”Beforeigners” den fjerde mest sette serien på HBO

”Beforeigners” den fjerde mest sette serien på HBO

Strømmetjenestene avslører sjelden sine seertall. Men HBO Nordic lettet litt på sløret denne uken.

2019 var som kjent året da HBO Nordic hadde premiere på de aller første lokalproduserte seriene fra Norden: den svenske serien Gösta, skapt av Lukas Moodysson, og norske Beforeigners av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. Så langt har vi fått vite lite om populariteten til disse seriene, noe som inngår i strømmetjenestenes politikk om å holde seertall strengt hemmelig.

Men denne uken lettet HBO Nordic littegrann på sløret, og kunne fortelle at de to første episodene av Beforeigners var blant de mest sette på kanalen i Norge noensinne. Og samlet sett havnet serien på fjerdeplass over de mest sette seriene hos HBO Nordics norske seere.

Her er listen over de mest sette seriene i 2019 på HBO Nordic i Norge (basert på data innhentet fra 1.01 – 09.12):

1: Game of Thrones 2: Chernobyl 3: The Handmaid’s Tale 4: Beforeigners 5: Big Little Lies 6: Vikings 7: Euphoria 8: The Act 9: True Detective

Ser vi hele Norden under ett, havnet den norske serien på en niendeplass:

1: Game of Thrones 2: Chernobyl 3: The Handmaid’s Tale 4: Vikings 5: Big Little Lies 6: True Detective 7: The Act  8: Euphoria 9: Beforeigners 10: Billions

Hvor mange seere det er snakk om, vil HBO Nordic ikke gå nærmere inn på. Det har som kjent skapt en viss frustrasjon hos norske produsenter som heller ikke får vite hvor høye seertalleme på seriene deres er. Leder i Virke Produsentforening, Åse Kringstad, sa tidligere i høst til Kampanje at hun oppfatter det som et problem:

«Vi mener det er problematisk at de ikke deler seertall. For det gir jo produsentene lite forutsetninger for å si hvor godt deres produksjoner gjør det i markedet.»

Relatert sak:

Vil strømmekrigen ende med knall og fall?

”Beforeigners” den fjerde mest sette serien på HBO

”Beforeigners” den fjerde mest sette serien på HBO

Strømmetjenestene avslører sjelden sine seertall. Men HBO Nordic lettet litt på sløret denne uken.

2019 var som kjent året da HBO Nordic hadde premiere på de aller første lokalproduserte seriene fra Norden: den svenske serien Gösta, skapt av Lukas Moodysson, og norske Beforeigners av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. Så langt har vi fått vite lite om populariteten til disse seriene, noe som inngår i strømmetjenestenes politikk om å holde seertall strengt hemmelig.

Men denne uken lettet HBO Nordic littegrann på sløret, og kunne fortelle at de to første episodene av Beforeigners var blant de mest sette på kanalen i Norge noensinne. Og samlet sett havnet serien på fjerdeplass over de mest sette seriene hos HBO Nordics norske seere.

Her er listen over de mest sette seriene i 2019 på HBO Nordic i Norge (basert på data innhentet fra 1.01 – 09.12):

1: Game of Thrones 2: Chernobyl 3: The Handmaid’s Tale 4: Beforeigners 5: Big Little Lies 6: Vikings 7: Euphoria 8: The Act 9: True Detective

Ser vi hele Norden under ett, havnet den norske serien på en niendeplass:

1: Game of Thrones 2: Chernobyl 3: The Handmaid’s Tale 4: Vikings 5: Big Little Lies 6: True Detective 7: The Act  8: Euphoria 9: Beforeigners 10: Billions

Hvor mange seere det er snakk om, vil HBO Nordic ikke gå nærmere inn på. Det har som kjent skapt en viss frustrasjon hos norske produsenter som heller ikke får vite hvor høye seertalleme på seriene deres er. Leder i Virke Produsentforening, Åse Kringstad, sa tidligere i høst til Kampanje at hun oppfatter det som et problem:

«Vi mener det er problematisk at de ikke deler seertall. For det gir jo produsentene lite forutsetninger for å si hvor godt deres produksjoner gjør det i markedet.»

Relatert sak:

Vil strømmekrigen ende med knall og fall?

MENY