Hundrevis av nordiske filmer gjøres tilgjengelig på TV2

Hundrevis av nordiske filmer gjøres tilgjengelig på TV2

Nordisk film har inngått en ny strømmeavtale med TV 2 gjennom filmtjenesten Nordisk Film + og Oiii. Rundt 200 filmer skal være tilgjengelig til enhver tid.

Foto: Snart premiereklare «Tunnelen» er blant filmene som skal vises på TV2 på nyåret

Det er Dagens Næringsliv som melder om dette. Fra desember vil spillefilmene i Nordisk sin katalog, anført av storfilmer som Kongens nei, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Mordene i Kongo, bli tilgjengelig på strømmetjenesten, i tillegg til amerikanske storfilmer som Hunger Games-trilogien. Filmene får strømmepremiere på TV 2 Sumo etter at de har gått på kino. I tillegg vil en rekke av filmene bli vist på TV 2s lineære kanaler.

– Norsk innhold fortjener en stor norsk aktør. Vi har noen Hollywood-filmer, men de noen av de største investeringene våre og der vi legger mest arbeid er på norsk film. Da er det fantastisk å få det på en stor aktør som TV 2, sier Morten Christoffersen i Nordisk Filmdistribusjon til DN.

Dermed går den såkalte strømmekrigen inn i en ny fase i Norge. TV2 snappet opp avtalen foran nesa på Viaplay, ifølge DN. Nordisk Film har tidligere hatt en avtale med Nordic Entertainment Group (Nent), eieren av Viaplay, om å få vise filmene og seriene deres. Nå har Nordisk isteden inngått en ny strømmeavtale med TV 2, som får vise norske og internasjonale filmer fra selskapet – rundt 200 filmer som skal være tilgjengelig på den nye barnekanalen Oiii og Nordisk Film+

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er fornøyd:

– Vi har ligget langflate etter det innholdet i mange år. Hvis du ser på konkurransen fra TV 2 så har den flyttet seg mot de globale aktørene. Vi har Netflix og vi har snart Disney Plus. Hva kan vårt svar være: Det er å være best på det norske og nordiske innholdet, sier Sandnes

Hverken Christoffersen eller Sandnes vil røpe hvor mye penger TV 2 må ut med for å lande avtalen.

– Det har vært kamp om godt innhold. Vi går aldri inn på størrelse på enkeltavtaler som dette, men vi vet at godt innhold koster og det reflekterer denne avtalen. Det er strategisk samarbeid som skal gå over lang tid, sier Sandnes.

Les hele saken

Hundrevis av nordiske filmer gjøres tilgjengelig på TV2

Hundrevis av nordiske filmer gjøres tilgjengelig på TV2

Nordisk film har inngått en ny strømmeavtale med TV 2 gjennom filmtjenesten Nordisk Film + og Oiii. Rundt 200 filmer skal være tilgjengelig til enhver tid.

Foto: Snart premiereklare «Tunnelen» er blant filmene som skal vises på TV2 på nyåret

Det er Dagens Næringsliv som melder om dette. Fra desember vil spillefilmene i Nordisk sin katalog, anført av storfilmer som Kongens nei, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Mordene i Kongo, bli tilgjengelig på strømmetjenesten, i tillegg til amerikanske storfilmer som Hunger Games-trilogien. Filmene får strømmepremiere på TV 2 Sumo etter at de har gått på kino. I tillegg vil en rekke av filmene bli vist på TV 2s lineære kanaler.

– Norsk innhold fortjener en stor norsk aktør. Vi har noen Hollywood-filmer, men de noen av de største investeringene våre og der vi legger mest arbeid er på norsk film. Da er det fantastisk å få det på en stor aktør som TV 2, sier Morten Christoffersen i Nordisk Filmdistribusjon til DN.

Dermed går den såkalte strømmekrigen inn i en ny fase i Norge. TV2 snappet opp avtalen foran nesa på Viaplay, ifølge DN. Nordisk Film har tidligere hatt en avtale med Nordic Entertainment Group (Nent), eieren av Viaplay, om å få vise filmene og seriene deres. Nå har Nordisk isteden inngått en ny strømmeavtale med TV 2, som får vise norske og internasjonale filmer fra selskapet – rundt 200 filmer som skal være tilgjengelig på den nye barnekanalen Oiii og Nordisk Film+

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er fornøyd:

– Vi har ligget langflate etter det innholdet i mange år. Hvis du ser på konkurransen fra TV 2 så har den flyttet seg mot de globale aktørene. Vi har Netflix og vi har snart Disney Plus. Hva kan vårt svar være: Det er å være best på det norske og nordiske innholdet, sier Sandnes

Hverken Christoffersen eller Sandnes vil røpe hvor mye penger TV 2 må ut med for å lande avtalen.

– Det har vært kamp om godt innhold. Vi går aldri inn på størrelse på enkeltavtaler som dette, men vi vet at godt innhold koster og det reflekterer denne avtalen. Det er strategisk samarbeid som skal gå over lang tid, sier Sandnes.

Les hele saken

MENY