HBO originalserie basert på Erlend Loes ”Muleum”

HBO originalserie basert på Erlend Loes ”Muleum”

Den første danske HBO Europe-originalserien, «Kamikaze», er basert på Erlend Loes roman «Muleum», og drives fram av et kvinnesterkt team.

Foto av Anna Julia Granberg / Cappelen Damm

Muluem er kanskje ikke blant Erlend Loes mest kjente romaner, men teamet bak adaptasjonen til serieformatet er begeistret for den. Regissør Annette K. Olesen kan fortelle at hun leste Loes roman på et fly hjem fra Italia i 2009 og la umiddelbart merke til at den inneholdt ”en fantastisk visuell fortelling med en gal, vill, sint og humoristisk energi”.

Serien starter med en tekstmelding som hovedpersonen Julie får fra sin far – som også befinner seg på et fly:

«Vi styrter. Elsker deg. Gjør som du vil. Far.»

Sekunder senere mister foreldrene og broren hennes livet i en flyulykke i Uganda. Julie sitter alene igjen i et enormt herskapshus med to dyre biler i garasjen og har i utgangspunktet alt andre drømmer om: ungdom, skjønnhet og penger – mye penger. Historien kretser rundt hennes eksistensielle kamp tilbake til livet etter å ha mistet alt.

Det som er spesielt med serie-adaptasjonen Kamikaze, mener Olesen, er ”kombinasjonen av en universell fornemmelse av dyp meningsløshet, den klassiske oppveksthistorien, og en skarp og livsbekreftende humor”.

Manusforfatter Johanne Algren kan på sin side ikke komme på «en bedre historie å fortelle et publikum på dette tidspunktet».

”Det unge mennesket som har alt og ingenting på samme tid. Som ser meningsløsheten og reiser gjennom det hele og ender opp med å føle livet, ikke utenfra, men fra innsiden. Jeg tror det er sjeldent man føler seg så tilknyttet og dypt rørt av materiale som ikke opprinnelig er ens eget. Jeg er derfor veldig takknemlig for at prosjektet Kamikaze landet på pulten min”.

Kamikaze er produsert av Ditte Milsted fra produksjonsselskapet Profile Pictures, og er den første danske originalproduksjonen fra HBO Europe. Innspillingen starter i januar 2020. Seriens utøvende produsenter for HBO Europe er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Anthony Root.

De åtte episodene er skrevet av Algren, og samtlige episoder er regissert av Olesen. 

Algren har skrevet flere ungdomsromaner, inkludert Louis Liv (2012) som ble nominert til Det danske kulturdepartementets barnebokpris. Sammen med regissør Isabella Eklöf skrev hun manuset til Holiday (2018), som i tillegg til å bli valgt ut til den prestisjetunge Sundance Film Festival, vant Bodilprisen for årets beste danske film. Olesens spillefilmer Små Ulykker (2002), Forbrydelser (Dogmefilm, 2004) og Lille Soldat (2008) deltok alle i den internasjonale hovedkonkurransen i Berlin. Olesen har også regissert flere episoder av DR-TV-seriene Borgen (2010-11) og Bankerot (2014).

HBO originalserie basert på Erlend Loes ”Muleum”

HBO originalserie basert på Erlend Loes ”Muleum”

Den første danske HBO Europe-originalserien, «Kamikaze», er basert på Erlend Loes roman «Muleum», og drives fram av et kvinnesterkt team.

Foto av Anna Julia Granberg / Cappelen Damm

Muluem er kanskje ikke blant Erlend Loes mest kjente romaner, men teamet bak adaptasjonen til serieformatet er begeistret for den. Regissør Annette K. Olesen kan fortelle at hun leste Loes roman på et fly hjem fra Italia i 2009 og la umiddelbart merke til at den inneholdt ”en fantastisk visuell fortelling med en gal, vill, sint og humoristisk energi”.

Serien starter med en tekstmelding som hovedpersonen Julie får fra sin far – som også befinner seg på et fly:

«Vi styrter. Elsker deg. Gjør som du vil. Far.»

Sekunder senere mister foreldrene og broren hennes livet i en flyulykke i Uganda. Julie sitter alene igjen i et enormt herskapshus med to dyre biler i garasjen og har i utgangspunktet alt andre drømmer om: ungdom, skjønnhet og penger – mye penger. Historien kretser rundt hennes eksistensielle kamp tilbake til livet etter å ha mistet alt.

Det som er spesielt med serie-adaptasjonen Kamikaze, mener Olesen, er ”kombinasjonen av en universell fornemmelse av dyp meningsløshet, den klassiske oppveksthistorien, og en skarp og livsbekreftende humor”.

Manusforfatter Johanne Algren kan på sin side ikke komme på «en bedre historie å fortelle et publikum på dette tidspunktet».

”Det unge mennesket som har alt og ingenting på samme tid. Som ser meningsløsheten og reiser gjennom det hele og ender opp med å føle livet, ikke utenfra, men fra innsiden. Jeg tror det er sjeldent man føler seg så tilknyttet og dypt rørt av materiale som ikke opprinnelig er ens eget. Jeg er derfor veldig takknemlig for at prosjektet Kamikaze landet på pulten min”.

Kamikaze er produsert av Ditte Milsted fra produksjonsselskapet Profile Pictures, og er den første danske originalproduksjonen fra HBO Europe. Innspillingen starter i januar 2020. Seriens utøvende produsenter for HBO Europe er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Anthony Root.

De åtte episodene er skrevet av Algren, og samtlige episoder er regissert av Olesen. 

Algren har skrevet flere ungdomsromaner, inkludert Louis Liv (2012) som ble nominert til Det danske kulturdepartementets barnebokpris. Sammen med regissør Isabella Eklöf skrev hun manuset til Holiday (2018), som i tillegg til å bli valgt ut til den prestisjetunge Sundance Film Festival, vant Bodilprisen for årets beste danske film. Olesens spillefilmer Små Ulykker (2002), Forbrydelser (Dogmefilm, 2004) og Lille Soldat (2008) deltok alle i den internasjonale hovedkonkurransen i Berlin. Olesen har også regissert flere episoder av DR-TV-seriene Borgen (2010-11) og Bankerot (2014).

MENY