Studentene okkuperer Den danske filmskolen

Studentene okkuperer Den danske filmskolen

Studentene ved Den danske filmskolen okkuperer skolens lokaler, og krever rektor Vinca Wiedemanns avgang.

Det er ikke ofte at filmskoler i vår tid blir okkupert av rasende studenter som krever rektorens avgang og tvinger skolen til å innstille virksomheten. Men det er hva som skjer på Den danske filmskolen, melder det danske filmmagasinet Ekko.

Studentene satte i dag morges opp sperringer i form av rød-hvit tape og nekter å forlate skolens område før rektor Vinca Wiedeman er avsatt.

Det som utløste den sterke reaksjonen var nyheten om at lederen av dokumentarlinjen ved skolen, Arne Bro, var sendt hjem av rektoren. Det er ennå ikke klart hvorfor det skjedde, men studentens spontane aksjon, som et flertall ifølge Ekko støtter opp om, har nå fått vind i seilene ved at deler av bransjen også støtter dem.

Dette er ikke første gang studentene aksjonerer på vegne av filmskolen: i fjor ble filmskolen ”begravet” av studentene i en symbolsk aksjon fordi ledelsen har gjennomført en rekke omstridte endringer av undervisningsopplegget.

 ”Vi er kommet dertil, hvor vi har fået nok. Og vi er nødt til at tale med så store bogstaver, at vi gerne vil have Vinca afsat,” sier en talsperson for Filmskolens elever, Martin Anthon Sørensen til Ekko.

”Vi vil have en ny rektor, fordi vi ikke har tillid til Vinca. Det havde vi heller ikke i januar, hvor vi udtrykte mistillid, og det handlede blandt andet om manglende inddragelse og en masse bekymringer om de nye planer med akademisering og fællesundervisning”.

Rektor Wiedemann har taushetsplikt i saken om hjemsendelsen av Arne Bro, men opplyser til Ekko i dag at alle på Den Danske Filmskolen ”er sjokkerte”.

”Her på skolen har jeg valgt at orientere alle, fordi det er en meget alvorlig situation, som vil berøre alle meget. Der er en masse følelser og reaktioner, og så er der også nogle konkrete problemer, som skal tackles. Det handler om at få kortlagt de opgaver, der er, og hvordan man kan løse dem,” forklarer Wiedemann.

”Det har vi fuldstændigt fokus på, så jeg har med det samme samlet lærerne og talt med dem. Det samme med vores studieadministration, og jeg har haft mit første møde med alle de studerende og indkaldt elevråd og studienævn til møde i morgen og mødes med dokumentarinstruktørerne senere i dag. Det faglige er det allervigtigste lige nu, at uddannelsesaktiviteterne får løst sine udfordringer.”

Studentene som aksjonerer ser ikke ut til å ville vike en tomme.

”Vi oplever ekstremt stor opbakning fra branchen, og vi står med et stærkt kort i de nye elever, som helt konkret kan sætte ord på de forringelser, der er blevet indført. Vi må se, hvad der sker, men vi står, hvor vi står med den udmelding, at vi blokerer indtil Vinca går af,” sier studentenes talsperson.

”For os er det her meget større end Arne Bro-sagen. Vi forholder os til det, vi ved, og er meget kede af det og frustrerede. Vi venter ligesom alle andre i spænding på, hvad der er sket. Jeg kunne snakke i to timer om, hvor meget Arne betyder for os… Han ser og hører os elever på en helt speciel måde. Han ser os som fyldte mennesker, der på skolen skal tømme alt det, vi er. I dag oplever vi at blive betragtet som tomme glas, der bare skal have væltet viden ind i form af bøger.”

Les hele saken

(Foto er hentet fra Facebook).

Studentene okkuperer Den danske filmskolen

Studentene okkuperer Den danske filmskolen

Studentene ved Den danske filmskolen okkuperer skolens lokaler, og krever rektor Vinca Wiedemanns avgang.

Det er ikke ofte at filmskoler i vår tid blir okkupert av rasende studenter som krever rektorens avgang og tvinger skolen til å innstille virksomheten. Men det er hva som skjer på Den danske filmskolen, melder det danske filmmagasinet Ekko.

Studentene satte i dag morges opp sperringer i form av rød-hvit tape og nekter å forlate skolens område før rektor Vinca Wiedeman er avsatt.

Det som utløste den sterke reaksjonen var nyheten om at lederen av dokumentarlinjen ved skolen, Arne Bro, var sendt hjem av rektoren. Det er ennå ikke klart hvorfor det skjedde, men studentens spontane aksjon, som et flertall ifølge Ekko støtter opp om, har nå fått vind i seilene ved at deler av bransjen også støtter dem.

Dette er ikke første gang studentene aksjonerer på vegne av filmskolen: i fjor ble filmskolen ”begravet” av studentene i en symbolsk aksjon fordi ledelsen har gjennomført en rekke omstridte endringer av undervisningsopplegget.

 ”Vi er kommet dertil, hvor vi har fået nok. Og vi er nødt til at tale med så store bogstaver, at vi gerne vil have Vinca afsat,” sier en talsperson for Filmskolens elever, Martin Anthon Sørensen til Ekko.

”Vi vil have en ny rektor, fordi vi ikke har tillid til Vinca. Det havde vi heller ikke i januar, hvor vi udtrykte mistillid, og det handlede blandt andet om manglende inddragelse og en masse bekymringer om de nye planer med akademisering og fællesundervisning”.

Rektor Wiedemann har taushetsplikt i saken om hjemsendelsen av Arne Bro, men opplyser til Ekko i dag at alle på Den Danske Filmskolen ”er sjokkerte”.

”Her på skolen har jeg valgt at orientere alle, fordi det er en meget alvorlig situation, som vil berøre alle meget. Der er en masse følelser og reaktioner, og så er der også nogle konkrete problemer, som skal tackles. Det handler om at få kortlagt de opgaver, der er, og hvordan man kan løse dem,” forklarer Wiedemann.

”Det har vi fuldstændigt fokus på, så jeg har med det samme samlet lærerne og talt med dem. Det samme med vores studieadministration, og jeg har haft mit første møde med alle de studerende og indkaldt elevråd og studienævn til møde i morgen og mødes med dokumentarinstruktørerne senere i dag. Det faglige er det allervigtigste lige nu, at uddannelsesaktiviteterne får løst sine udfordringer.”

Studentene som aksjonerer ser ikke ut til å ville vike en tomme.

”Vi oplever ekstremt stor opbakning fra branchen, og vi står med et stærkt kort i de nye elever, som helt konkret kan sætte ord på de forringelser, der er blevet indført. Vi må se, hvad der sker, men vi står, hvor vi står med den udmelding, at vi blokerer indtil Vinca går af,” sier studentenes talsperson.

”For os er det her meget større end Arne Bro-sagen. Vi forholder os til det, vi ved, og er meget kede af det og frustrerede. Vi venter ligesom alle andre i spænding på, hvad der er sket. Jeg kunne snakke i to timer om, hvor meget Arne betyder for os… Han ser og hører os elever på en helt speciel måde. Han ser os som fyldte mennesker, der på skolen skal tømme alt det, vi er. I dag oplever vi at blive betragtet som tomme glas, der bare skal have væltet viden ind i form af bøger.”

Les hele saken

(Foto er hentet fra Facebook).

MENY