«Kunstneren og tyven» får Norges-premiere på HUMAN

«Kunstneren og tyven» får Norges-premiere på HUMAN

Sundance-aktuelle «Kunstneren og tyven» av Benjamin Ree er blant dokumentarene som får Norges-premiere i det norske konkurranseprogrammet på dokumentarfestivalen HUMAN.

Kunstneren og tyven (foto) markerte et lite stykke filmhistorie nylig da den som første norske kinodokumentar ble invitert til Sundance-festivalen. I Rees film møter vi «en maler og tyven som stjal kunsten hennes – og hvordan hun ender opp med å male ham». Sammen med relativt ferske dokumentarer som Tonje Hessen Scheis iHuman og Ragnhild Bergheims Vær her skal Rees film konkurrere om HUMAN-prisen med allerede godt viste filmer som blant annet Elsa Kvammes Sorry brødre, det ble meg og Lene Bergs False Belief (les mer om alle filmene nedenunder)

HUMAN er som festival gått inn i sitt tredje år. I tillegg til dette konkurranseprogrammet for ny norsk dokumentar deler festivalen ut en internasjonal pris gitt av Amnesty International Norge og Den Norske Helsingforskomitéen.

Årets samling av nominerte filmer til HUMAN-prisen «vitner både om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge», heter det i omtalen fra festivalen.

«Programmet som helhet gir oss historier, filosofier og argumenter om hva vi mennesker er og representerer i dag, og hva vi kan forvente av oss selv og omgivelsene våre i framtiden. Du kan velge å ta turen til Grønland, hvor innbyggerne i Maniitsoq venter passive på jobbmuligheter, eller til Lofoten, hvor den Arktiske filharmonien på toppen av fjellet Ryten hyller mennesket og naturen. Du kan fordype deg i de altomfattende konsekvensene kunstig intelligens vil gi oss i årene fremover, eller du kan velge å bli kjent med mennesker som tar et oppgjør med urettferdighet og maktmisbruk, rettssystemet og dets innebygde rasisme, eller moderne fristelser og kapitalisme…»

Forhåndsjuryen har bestått av Tore Buvarp, Egil Håskjold Larsen og Ida Madsen Hestman

Her er de utvalgte til Det norske konkurranseprogrammet 2020:

(klikk på titlene for å lese mer om hver enkelt film)


Descent into the Maelstrom

Regi: Jan Vardøen
Prod: Beacon Isle Productions, Weggefilms


False Belief

Regi: Lene Berg
Prod: FABB001


Humanity on Trial

Regi: Jonas Bruun
Prod: Hansen & Pedersen Film


iHuman

Regi: Tonje Hessen Schei
Prod: UpNorth Film


Kampen

Regi: Janne Lindgren
Prod: Medieoperatørene


Kunstneren og tyven

Regi: Benjamin Ree
Prod: Medieoperatørene


Newtopia

Regi: Audun Amundsen
Prod: UpNorth Film


Sorry brødre, det ble meg

Regi: Elsa Kvamme
Prod: Alert film


Transporteringsdans

Regi: Line Lyngstadaas
Prod: Medieoperatørene


Vinterens lengsel

Regi: Sturla Pilskog & Sidse Torstholm Larsen
Prod: Blåst Film


Vær her

Regi: Ragnhild Nøst Bergem
Prod: Herlig Film og TV


 

«Kunstneren og tyven» får Norges-premiere på HUMAN

«Kunstneren og tyven» får Norges-premiere på HUMAN

Sundance-aktuelle «Kunstneren og tyven» av Benjamin Ree er blant dokumentarene som får Norges-premiere i det norske konkurranseprogrammet på dokumentarfestivalen HUMAN.

Kunstneren og tyven (foto) markerte et lite stykke filmhistorie nylig da den som første norske kinodokumentar ble invitert til Sundance-festivalen. I Rees film møter vi «en maler og tyven som stjal kunsten hennes – og hvordan hun ender opp med å male ham». Sammen med relativt ferske dokumentarer som Tonje Hessen Scheis iHuman og Ragnhild Bergheims Vær her skal Rees film konkurrere om HUMAN-prisen med allerede godt viste filmer som blant annet Elsa Kvammes Sorry brødre, det ble meg og Lene Bergs False Belief (les mer om alle filmene nedenunder)

HUMAN er som festival gått inn i sitt tredje år. I tillegg til dette konkurranseprogrammet for ny norsk dokumentar deler festivalen ut en internasjonal pris gitt av Amnesty International Norge og Den Norske Helsingforskomitéen.

Årets samling av nominerte filmer til HUMAN-prisen «vitner både om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge», heter det i omtalen fra festivalen.

«Programmet som helhet gir oss historier, filosofier og argumenter om hva vi mennesker er og representerer i dag, og hva vi kan forvente av oss selv og omgivelsene våre i framtiden. Du kan velge å ta turen til Grønland, hvor innbyggerne i Maniitsoq venter passive på jobbmuligheter, eller til Lofoten, hvor den Arktiske filharmonien på toppen av fjellet Ryten hyller mennesket og naturen. Du kan fordype deg i de altomfattende konsekvensene kunstig intelligens vil gi oss i årene fremover, eller du kan velge å bli kjent med mennesker som tar et oppgjør med urettferdighet og maktmisbruk, rettssystemet og dets innebygde rasisme, eller moderne fristelser og kapitalisme…»

Forhåndsjuryen har bestått av Tore Buvarp, Egil Håskjold Larsen og Ida Madsen Hestman

Her er de utvalgte til Det norske konkurranseprogrammet 2020:

(klikk på titlene for å lese mer om hver enkelt film)


Descent into the Maelstrom

Regi: Jan Vardøen
Prod: Beacon Isle Productions, Weggefilms


False Belief

Regi: Lene Berg
Prod: FABB001


Humanity on Trial

Regi: Jonas Bruun
Prod: Hansen & Pedersen Film


iHuman

Regi: Tonje Hessen Schei
Prod: UpNorth Film


Kampen

Regi: Janne Lindgren
Prod: Medieoperatørene


Kunstneren og tyven

Regi: Benjamin Ree
Prod: Medieoperatørene


Newtopia

Regi: Audun Amundsen
Prod: UpNorth Film


Sorry brødre, det ble meg

Regi: Elsa Kvamme
Prod: Alert film


Transporteringsdans

Regi: Line Lyngstadaas
Prod: Medieoperatørene


Vinterens lengsel

Regi: Sturla Pilskog & Sidse Torstholm Larsen
Prod: Blåst Film


Vær her

Regi: Ragnhild Nøst Bergem
Prod: Herlig Film og TV


 

MENY