«Flukten over grensen» solgt til USA

«Flukten over grensen» solgt til USA

«Flukten over grensen» er solgt til USA og flere land på Balkan. Tematikken slår an, også utenfor Norge, forteller salgsagenten.

Det nordiske salgsselskapet TrustNordisk kan melde om salg av Johanne Helgelands Flukten over grensen til USA og et knippe land på Balkan. Tematikken slår an, også utenfor Norges grenser, forteller Susan Wendt i TrustNordisk til Variety. Fortellingen om to barn som hjelper jødiske barn på flukt over grensen til Sverige under annen verdenskrig, er blitt en filmopplevelse for hele familien som kan by på spenning og tankevekkende spørsmål om krig og empati. Filmen er kjøpt opp av Menemsha Entertainment for det amerikanske markedet.

Hovedpersonen i Flukten over grensen er den unge jenta Gerda, som drømmer seg bort i Alexandre Dumas’ fortelling om de tre musketerer. Krigens brutale realiteter kommer brått mye nærmere da foreldrene arresteres for motstandsarbeid, og Gerda og broren må hjelpe et jødisk søskenpar over grensa til Sverige. Manusforfatter Maja Lunde fortalte henne først om ideen til Flukten over grensen for en del år siden, da det stadig var hos produksjonsselskapet Monster. I 2015 ble prosjektet overtatt av Maipo og produsent Cornelia Boysen. Lunde realiserte imidlertid fortellingen som barneboka Over grensen fra 2012, før det nå omsider har blitt spillefilm basert på filmhistorien utviklet av Lunde og Espen Torkildsen – med Helgeland som regissør.

– Andre verdenskrig kommer alltid til å være et moralsk kompass, forteller Helgeland i vårt intervju med henne. – Jeg synes det er veldig viktig at barn har en bevissthet om hva som skjedde under krigen. I en barnefilm kan vi ikke gå i dybden på alle sider av dette, men vi kan lage en film som gjør at de forhåpentligvis stiller spørsmål til foreldre og besteforeldre eller lærere, og starter en samtale som man kanskje ikke har så ofte lenger, sier Helgeland, som selv husker godt da hun så Laila Mikkelsens Liten Ida fra 1981 – som riktignok ikke er en barnefilm – som liten.

«Flukten over grensen» solgt til USA

«Flukten over grensen» solgt til USA

«Flukten over grensen» er solgt til USA og flere land på Balkan. Tematikken slår an, også utenfor Norge, forteller salgsagenten.

Det nordiske salgsselskapet TrustNordisk kan melde om salg av Johanne Helgelands Flukten over grensen til USA og et knippe land på Balkan. Tematikken slår an, også utenfor Norges grenser, forteller Susan Wendt i TrustNordisk til Variety. Fortellingen om to barn som hjelper jødiske barn på flukt over grensen til Sverige under annen verdenskrig, er blitt en filmopplevelse for hele familien som kan by på spenning og tankevekkende spørsmål om krig og empati. Filmen er kjøpt opp av Menemsha Entertainment for det amerikanske markedet.

Hovedpersonen i Flukten over grensen er den unge jenta Gerda, som drømmer seg bort i Alexandre Dumas’ fortelling om de tre musketerer. Krigens brutale realiteter kommer brått mye nærmere da foreldrene arresteres for motstandsarbeid, og Gerda og broren må hjelpe et jødisk søskenpar over grensa til Sverige. Manusforfatter Maja Lunde fortalte henne først om ideen til Flukten over grensen for en del år siden, da det stadig var hos produksjonsselskapet Monster. I 2015 ble prosjektet overtatt av Maipo og produsent Cornelia Boysen. Lunde realiserte imidlertid fortellingen som barneboka Over grensen fra 2012, før det nå omsider har blitt spillefilm basert på filmhistorien utviklet av Lunde og Espen Torkildsen – med Helgeland som regissør.

– Andre verdenskrig kommer alltid til å være et moralsk kompass, forteller Helgeland i vårt intervju med henne. – Jeg synes det er veldig viktig at barn har en bevissthet om hva som skjedde under krigen. I en barnefilm kan vi ikke gå i dybden på alle sider av dette, men vi kan lage en film som gjør at de forhåpentligvis stiller spørsmål til foreldre og besteforeldre eller lærere, og starter en samtale som man kanskje ikke har så ofte lenger, sier Helgeland, som selv husker godt da hun så Laila Mikkelsens Liten Ida fra 1981 – som riktignok ikke er en barnefilm – som liten.

MENY