Egil Håskjold Larsen, mens Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne er produsenter for Sant & Usant.

Nå har filmen, som skildrer livet til grisen Gunda med oppsiktsvekkende nærhet og undring, fått en celeber støttespiller:

Joaquin Phoenix ble så rørt av filmen at han har gått inn som coprodusent for den videre lanseringen av filmen. Det er Screen International som melder om dette. Phoenix er kjent som forkjemper for dyrs rettigheter og er euforisk i sin omtale av filmen:

Gunda is a mesmerising perspective on sentience within animal species, normally  and perhaps purposely  hidden from our view… Displays of pride and reverence, amusement and bliss at a pig’s inquisitive young; her panic, despair and utter defeat in the face of cruel trickery, are validations of just how similarly all species react and cope with events in our respective lives…Victor Kossakovsky has crafted a visceral meditation on existence that transcends the normal barriers that separate species. It is a film of profound importance and artistry.”

Gunda er «Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert», heter det i omtalen hos Norsk filminstitutt som har tildelt den produksjonstilskudd og lanseringsstøtte. «Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?»

Viktor Kossakovsky har laget en lang rekke prisvinnende dokumentarfilmer, og står ofte for både regi, foto og klipp selv. Kossokovskys filmer har vunnet over hundre priser verden over, og hans forrige film, Aquarela, hadde premiere i Venezia i 2018.

Den nye Encounters-seksjonen er et supplement til hovedkonkurransen på Berlinalen, og vil vise «estetisk og formmessig nyskapende filmer som utfordrer det tradisjonelle filmspråket». Programmet deler ut priser for beste regi, beste film og «special jury award».

 

Sant & Usant får Joaquin Phoenix som euforisk co-produsent

Sant & Usant får Joaquin Phoenix som euforisk co-produsent

Alle elsker grisen Gunda, og særlig Joaquin Phoenix. Han ble så rørt av Sant & Usants Berlinale-aktuelle film at han stiller opp som co-produsent for å fremme filmen i resten av verden.

Foto fra Gunda – en filosofisk anlagt dokumentar om en gris.

Viktor Kossakovsky og Sant & Usants dokumentar Gunda skal som kjent konkurrere om Berlinale Documentary Award og deltar i det nye sideprogrammet Encounters.

Filmen har fått mye oppmerksomhet lenge før premieren, og ble blant annet presentert  i Cannes og under DOC Norway i Bergen. Fotograf er Egil Håskjold Larsen, mens Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne er produsenter for Sant & Usant.

Nå har filmen, som skildrer livet til grisen Gunda med oppsiktsvekkende nærhet og undring, fått en celeber støttespiller:

Joaquin Phoenix ble så rørt av filmen at han har gått inn som coprodusent for den videre lanseringen av filmen. Det er Screen International som melder om dette. Phoenix er kjent som forkjemper for dyrs rettigheter og er euforisk i sin omtale av filmen:

Gunda is a mesmerising perspective on sentience within animal species, normally  and perhaps purposely  hidden from our view… Displays of pride and reverence, amusement and bliss at a pig’s inquisitive young; her panic, despair and utter defeat in the face of cruel trickery, are validations of just how similarly all species react and cope with events in our respective lives…Victor Kossakovsky has crafted a visceral meditation on existence that transcends the normal barriers that separate species. It is a film of profound importance and artistry.”

Gunda er «Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert», heter det i omtalen hos Norsk filminstitutt som har tildelt den produksjonstilskudd og lanseringsstøtte. «Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?»

Viktor Kossakovsky har laget en lang rekke prisvinnende dokumentarfilmer, og står ofte for både regi, foto og klipp selv. Kossokovskys filmer har vunnet over hundre priser verden over, og hans forrige film, Aquarela, hadde premiere i Venezia i 2018.

Den nye Encounters-seksjonen er et supplement til hovedkonkurransen på Berlinalen, og vil vise «estetisk og formmessig nyskapende filmer som utfordrer det tradisjonelle filmspråket». Programmet deler ut priser for beste regi, beste film og «special jury award».

 

MENY