Filmen om A-ha får verdenslansering

Filmen om A-ha får verdenslansering

Thomas Robsahm og Aslaug Holms dokumentar om A-ha får lansering over hele verden 26.november.

Det er First Hand Films som skal distribuere filmen på kinoer rundt om i verden i november, melder Variety. I første omgang slippes filmen i Tyskland, Sveits, Sør-Korea, Italia, Belgia, Finland, Israel, Island og Sverige, men det forventes at flere land følger. Samtidig med premieren slippes opptak av bandet som tidligere ikke er vist gjennom strømming, og bandet vil selv opptre i Oslo to dager etter kinopremieren.

A-ha – The Movie er ”et drama om vennskap, gjensidig avhengighet og langvarige konflikter”, heter det i omtalen fra NFI, som har gitt prosjektet tilskudd. Den videre begrunnelsen er som følger: ”Filmen skal følge a-ha over en periode på tre år, samtidig som bandets eventyrlige karriere skildres. Ut over å være en ode til bandet, til musikken, til det som har vært, og er Norges største band gjennom tidene, er det også et fascinerende innblikk i et indre drama i bandet. a-ha er et kulturfenomen som har et innebygd publikum, men om filmskaperne følger de mer universelle linjene i prosjektet, der det underliggende tema kommer godt frem, kan filmen nå langt ut over kjernepublikum”.

Filmen er en coproduksjon mellom Motlys, Fenris og den tyske musikkfilm-produsenten Kinescope. Thomas Robsahm er manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. Robsahm er en anerkjent regissør og produsent, med en lang rekke filmer bak seg, blant annet musikkdokumentaren Punx. Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes siste film Brødre, der hun filmer og følger sine egne to sønner gjennom åtte år, har deltatt på 65 filmfestivaler i over 40 land.

Filmen om A-ha får verdenslansering

Filmen om A-ha får verdenslansering

Thomas Robsahm og Aslaug Holms dokumentar om A-ha får lansering over hele verden 26.november.

Det er First Hand Films som skal distribuere filmen på kinoer rundt om i verden i november, melder Variety. I første omgang slippes filmen i Tyskland, Sveits, Sør-Korea, Italia, Belgia, Finland, Israel, Island og Sverige, men det forventes at flere land følger. Samtidig med premieren slippes opptak av bandet som tidligere ikke er vist gjennom strømming, og bandet vil selv opptre i Oslo to dager etter kinopremieren.

A-ha – The Movie er ”et drama om vennskap, gjensidig avhengighet og langvarige konflikter”, heter det i omtalen fra NFI, som har gitt prosjektet tilskudd. Den videre begrunnelsen er som følger: ”Filmen skal følge a-ha over en periode på tre år, samtidig som bandets eventyrlige karriere skildres. Ut over å være en ode til bandet, til musikken, til det som har vært, og er Norges største band gjennom tidene, er det også et fascinerende innblikk i et indre drama i bandet. a-ha er et kulturfenomen som har et innebygd publikum, men om filmskaperne følger de mer universelle linjene i prosjektet, der det underliggende tema kommer godt frem, kan filmen nå langt ut over kjernepublikum”.

Filmen er en coproduksjon mellom Motlys, Fenris og den tyske musikkfilm-produsenten Kinescope. Thomas Robsahm er manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. Robsahm er en anerkjent regissør og produsent, med en lang rekke filmer bak seg, blant annet musikkdokumentaren Punx. Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes siste film Brødre, der hun filmer og følger sine egne to sønner gjennom åtte år, har deltatt på 65 filmfestivaler i over 40 land.

MENY