Filmsamtalen: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig

Filmsamtalen: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig

Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig er blant våre fremste samtidskronikører, som forfattere av «Utøya 22.juli» og serieskapere bak varsler-thrilleren «Heksejakt». Derfor var det på høy tid med en samtale om deres samarbeid, metode og ja, hvordan de opplever den rivende utviklingen i dramabransjen.

Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig vil ikke uten videre anbefale noen å bli en varsler, til det er omkostningene for høye. Men som serieskapere har det gitt dem muligheten til å gå inn i det norske økonomiske miraklets skyggesider i Heksejakt.

Programleder Kjetil Lismoen møtte de to til en samtale om manusskriving og serieskaping. Hvordan går de fram for å hente råstoff fra virkeligheten? Hvilke etiske grenser kjente de på under arbeidet på Utøya 22.juli? Og hvorfor møtte Rajendram Eliassen seg selv i døren under arbeidet med en dansk krimserie om en seriemorder? Nei, vi glemte heller ikke å ta en prat om den kritikken Anders Danielsen Lie nylig rettet mot produksjonskulturen i dramabransjen.

 

 

Filmsamtalen: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig

Filmsamtalen: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig

Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig er blant våre fremste samtidskronikører, som forfattere av «Utøya 22.juli» og serieskapere bak varsler-thrilleren «Heksejakt». Derfor var det på høy tid med en samtale om deres samarbeid, metode og ja, hvordan de opplever den rivende utviklingen i dramabransjen.

Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig vil ikke uten videre anbefale noen å bli en varsler, til det er omkostningene for høye. Men som serieskapere har det gitt dem muligheten til å gå inn i det norske økonomiske miraklets skyggesider i Heksejakt.

Programleder Kjetil Lismoen møtte de to til en samtale om manusskriving og serieskaping. Hvordan går de fram for å hente råstoff fra virkeligheten? Hvilke etiske grenser kjente de på under arbeidet på Utøya 22.juli? Og hvorfor møtte Rajendram Eliassen seg selv i døren under arbeidet med en dansk krimserie om en seriemorder? Nei, vi glemte heller ikke å ta en prat om den kritikken Anders Danielsen Lie nylig rettet mot produksjonskulturen i dramabransjen.

 

 

MENY