«Charter» med Ane Dahl Torp til Sundance

«Charter» med Ane Dahl Torp til Sundance

Amanda Kernells «Charter», med Ane Dahl Torp i hovedrollen, er tatt ut til den internasjonale hovedkonkurransen på Sundance film festival.

Charter er valgt ut til World Dramatic Competition på Sundance Film Festival.

I filmen spiller Ane Dahl Torp en mor som holder på å miste samværsretten til sine to barn og i desperasjon flykter med dem til Kanariøyene. I andre sentrale roller finner vi Sverrir Gudnason, sist sett i Borg vs McEnroe, som barnas far, og to debuterende barneskuespillere, Tintin Poggats Sarri og Troy Lundkvist.

I en pressemelding like før opptakene i fjor vinter sa Kernell (som selv er «skilsmissebarn») at filmen er en kjærlighetserklæring til alle skilte foreldre og deres barn. ”For meg handler filmen om alle foreldres fremste frykt – å miste barna. Jeg ønsker å utforske hvor langt man kan og bør gå for barnas skyld.”

Filmen har også økonomiske bidrag fra norske bransjeaktører som Nordisk Film Production Norge, Norsk filminstitutt og TV2. Med seg under innspillingen har Kernell mange av de fagarbeiderne som medvirket på Sameblod, hennes prisbelønte debutfilm om 1930-tallets umenneskelige behandling av samene. Blant de finner vi produsent Lars G. Lindström, fotograf Sophia Olsson, klipper Anders Skov, komponist Kristian Eidnes Selin Andersen og lyddesignerne Brian Dyrby og Mira Falk.

Charter har et betydelig større budsjett enn Sameblod, med 37 millioner svenske kroner, og produsenten Lindström legger ikke skjul på at de internasjonale ambisjonene også har vært store:

“This time, with Charter, we present audiences with higher production values and adynamic choice of locations; from the Swedish deep winter above the polar circle to the lava beaches and desolate desert of Tenerife. With Amanda Kernell’s powerful writing and directing skills and a dedicated cast and crew from almost all of the Nordic countries we want to create a modern drama that has the potential to travel far beyond our Scandinavian borders», sa han i pressemeldingen fra coprodusenten Nordisk Film Production i fjor.

Sameblod ble i 2017 tildelt Dragon Award for beste nordiske film. Den ble også tildelt Europa Cinemas-prisen under filmfestivalen i Venezia og Sven Nykvist-prisen for beste filmfoto – for å nevne noen av utmerkelsene.

Charter er produsert av Nordisk Film Production Sverige AB, i coproduksjon med Nordisk Film Production Danmark, Nordisk Film Production Norge, Sveriges Television, TV2 Norge, Svenska Filminstitutet, Danske Filminstitut, Norsk filminstitutt, Filmpool Nord, Film i Västerbotten, Nordisk Film & TV-fond, Eurimages, Canary Island Tax Rebate og med støtte fra MEDIA programmet.

«Charter» med Ane Dahl Torp til Sundance

«Charter» med Ane Dahl Torp til Sundance

Amanda Kernells «Charter», med Ane Dahl Torp i hovedrollen, er tatt ut til den internasjonale hovedkonkurransen på Sundance film festival.

Charter er valgt ut til World Dramatic Competition på Sundance Film Festival.

I filmen spiller Ane Dahl Torp en mor som holder på å miste samværsretten til sine to barn og i desperasjon flykter med dem til Kanariøyene. I andre sentrale roller finner vi Sverrir Gudnason, sist sett i Borg vs McEnroe, som barnas far, og to debuterende barneskuespillere, Tintin Poggats Sarri og Troy Lundkvist.

I en pressemelding like før opptakene i fjor vinter sa Kernell (som selv er «skilsmissebarn») at filmen er en kjærlighetserklæring til alle skilte foreldre og deres barn. ”For meg handler filmen om alle foreldres fremste frykt – å miste barna. Jeg ønsker å utforske hvor langt man kan og bør gå for barnas skyld.”

Filmen har også økonomiske bidrag fra norske bransjeaktører som Nordisk Film Production Norge, Norsk filminstitutt og TV2. Med seg under innspillingen har Kernell mange av de fagarbeiderne som medvirket på Sameblod, hennes prisbelønte debutfilm om 1930-tallets umenneskelige behandling av samene. Blant de finner vi produsent Lars G. Lindström, fotograf Sophia Olsson, klipper Anders Skov, komponist Kristian Eidnes Selin Andersen og lyddesignerne Brian Dyrby og Mira Falk.

Charter har et betydelig større budsjett enn Sameblod, med 37 millioner svenske kroner, og produsenten Lindström legger ikke skjul på at de internasjonale ambisjonene også har vært store:

“This time, with Charter, we present audiences with higher production values and adynamic choice of locations; from the Swedish deep winter above the polar circle to the lava beaches and desolate desert of Tenerife. With Amanda Kernell’s powerful writing and directing skills and a dedicated cast and crew from almost all of the Nordic countries we want to create a modern drama that has the potential to travel far beyond our Scandinavian borders», sa han i pressemeldingen fra coprodusenten Nordisk Film Production i fjor.

Sameblod ble i 2017 tildelt Dragon Award for beste nordiske film. Den ble også tildelt Europa Cinemas-prisen under filmfestivalen i Venezia og Sven Nykvist-prisen for beste filmfoto – for å nevne noen av utmerkelsene.

Charter er produsert av Nordisk Film Production Sverige AB, i coproduksjon med Nordisk Film Production Danmark, Nordisk Film Production Norge, Sveriges Television, TV2 Norge, Svenska Filminstitutet, Danske Filminstitut, Norsk filminstitutt, Filmpool Nord, Film i Västerbotten, Nordisk Film & TV-fond, Eurimages, Canary Island Tax Rebate og med støtte fra MEDIA programmet.

MENY