Elisabeth O. Sjaastad er ny forbundsleder i Norsk filmforbund

Elisabeth O. Sjaastad er ny forbundsleder i Norsk filmforbund

Medlemmene i Norsk filmforbund har valgt ny forbundsleder. Elisabeth O. Sjaastad etterfølger Sverre Pedersen, som takker av etter å ha vært leder siden 2005.

Det er en erfaren filmpolitisk aktør som nå inntar en av de viktigste posisjonene i norsk filmbransje: Elisabeth O. Sjaastad har i mange år vært en aktiv stemme i filmpolitikken, og har et stort nettverk i Norge og i Europa. Hun er regissør med utdannelse fra Beijing Film Academy, og var nestleder i Norsk filmforbund fra 2005 til 2010. Da flyttet hun til Brussel for å bli leder av Federation of European Film Directors (FERA), som hun bidro til å fornye og videreutvikle. Film- og TV-bransjen kjenner henne også som skribent i bransjebladet Rushprint.no. De siste årene har hun vært prosjektleder i Norske Filmregissører og samtidig en av gründerne bak den nye, uavhengige norske strømmetjenesten Nettkino.

«Jeg gleder meg til å overta stafettpinnen som forbundsleder i Norsk filmforbund,» sier Sjaastad i en pressemelding. «Vi har en unik posisjon som fagforening og rettighetsforvalter. Det er ikke mange film- og TV-organisasjoner i Europa som har evnet å bygge en like sterk plattform for sitt opphavsretts- og tariffarbeid. Vi er godt rustet for fremtiden, og jeg ivrer etter å realisere de spennende mulighetene som ligger framfor oss.»


Norsk filmforbund (NFF) organiserer fagfolk i alle funksjoner innen norsk film- og TV-bransje. Med over 1200 medlemmer er NFF den største organisasjonen i bransjen. Forbundet har også bygget opp en egen enhet for rettighetsforvaltning, og sørger gjennom dette for at opphavere til norske audiovisuelle åndsverk får vederlag for bruk av verkene.


Foto av Sjaastad: Håkon Slettner Windsland.

Elisabeth O. Sjaastad er ny forbundsleder i Norsk filmforbund

Elisabeth O. Sjaastad er ny forbundsleder i Norsk filmforbund

Medlemmene i Norsk filmforbund har valgt ny forbundsleder. Elisabeth O. Sjaastad etterfølger Sverre Pedersen, som takker av etter å ha vært leder siden 2005.

Det er en erfaren filmpolitisk aktør som nå inntar en av de viktigste posisjonene i norsk filmbransje: Elisabeth O. Sjaastad har i mange år vært en aktiv stemme i filmpolitikken, og har et stort nettverk i Norge og i Europa. Hun er regissør med utdannelse fra Beijing Film Academy, og var nestleder i Norsk filmforbund fra 2005 til 2010. Da flyttet hun til Brussel for å bli leder av Federation of European Film Directors (FERA), som hun bidro til å fornye og videreutvikle. Film- og TV-bransjen kjenner henne også som skribent i bransjebladet Rushprint.no. De siste årene har hun vært prosjektleder i Norske Filmregissører og samtidig en av gründerne bak den nye, uavhengige norske strømmetjenesten Nettkino.

«Jeg gleder meg til å overta stafettpinnen som forbundsleder i Norsk filmforbund,» sier Sjaastad i en pressemelding. «Vi har en unik posisjon som fagforening og rettighetsforvalter. Det er ikke mange film- og TV-organisasjoner i Europa som har evnet å bygge en like sterk plattform for sitt opphavsretts- og tariffarbeid. Vi er godt rustet for fremtiden, og jeg ivrer etter å realisere de spennende mulighetene som ligger framfor oss.»


Norsk filmforbund (NFF) organiserer fagfolk i alle funksjoner innen norsk film- og TV-bransje. Med over 1200 medlemmer er NFF den største organisasjonen i bransjen. Forbundet har også bygget opp en egen enhet for rettighetsforvaltning, og sørger gjennom dette for at opphavere til norske audiovisuelle åndsverk får vederlag for bruk av verkene.


Foto av Sjaastad: Håkon Slettner Windsland.

MENY