Svanhild Sørensen tar over Norsk Filmdistribusjon

Svanhild Sørensen tar over Norsk Filmdistribusjon

Svanhild Sørensen forlater Kulturmeglerne for å lede Norsk Filmdistribusjon. Samtidig går Nettkino og Grappa-eier inn på eiersiden av selskapet som Frida Ohrvik har ledet gjennom 30 år.

Foto:  Svanhild Sørensen, Frida Ohrvik og Helge Westbye (Foto: Margaret Kwarteng)

Dermed skifter en av kultur-Norges mest erfarne pr-aktører beite. Men det representerer ikke noe helt nytt for Svanhild Sørensen: da hun startet Kulturmeglerne for 20 år siden hadde hun lang erfaring fra kinodistribusjon.

Med Frida Ohrviks avgang avsluttes også et sentralt kapittel i norsk kinodistribusjon: med nær 50 års erfaring fra feltet er hun blitt en institusjon.

Med skiftet får NFD også nye eiere: Det er den norske filmtjenesten Nettkino som sammen med eieren av musikkforlaget Grappa overtar Norsk NFD når direktør Ohrvik trapper ned til våren.

Svanhild Sørensen fra Nettkino/Kulturmeglerne blir selskapets nye direktør, mens Helge Westbye, direktør i Grappa, blir styreleder.

Avtroppende direktør Ohrvik er glad for å kunne gi sitt livsverk videre etter 30 års drift.

– De nye eierne kjenner bransjen godt, de har flere interessante konsepter på gang og er godt rustet til å håndtere og videreføre NFDs virksomhet. Det er også fint å vite at både Svanhild og Helge har bygget opp egne lønnsomme kulturbedrifter som har bestått i mange år, avslutter Ohrvik, som lover å fortsette som rådgiver for NFD så lenge det er behov for henne.

– Vi er så heldige å overta et veldrevet selskap med svært dyktige medarbeidere, som vi gleder oss til å sette oss ned sammen med for å legge planer for årene framover. Filmbransjen har lenge sett behovet for nye forretningsmodeller i en digitalisert medievirkelighet. I stedet for å la de store markedsaktørene legge premissene for kulturøkonomien forsøker vi med dette å legge noen premisser selv, sier Sørensen.

– Filmbransjen i dag er dominert av multinasjonale selskaper med globale krav til effektivitet og stordrift. Vi er uavhengige norske aktører som forener krefter med en filmdistributør med spesialkompetanse på lansering av norske filmer.  Målet er å utvikle alternative og nyskapende løsninger som kan skreddersys den enkelte film, sier Westbye.

Svanhild Sørensen tar over Norsk Filmdistribusjon

Svanhild Sørensen tar over Norsk Filmdistribusjon

Svanhild Sørensen forlater Kulturmeglerne for å lede Norsk Filmdistribusjon. Samtidig går Nettkino og Grappa-eier inn på eiersiden av selskapet som Frida Ohrvik har ledet gjennom 30 år.

Foto:  Svanhild Sørensen, Frida Ohrvik og Helge Westbye (Foto: Margaret Kwarteng)

Dermed skifter en av kultur-Norges mest erfarne pr-aktører beite. Men det representerer ikke noe helt nytt for Svanhild Sørensen: da hun startet Kulturmeglerne for 20 år siden hadde hun lang erfaring fra kinodistribusjon.

Med Frida Ohrviks avgang avsluttes også et sentralt kapittel i norsk kinodistribusjon: med nær 50 års erfaring fra feltet er hun blitt en institusjon.

Med skiftet får NFD også nye eiere: Det er den norske filmtjenesten Nettkino som sammen med eieren av musikkforlaget Grappa overtar Norsk NFD når direktør Ohrvik trapper ned til våren.

Svanhild Sørensen fra Nettkino/Kulturmeglerne blir selskapets nye direktør, mens Helge Westbye, direktør i Grappa, blir styreleder.

Avtroppende direktør Ohrvik er glad for å kunne gi sitt livsverk videre etter 30 års drift.

– De nye eierne kjenner bransjen godt, de har flere interessante konsepter på gang og er godt rustet til å håndtere og videreføre NFDs virksomhet. Det er også fint å vite at både Svanhild og Helge har bygget opp egne lønnsomme kulturbedrifter som har bestått i mange år, avslutter Ohrvik, som lover å fortsette som rådgiver for NFD så lenge det er behov for henne.

– Vi er så heldige å overta et veldrevet selskap med svært dyktige medarbeidere, som vi gleder oss til å sette oss ned sammen med for å legge planer for årene framover. Filmbransjen har lenge sett behovet for nye forretningsmodeller i en digitalisert medievirkelighet. I stedet for å la de store markedsaktørene legge premissene for kulturøkonomien forsøker vi med dette å legge noen premisser selv, sier Sørensen.

– Filmbransjen i dag er dominert av multinasjonale selskaper med globale krav til effektivitet og stordrift. Vi er uavhengige norske aktører som forener krefter med en filmdistributør med spesialkompetanse på lansering av norske filmer.  Målet er å utvikle alternative og nyskapende løsninger som kan skreddersys den enkelte film, sier Westbye.

MENY