Langfilmversjonen av «Elleville Elfrid» solgt til 30 land

Langfilmversjonen av «Elleville Elfrid» solgt til 30 land

Langfilmversjonen av Elleville Elfrid er solgt til nesten like mange land som serien den er basert på. I januar blir det premiere samtidig i tre nordiske land.

Den norske animasjonsserienElleville Elfrid var en suksess i utlandet og ble solgt til 44 land. Med sine 104 episoder på til sammen mer enn 12 timer, var den Norges største animerte serie i spilletid.

Nå er langfilmversjonen snart premiereklar, 24.januar. Filmen er allerede solgt over hele verden, til 30 land. Elleville Elfrid får premiere i Sverige, Russland og Frankrike i mars 2020, og er også solgt til blant annet Bulgaria, USA, Storbritannia, Portugal, Midtøsten og Polen. Flere andre land og regioner forhandler om kjøp av filmen.

Produsent Frank Mosvold har med seg nasjonale og internasjonale skuespillere i de ulike språkversjonene. I den engelske versjonen er det Summer Fontana (X-Men: Dark Phoenixsom har stemmen til hovedrollen Elfrid, mens Richard Kind (kjent fra flere av Pixars filmer, som Inside Out) er Johansen. I den norske versjonen står skuespillere som Johannes Joner, Bjørn Sundquist, Hege Schøyen og Gard Eidsvold på rollelisten. 12 år gamle Ninni Spone har stemmen til Elleville Elfrid.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet. Det måtte til, fordi målgruppen er nådeløs overfor det som er kjedelig, konstaterte han.

 – Målgruppen til Elleville Elfrid er småbarn, som betyr at vi har måttet skrive en forholdsvis enkel historie. Det er overraskende vanskelig å skrive klart og tydelig. Vi ønsker også at foreldre og eldre søsken skal kose seg med filmen, selv om historien er enkel. Det tror jeg vi skal få til med interessante karakterer. Dessverre har veldig mange filmer for små barn både enkle historier og endimensjonale karakterer, og det blir fort kjedelig. Det håper jeg at vi har klart å unngå. Det er bedre å ha en enkel historie med komplekse karakterer enn en kompleks historie med enkle karakterer.

Det blir mye slapstick i filmen, lover han. Men av den sorten også flere kan sette pris på.

– Vi har inkludert mye humor i filmen for å fange inn yngre og eldre barn. Selvfølgelig er humoren til barn veldig forskjellig, avhengig av alder. Barn under 6 år har veldig enkel humor, mens barn over 6 år forstår mer kompleks humor, som ironi og ordspill. Men alle barn, uansett alder, elsker slapstick-humor. Filmen har derfor mye god slapstick. For eksempel bor det fire-fem høner på Soltoppen og de er vårt ”comic relief”. Hønene er våre ”minions”. Nå håper jeg selvfølgelig også at de voksne vil like humoren. Jeg ler i hvert fall godt av ”Mr Bean” fremdeles.

24. januar er det premiere i Norge, Danmark og Finland samtidig. Det er svært sjeldent at en norsk film på samme tid lanseres i de nordiske nabolandene. Elleville Elfrid er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009, av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Mosvold og Torgeir Sanders. Gimpville, som tidligere har laget effektene i Kon-Tiki, Bølgen og Skjelvet, står bak animasjonen.

Langfilmversjonen av «Elleville Elfrid» solgt til 30 land

Langfilmversjonen av «Elleville Elfrid» solgt til 30 land

Langfilmversjonen av Elleville Elfrid er solgt til nesten like mange land som serien den er basert på. I januar blir det premiere samtidig i tre nordiske land.

Den norske animasjonsserienElleville Elfrid var en suksess i utlandet og ble solgt til 44 land. Med sine 104 episoder på til sammen mer enn 12 timer, var den Norges største animerte serie i spilletid.

Nå er langfilmversjonen snart premiereklar, 24.januar. Filmen er allerede solgt over hele verden, til 30 land. Elleville Elfrid får premiere i Sverige, Russland og Frankrike i mars 2020, og er også solgt til blant annet Bulgaria, USA, Storbritannia, Portugal, Midtøsten og Polen. Flere andre land og regioner forhandler om kjøp av filmen.

Produsent Frank Mosvold har med seg nasjonale og internasjonale skuespillere i de ulike språkversjonene. I den engelske versjonen er det Summer Fontana (X-Men: Dark Phoenixsom har stemmen til hovedrollen Elfrid, mens Richard Kind (kjent fra flere av Pixars filmer, som Inside Out) er Johansen. I den norske versjonen står skuespillere som Johannes Joner, Bjørn Sundquist, Hege Schøyen og Gard Eidsvold på rollelisten. 12 år gamle Ninni Spone har stemmen til Elleville Elfrid.

I vårt intervju med Mosvold fra i fjor kunne han fortelle at han til manusarbeidet hadde fått hjelp av Rob Sprackling og Johnny Smith – duoen som initierte og skrev manus på Disney’s Gnomeo & Juliet. Det måtte til, fordi målgruppen er nådeløs overfor det som er kjedelig, konstaterte han.

 – Målgruppen til Elleville Elfrid er småbarn, som betyr at vi har måttet skrive en forholdsvis enkel historie. Det er overraskende vanskelig å skrive klart og tydelig. Vi ønsker også at foreldre og eldre søsken skal kose seg med filmen, selv om historien er enkel. Det tror jeg vi skal få til med interessante karakterer. Dessverre har veldig mange filmer for små barn både enkle historier og endimensjonale karakterer, og det blir fort kjedelig. Det håper jeg at vi har klart å unngå. Det er bedre å ha en enkel historie med komplekse karakterer enn en kompleks historie med enkle karakterer.

Det blir mye slapstick i filmen, lover han. Men av den sorten også flere kan sette pris på.

– Vi har inkludert mye humor i filmen for å fange inn yngre og eldre barn. Selvfølgelig er humoren til barn veldig forskjellig, avhengig av alder. Barn under 6 år har veldig enkel humor, mens barn over 6 år forstår mer kompleks humor, som ironi og ordspill. Men alle barn, uansett alder, elsker slapstick-humor. Filmen har derfor mye god slapstick. For eksempel bor det fire-fem høner på Soltoppen og de er vårt ”comic relief”. Hønene er våre ”minions”. Nå håper jeg selvfølgelig også at de voksne vil like humoren. Jeg ler i hvert fall godt av ”Mr Bean” fremdeles.

24. januar er det premiere i Norge, Danmark og Finland samtidig. Det er svært sjeldent at en norsk film på samme tid lanseres i de nordiske nabolandene. Elleville Elfrid er basert på NRK Supers populære TV-serie om Elleville Elfrid, skapt i 2009, av Tom Petter Hansen, Frank Mosvold og Trond Morten Venaasen. Filmen er produsert av Mosvold og Torgeir Sanders. Gimpville, som tidligere har laget effektene i Kon-Tiki, Bølgen og Skjelvet, står bak animasjonen.

MENY