Robin Jensens prisbelønte «Farse» til Sundance

Robin Jensens prisbelønte «Farse» til Sundance

Robin Jensen og Mikrofilms «Farse» er valgt ut til kortfilmkonkurransen på Sundance film festival. Filmen er «en forferdelig fabel om fatal lidenskap».

Robin Jensens kortfilm omhandler ”en same som havner i overklassens grådige og dekadente klør når han forsøker å redde både reinflokken og kvinnen han begjærer. En forferdelig fabel om fatal lidenskap”, heter det i omtalen fra produsenten Mikrofilm.

«Jeg ville skape en mørk og skitten film som harselerer over fattigdom og velstand på en grotesk, men underholdende måte. Et spark mot de rike og velstående som kommer seg unna med det meste. Filmen avkler dobbeltmoral, egoisme, skadefryd og forfengelighet”, sier manusforfatter og regissør Jensen om sin film. ”Kortfilmformatet er et utmerket utgangspunkt for å harselere med status quo. Det er ikke plass til de kompliserte forklaringene og lange linjene. Men kortfilmens styrke er at den kan være en kjapp, rak høyre midt i trynet. En overrumplende oppvekker som kan forrykke perspektivet vårt, og kanskje få oss til å se verdiene våre i et annet lys.»

Farse hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad der den ble tildelt både Terje Vigen-prisen og Filmforbundets fagpris. Den vant også pris for Beste nordisk-baltiske kortfilm under Fredrikstad Animation Festival tidligere i høst. Jensen fikk også  hederlig omtale fra Animatou (Geneve), samt regiprisen i programmet Short with Legs under USAs største genrefilmfestival Fantastic Fest.

Robin Jensen (f. 1978) har studert både animasjonsfilm og dokumentar- og fjernsynsreportasje ved Høgskulen i Volda, samt visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet som animatør og regissert en rekke dokumenterfilmer og kortfilmer, deriblant animasjonskortfilmene Jule-Nilssen (sammen med Mats Grorud, 2010) og The Final Frontier (2014) samt fiksjonsfilmene Exit (2011) og Omplassering (2014).

Da vikarierende kortfilmkonsulent Ståle Stein Berg ga prosjektet tilskudd i fjor, begrunnet han det slik:

”Ved hjelp av god, gammadags cut out teknikk på glasbord, i spedd utstrekt bruk av kjøtt, blod, maling og gørr, samt ein dæsj pixilasjon, rører regissør og manusforfattar Robin Jensen her saman eit rølpete, smaklaust og overstadig epos som i all sin gru, og med dagens politiske polarisering, #metoo-opprør og generell samtidsangst som bakteppe, blir ein aktuell og presis samfunnskommentar som røskar opp litt i vår gode smak og danning. Eller som Robin Jensen sjølv formulerer det; ein kjapp rak høgre midt i trynet. Gled dykk!»

Robin Jensens prisbelønte «Farse» til Sundance

Robin Jensens prisbelønte «Farse» til Sundance

Robin Jensen og Mikrofilms «Farse» er valgt ut til kortfilmkonkurransen på Sundance film festival. Filmen er «en forferdelig fabel om fatal lidenskap».

Robin Jensens kortfilm omhandler ”en same som havner i overklassens grådige og dekadente klør når han forsøker å redde både reinflokken og kvinnen han begjærer. En forferdelig fabel om fatal lidenskap”, heter det i omtalen fra produsenten Mikrofilm.

«Jeg ville skape en mørk og skitten film som harselerer over fattigdom og velstand på en grotesk, men underholdende måte. Et spark mot de rike og velstående som kommer seg unna med det meste. Filmen avkler dobbeltmoral, egoisme, skadefryd og forfengelighet”, sier manusforfatter og regissør Jensen om sin film. ”Kortfilmformatet er et utmerket utgangspunkt for å harselere med status quo. Det er ikke plass til de kompliserte forklaringene og lange linjene. Men kortfilmens styrke er at den kan være en kjapp, rak høyre midt i trynet. En overrumplende oppvekker som kan forrykke perspektivet vårt, og kanskje få oss til å se verdiene våre i et annet lys.»

Farse hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad der den ble tildelt både Terje Vigen-prisen og Filmforbundets fagpris. Den vant også pris for Beste nordisk-baltiske kortfilm under Fredrikstad Animation Festival tidligere i høst. Jensen fikk også  hederlig omtale fra Animatou (Geneve), samt regiprisen i programmet Short with Legs under USAs største genrefilmfestival Fantastic Fest.

Robin Jensen (f. 1978) har studert både animasjonsfilm og dokumentar- og fjernsynsreportasje ved Høgskulen i Volda, samt visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet som animatør og regissert en rekke dokumenterfilmer og kortfilmer, deriblant animasjonskortfilmene Jule-Nilssen (sammen med Mats Grorud, 2010) og The Final Frontier (2014) samt fiksjonsfilmene Exit (2011) og Omplassering (2014).

Da vikarierende kortfilmkonsulent Ståle Stein Berg ga prosjektet tilskudd i fjor, begrunnet han det slik:

”Ved hjelp av god, gammadags cut out teknikk på glasbord, i spedd utstrekt bruk av kjøtt, blod, maling og gørr, samt ein dæsj pixilasjon, rører regissør og manusforfattar Robin Jensen her saman eit rølpete, smaklaust og overstadig epos som i all sin gru, og med dagens politiske polarisering, #metoo-opprør og generell samtidsangst som bakteppe, blir ein aktuell og presis samfunnskommentar som røskar opp litt i vår gode smak og danning. Eller som Robin Jensen sjølv formulerer det; ein kjapp rak høgre midt i trynet. Gled dykk!»

MENY